marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
24 g
Čas uporabe:
do 8 ur
Čas pripravljenosti:
do 14 dni / do 180 dni (DeepSleep način)

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

BackBeat so odlične športne slušalke za vse vrste športnih aktivnosti. So izredno lahke, dobro stojijo, hkrati pa so še odporne na potenje. Predvajanje zvoka je za modrozobo slušalko precej dobro, z dodatno torbico za mobilnik pa so tako idealen spremljevalec med tekom ali kako drugo športno aktivnostjo.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Plantronics

Ustvarjene za šport

Plantronics BackBeat Fit

Deli z ostalimi
Plantronics BackBeat Fit

14.10.2014
Objavil: Dare Gliha

Brezžične slušalke so se v vseh letih že dodobra usidrale v podzavest uporabnikov, kot preprosta in poceni rešitev za prostoročno telefoniranje med delom ali v avtomobilu. Kar nekaj časa pa so proizvajalci potrebovali, da so doumeli, da se te slušalke lahko uporabljajo še za vse kaj drugega, kot samo za mobilni pogovor.
No, roko na srce je bilo potrebno počakati tudi na izboljšave modrozobega protokola, ki bi omogočal boljši brezžični prenos zvoka. In tako imamo danes na voljo precej slušalk, ki v prvi vrsti omogočajo poslušanje glasbe, sprejemanje klicev pa je le njihova dodatna lastnost.

V to kategorijo spada tudi modrozoba slušalka BackBeat Fit. Plantronics je predstavil rešitev za aktivne uporabnike, saj je slušalka namenjena za vse športne aktivnosti. Leva in desna slušalka imata na zunanji strani nameščena gumba za upravljanje (na levi slušalki za glasbo in na desni za klice), na teh tipkah pa sta še manjši tipki za vklop in glasnost. Leva in desna slušalka sta povezani s silikonskim lokom. Celoten paket je odporen na potenje, za kar so poskrbeli z nanosom P2i. Ker je med tekom ali kolesarjenjem zelo priporočljivo, da smo pozorni na okolico gre slušalkam v plus, da ne zadušijo popolnoma zvokov okolice, saj niso »porinjene« globoko v notranjost ušesa, pač pa za stabilnost med aktivnostjo poskrbi ušesni lok, zvočniki pa so le »prislonjeni« na uho. Tak sistem seveda ne ustreza vsakemu uporabniku, zato je precej priporočljivo, da jih pred nakupom preizkusite in se prepričate, da vas med uporabo ne bodo motile. Bi pa znalo marsikoga tudi zmotiti zadnji lok, ki med uporabo malenkost poskakuje in zna motiti z lahkotnim udarjanjem ob vrat. Malenkost, ki sem se jo vsaj sam dokaj hitro navadil. K lahkotnemu nošenju vsekakor pripomore tudi nizka teža slušalke, saj ta znaša borih 24 gramov.

Slušalke so izredno fleksibilne, tako da jih praktično ne morete uničiti. Poleg samih slušalk je v paketu tudi torbica za hranjenje, kadar niso v uporabi, dobra novica pa je, da ima ta torbica dvojno funkcijo. Pred tekom jo preprosto obrnete in tako dobite torbico za mobilnik med tekom, ki zaradi bleščeče odsevne barve poskrbi, da boste vidni že od daleč.

Proizvajalec navaja, da boste s slušalkami lahko poslušali do 8 ur glasbe ter opravili do 6 ur mobilnih pogovorov, v času pripravljenosti pa bodo zdržale do 14 dni. Z dodatno funkcijo DeepSleep, ki slušalki omogoča globoko spanje, ko le-ta ni v dosegu mobilnika pa so dosegli, da jih kar pol leta ne boste potrebovali polniti. Dobra novica je tudi ta, da lahko slušalke sparite z do osmimi napravami, kar še olajša uporabo v več okoljih. Status baterije preverite s hitrim pritiskom na tipko za vklop, slušalka pa vam nato status baterije pove.

Če se obregnem še malo ob kvaliteto predvajanja glasbe. Sam sem bil navdušen, saj je zvok za modrozobo slušalko precej dober, sploh če ne pozabimo, da gre v prvi vrsti za slušalko namenjeno športnim dejavnostim. Basi so dovolj globoki, čeprav ne gre za »hermetično« zaprto slušalko. Basi tudi ne silijo v ospredje, tako da je zvok dokaj uravnotežen.

Za konec naj omenim še dve možni različici. Plantronics je na izbiro ponudil dve barvni različici in sicer zeleno-črno in modro-črno kombinacijo. V istem odtenku je tudi priložena torbica. Funkcijsko se med seboj ne razlikujeta.

albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji