marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
39 × 18 × 12 mm
Teža:
10 g
Čas uporabe:
6 ur
Čas pripravljenosti:
200 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Nova Kalifornijčanka z oznako BT8040 je prav gotovo izvrsten izdelek. Roko na srce, sem si jo kupil tudi sam in v ostali ponudbi do 100 € in tudi malo več nisem našel boljše stvari. Na njo lahko povežemo dva mobilnika, obenem poslušamo glasbo in uživamo v majhnosti in lahkotnosti slušalke. Nekate bo mogoče odbila edino cena, ki znaša okoli 70 €.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Oblika in funkcionalnost

Jabra BT 8040


Jabra BT 8040

19.01.2008
Objavil: Mitja Zupančič

Je že tako, da ponavadi izbiramo med produkti, ki so zelo lepi na pogled a vendar niso ravno bogato funkcijsko založeni in obratno. Redko kdaj se zgodi, da je nek izdelek vizualno lep, ponuja obilo funkcij in je povrhu še zelo majhen. To je uspelo kalifornijskemu podjetju Jabra, združili so mnogo funkcij v majhno, kompaktno in lepo ohišje.




Že na prvi pogled slušalka ne deluje ceneno, Oblikovana je bolj ali manj v minimalističnem slogu. Ohišje je izdelano iz gumirane plastike, tako da jo je prijetno samo držati v rokah. Da temu ni namenjena opazimo že iz prodajnega paketa, kjer je kar 6 gumijastih nastavkov za ušesa. Pri BT 8040 so opustili klasičen lok, ki ga nataknemo za uhlje in so tako priložili več nastavkov. Vsak nastavek ima neke vrste gumijast lok, ki se nasloni v notranji del ušesa in pa drugi del nastavka, ki ga zadegamo v uho. Možno je tudi malo zarotirati nastavke tako, da se vam bo slušalka kar se da optimalno prilegala ušesu.

Slušalka ima multi point podporo. To pomeni, da lahko na njo »obesimo« do 8 modrozobih naprav, oziroma 2 aktivni. Torej če imamo dva mobilnika in oba podpirata modrizob smo zmagali. Oba sparimo s slušalko in to je to. Kako sparimo se sprašujete? Zelo preprosto. Na Jabri tiščimo okroglo tipko za vklop/izklop več kot 3 sekunde, dokler se ne pojavi modra lučka. Slušalka nam s tem sporoča, da čaka na ostale naprave. Tako vklopimo še modrizob na mobilniku in napravi se najdeta. Vtipkamo še klasično kodo 0000 (štiri ničle) in zadeve so povezane. Prijetno je tudi to, da ko slušalke ne potrebujemo več in jo izklopimo, se kasneje, ko jo ponovno vklopimo poveže z mobilnikom sama od sebe.

Nekateri uporabniki imajo tudi določene težave. Slušalka namreč podpira A2DP protokol. To preprosto pomeni, da lahko poslušamo tudi glasbo iz telefona medtem, ko smo povezani. Ko prejmemo klic se glasba utiša in po končanem klicu se zopet zažene. Težava pa je v tem, da se nekaterim uporabnikom ob tem, ko se napravi sparita, avtomatsko zažene predvajalnik glasbe v mobilniku, posledično se glasba začne takoj predvajati v slušalki. O rešitvi vam zaenkrat še nič ne morem povedati, povem vam lahko, da z Nokio N95, Sony Ericssonoma K800i in K770i teh težav ni.

Jabra BT 8040 je tudi izjemno lahek izdelek, saj se ponaša s težo samo 10 gramov. Ostale mere so 39 × 18 × 12 mm. Torej Jabra je zelo majhna. Vendar to še ni vse! Kljub svoji majhnosti podpira še DSP oziroma digitalno procesiranje signala. To pomeni, da slušalka sama uravnava glasnost glede na okolje v katerem smo. Prav tako ta tehnologija odpravlja šume in ostale nebodigatreba pojave med pogovorom.

Slušalka ima pa tudi microUSB konektor. Priložen je tudi kabel, torej odpade prenašanje polnica s seboj, vse kar potrebujemo je le ta priložen kabel in pa računalnik. Na slušalki se ob polnjenu prižge lučka. Rdeča, rumena in zelena, ki oznanjajo koliko je slušalka polna.

Prodajalec/Uvoznik:
Fonet-Kom d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji