marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
72 mm
Teža:
22 gramov
Čas uporabe:
2,5 uri
Čas pripravljenosti:
72 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

HBH-60 je vsekakor vredna nakupa, saj je, kot smo že omenili, ena izmed najmanjših slušalk. Edino "hranjenje" potrebuje malce pogosteje, kot bi si želeli.

dodatna oprema
arhiv test
Sony Ericsson

Sony Ericsson HBH-60

Deli z ostalimi

07.01.2004
Objavil: Mojca Giacomelli

HBH-60 je sicer že starejši Sony Ericssonov model bluetooth slušalke, ki pa je zaradi svoje majhnosti precej aktualen. Slušalka je namreč ena izmed redkih, ki so za nošnjo na ušesu dovolj neopazne za druge, hkrati pa je tudi zelo udobna za samo nošenje.
Majhnost slušalke ima sicer eno slabo lastnost - trajanje baterije ji namreč ni ravno dobra stran. Veliki "govorci" jo bodo prisiljeni polniti vsak dan, za tiste, ki pa govorimo samo zmerno, pa bo dovolj enkrat na tri dni. Stanje baterije lahko, tako kot na vseh Sony Ericssonovih slušalkah, preverimo s kratkim pritiskom na uravnanje gumbov za glasnost. Stanje se prikaže kot število utripov zelene diodice, in je dokaj realni pokazatelj potrebe po električnem napajanju.

V kompletu dobimo poleg slušalke in polnilca še primerno torbico, kamor lahko spravimo slušalko, kadar jo ne uporabljamo. Slušalka je v kombinaciji sive in črne barve, na njej se pa seveda bohoti tudi Sony Ericssonov simbol. Na sredini slušalke se nahaja gumb, ki opravlja različne funkcije - vklop/izklop slušalke, sprejem/zavrnitev klica ter aktivacija glasovnega klicanja. Ob straneh se nahajata še gumba za uravnavanje glasnosti. Ušesni lok lahko seveda obrnemo tako, da slušalko nosimo na levem ali desnem ušesu. Natikanja slušalke na uho se hitro navadimo, le-ta pa tam tudi dobro stoji. Njena majhna teža pripomore k temu, da lahko včasih skoraj pozabimo, da jo imamo.

Prvi korak pred uporabo je seveda parjenje slušalke s telefonom. Postopek je natančno opisan v navodilih, ponavadi na splošno pa velja, da je potrebno držati gumb za vklop toliko časa, da se diodica na slušalki utripa izmenično v rdeči in zeleni barvi. Koda za sparitev je določena - "0000".

Odvisno od telefona, s katerim bomo uporabljali slušalko, so nam na voljo tudi različne dobrote. Tako slušalka seveda najbolje deluje s Sony Ericssonovimi telefoni, malce slabše, pa vendar še sprejemljivo, pa tudi recimo z Nokiami, ki so nekako najbolj "občutljive" glede uporabe bluetooth slušalk. Slušalko smo tako testirali s Sony Ericssonovimi telefoni T610, P800 in P900, z Nokio 6600 ter z Motorolo A835. Najbolje se je obnesla z obema "pametnima" Sony Ericssonovima telefonoma - P800 in P900. Ime klicočega, če imamo zanj posneto glasovno oznako, pri klicu lepo slišimo v slušalki, pri T610 pa le na telefonu. Glasovno klicanje deluje odlično - tako nismo imeli težav niti v avtomobilu.

Slišnost je dobra, in to ne glede na to, v kakšnem okolju se nahajamo. Malce težav je bilo le s T610, s katerim HBH-60 deluje nekoliko slabše (šum v slušalki), vendar le pri tistih s starejšimi različicami programske opreme. Pozornost pa je seveda potrebno posvetiti tudi oddaljenosti slušalke od telefona, saj se šum pojavi po nekaj metrih. Vendar pa imamo večinoma telefon nekje v bližini. V kombinaciji s T610 se je slušalka nekajkrat tudi "samovoljno" ugasnila. Tega pri uporabi s P800 in P900 nismo opazili.

Slušalko je za testiranje posodilo podjetje Svema d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji