marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
29 gramov
Čas uporabe:
do 8 ur
Čas pripravljenosti:
do 200 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Za slušalko M3000 bi stežka našli kakšno večjo pomanjkljivost. Je majhna, prijetnega videza, svoje naloge opravlja suvereno, zdelo se nam je tudi, da zmore vzpostavljati povezavo na večji razdalji, kot nekatere slušalke do sedaj in seveda, da ne omenjamo zelo dobre avtonomije baterije, uvoznik pa daje na slušalko še vedno dve leti garancije, kar je za uporabnika tudi pomemben podatek. Če potegnemo črto lahko nakup te slušalke priporočamo.

dodatna oprema
arhiv test
Plantronics

Plantronics M3000

Deli z ostalimi

28.10.2003
Objavil: Aleš Tomšič

Že pred časom smo testirali Plantronicsovo bluetooth slušalko, M1000, tokrat pa je napočil čas, da preizkusimo naslednjico prej omenjenega modela, in sicer M3000. Že takoj na začetku povejmo, da nas je slušalka zelo prijetno presenetila, sploh glede na predhodnico.
Po zunanji obliki bo marsikoga precej spominjala na Nokiino HDW-2 bluetooth slušalko. Slušalko smo preizkušali z mobilnim telefonom Sony Ericsson P800. V prodajnem paketu bomo poleg baterije, slušalke, dveh plastičnih ušesnih lokov ter polnilca našli še navodila za uporabo.

Ena izmed prednosti Plantronicovih slušalk je izmenljiva baterija, kar pomeni, da v primeru okvare ali iztrošenosti ni potrebno hoditi na servis, temveč baterijo le zamenjamo z novo. Baterija se napolni v dobri uri in pol, potem pa lahko za nekaj časa pozabimo na polnjenje le-te, saj se ponaša z zelo dobro avtonomijo, sploh glede na konkurenčne bluetooth slušalke drugih proizvajalcev. Če pa koga skrbi, da bi se mu na poti baterija izpraznila, pa si lahko za doplačilo pri uvozniku omisli tudi avto polnilec.

Pri parjenju je skoraj potrebno odpreti navodila, da slušalko pripravimo do stanja, ko je 'vidna' drugih napravam. Parjenje s Sony Ericssonom P800 je potekalo brez kakršnihkoli težav in že naslednji trenutek smo jo lahko pričeli uporabljati.

Slušalka s svojimi 29 grami ni ravno med najlažjimi, a le redkokdo bo opazil tisti gram ali dva več. Na slušalko je potrebno namestiti še plastičen ušesni lok, ki ga Plantronics prilaga v dveh velikostih, pač za ljudi z različno velikimi ušesi. Škoda, da je lok popolnoma plastičen in neprilagodljiv. Pri modelu M1000 je bil vsaj delno prilagodljiv. Tako, da se bo katera izmed predstavnic ženskega spola pritožila, da slušalka ne stoji stabilno.

Na slušalki najdemo tipko MUTE, tipko za prevzem oz. končanje klica, tipko za vklop in izklop slušalke ter tipko za nastavitev glasnosti slušalke. Zvok, ki prihaja iz slušalke, je odličen, prav tako slišnost, kar gre verjetno na račun t.i. 'noise-canceling' tehnologije, ki jo Plantronics vgrajuje v svoje slušalke in ki zmanjšuje vpliv šumov iz okolja.

Plantronics se je torej marsikje potrudil in odpravil pomanjkljivosti, ki so pestile predhodnico. Na testu nas je zmotilo tudi to, da se ob prekinitvi povezave s telefonom zaradi prevelike razdalje ta ni vzpostavila nazaj. Lahko, da je težava s strani mobilnega telefona, saj je to znala narediti že predhodnica, M1000.

Slušalko je na test posodilo podjetje Impulz d.o.o. iz Ljubljane.

Prodajalec/Uvoznik:
impulz, d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji