marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
92 x 92 x 63 mm
Teža:
293 g

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Kvalitetna izdelava, priročnost,

Proti

Cena, uporaba možna le z Applovimi aparati

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Withings

Kaj počne naš malček?

Withings Smart Baby Monitor


Withings Smart Baby Monitor

11.03.2012
Objavil: Alen Lukek

Withings Smart Baby Monitor je priročna naprava za vse starše, ki želimo imeti svoje malčke stalno "na očeh". Že na prvi pogled je to zelo privlačna naprava, ki deluje preko iPhone-a ali iPad-a. Za uporabo varuške Withings tako potrebujemo aplikacijo WithBaby, katero pretočimo iz AppStore-a.
Preko aplikacije lahko nadzorujemo otroka ob spanju oziroma ga spremljamo, ko je v varstvu, mi pa na zasluženem kosilu ali nakupovanju. Withings namreč preko brezžičnega interneta omogoča vključitev kamere kjerkoli imamo dostop do interneta. Poleg tega pa deluje tudi preko bluetooth-a. Preko internetne povezave dela odlično in tudi časovni zamik je minimalen. Preko bluetooth-a pa se povezava težje vzpostavi in slika se velikokrat izgubi.

Nastavitev povezave preko interneta zahteva kar nekaj spretnosti, za kar bodo mame verjetno pooblastile očete za to nalogo.
Če pa boste video enoto hoteli uporabiti v javnem omrežju npr. hotel, ladja ipd. ki povrh uporablja še proxy server oziroma login preko browserja pa se pripravite na mučno iskanje pravih nastavitev. Jaz sem obupala.
Namreč, naprava deluje tako, da moramo pri prvem priklopu na novo mrežo napravo sprva upariti z iPhonom preko bluetooth-a nato pa iPhone potisne uporabniške nastavitve za Wifi mrežo in ob naslednjem zagonu aplikacije ta deluje preko Wifi-ja in ima svoj IP. Nato pa potrebujete le bar z Wifi povezavo in babica (in dete) bosta pod konstantnim nadzorom.
Verjetno se Withings najpogosteje uporablja kot varuška ob spanju in za to je tudi najbolj uporabna. Kamera ima tudi NightVision, ki ob kopici IR lučk v temi deluje odlično. Aplikacija ponuja možnost stalnega vpogleda preko kamere in pa tudi stalnega predvajanja zvoka, ko je aplikacija na iPhone-u ali iPad-u deluje v ozadju. Seveda ima tudi možnost nastavitev alarma, tako za zvok, kot za premikanje. V aplikaciji se nastavi tudi občutljivost, s katero lahko reguliramo po koliko sekundah zvoka oziroma premikanja se alarm sproži.
Poleg kamere Withings omogoča tudi predvajanje glasbe oziroma služi kot nočna svetilka. Na sami napravi lahko le vklapljamo in izklapljamo glasbo oziroma osvetljevanje. Izbor glasbe ter barvo in jakost osvetlitve pa lahko nastavimo le preko Iphone-a oziroma Ipad-a. Tudi izbor glasbe bi bil lahko večji oziroma priročno bi bilo, če bi aplikacija dovoljevala predvajanje naložene na iPhonu oziroma iPadu.
Naprava posreduje tudi zvok, kar je priročno, če želimo otroka pomiriti brez da pridemo k posteljici.
Zelo posrečena pa je zamisel, da aplikacija omogoča slikanje. In kar ne moreš si pomagati, da ne bi kar naprej slikal. Slike se shranijo v album.
Aplikacija omogoča tudi spremljanje zgodovine alarmov.
Skratka Withings je moderna naprava za moderne starše, ki so pripravljeni seči globlje v žep, saj njene cene ne moremo primerjati z ostalimi varuškami na trgu. Res pa je, da malo katera ponuja toliko kot ponuja Withings.

Posodil na test:
NET-IT d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
NET-IT d.o.o.
Cena na dan testa:
319,00
albumfotografije
komentarji