marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
182g
Čas uporabe:
4 dni
Za

kakovost, design, zmogljiva, dobra baterija, enostavna uporaba, učinkovita

Proti

malo okorna, teža, ni osvetlitve zaslona

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Sony Ericsson

Bond.... James Bond

Sony Ericsson MBW-100


Sony Ericsson MBW-100

09.07.2007
Objavil: Klemen Sterle

Skoraj tako se počutiš, ko si nadaneš uro iz logov Sony Ericssona. Uro, ki ni samo ura, dodatek, ampak vsebuje tudi bluetooth, s katerim lahko upravljamo klice, zaženemo radio ali predvajalnik in vidimo ali smo dobili kako novo sporočilo.
Nima ravno laserja ali Geigerjevega števca je pa kljub temu precej dobra.

Izgled

V škatli, ki je izjemno velika - najbrž so hoteli poudariti veličino (ali pa morda le velikost) - dobimo masivno črno škatlo v kateri počiva ura. Zraven so še navodila v več jezikih (tudi slovenskem), ter vse potrebno za polnjenje, saj ura le-to potrebuje.

Ura sama tehta 182g in je vodoodporna do 30 metrov globine. Izgled in design je lep in privlačen na pogled, kazalci so lepo vidni, nima pa sekundnega kazalca, vendar to ne moti. Sam zaslon je razdeljen na 2 dela. Večino zgornjega pokriva ura, spodnji pa je digitalni zaslonček, na katerem se prikazujejo razne informacije. Ob strani imamo 3 gumbe, s katerimi nato izvajamo podprte operacije.

Rokovanje

Ura se bo marsikomu zazdela precej velika in okorna. Tudi je. Sploh če imate velike roke, bi vam znala biti precej tesna (testni primerek je imel skrajšan pašček, vendar bi se ga dalo tudi podaljšati). Problemi so tudi pri normalnem upogibanju zapestja, ker se zataknete ob uro, ali pa vas ura ustavi. Nenazadnje se vam lahko se ob upogibu aktivira predvajalnik glasbe na vašem mobilniku, kar bi znalo biti precej nerodno v nekaterih situacijah (recimo sestanek ali kraj kjer se zahteva tišina).
Ampak težo se da spregledati, in tudi upogibanja zapestja se nekako navadite, zato preidimo na boljše plati te ure. Spet bi lahko najprej rekli, da je ura navaden kič. Pa ni. Uporabna je predvsem, ker lahko vidimo kdo nas kliče kar na uri. Na zaslonu spodaj se nam namreč prikaže njegovo ime. Klic lahko utišamo, lahko pa ga tudi zavrnemo. Diskretno. Brez, da bi vzeli naš mobilnik iz žepa, pogledamo na uro, vidimo, da imamo klic in naredimo z njim kar želimo. Izpade, kot da smo samo pogledali na uro. Seveda to velja za takrat, ko imamo mobilnik potihem. Ura nas opozori tudi na dohodna sporočila, in sicer z ikono za pisemce. Ura nas opozori še na eno stvar, in to je, ko je mobitel ali ura izven dosega. Ob tem se nam izriše animacija s prekinjanjem vezi. "Nič bat", uro hitro nazaj posinhroniziramo s tipko, samo paziti moramo, da nismo več kot pol ure izven dosega. V tem primeru je potrebna celotna sinhronizacija z mobilnikom.

Ura opozarja s kratkimi vibrirajočimi znaki, ki se zelo dobro čutijo na roki (razen če ne boste ure nosili preveč ohlapno), tako da ni bojazni, da bi zgrešili kakšen klic, sporočilo ali nedosegljivost z mobitelom.

Ura sama deluje zanesljivo, pa tudi baterija je zadovoljiva, traja pa nekje 3-4 dni (odvisno koliko se igramo z njo). Bolj me skrbi, ker zaenkrat ura deluje samo z omejenim naborom mobilnikov (sam sem jo testiral z modelom W610i), za vse ostale tipe istega proizvajalca, kaj šele konkurence, pa se lahko za zdaj obrišemo pod nosom. Ura je sicer zaznavna, vendar aplikacij ni bilo možno pognati.

Edino kar sem res pogrešal je to, da bi imela ura gumb za osvetlitev številčnice.

Za konec

Koncept ure je zelo dober, tudi izgled se mi je dopadel in preglednost same ure. Prav tako so funkcije, ki jih imamo na voljo s to uro zelo uporabne. Opozarjanje je na visokem nivoju. Tisti, ki si jo boste privoščili (ni tako poceni), boste to hitro opazili. Navaditi se bo potrebno le na njeno masivnost, polnjenje baterije in nenamerno prižiganje glasbenega predvajalnika ali radia.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
329,90 € (79.058,20 SIT)
albumfotografije
komentarji