marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
61 × 18 mm
Teža:
14 g
Čas uporabe:
8 ur
Čas pripravljenosti:
200 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Slušalka HBH-PV702 ponuja možnost personalizacije z zamenljivimi sprednjimi pokrovčki, odličen zvok in preprosto uporabo ob nizki ceni. V minus ji lahko štejem le nekoliko preveč plastično ohišje in povsem klasičen izgled.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Sony Ericsson

Dober zvok za malo denarja

Sony Ericsson HBH-PV702


Sony Ericsson HBH-PV702

01.10.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Sony Ericsson je na trg poslal novo bluetooth slušalko, ki sliši na ime HBH-PV702. Slušalka sicer ni izdelana iz visoko kvalitetnih materialov, a ob taki ceni tega tudi ne moremo pričakovati.
Modrozoba slušalka HBH-PV702 je majhna slušalka in meri 61 × 18 milimetrov, kazalec tehtnice pa pokaže težo 14 gramov. Slušalka je težka ravno prav, tako da vemo, da jo imamo nataknjeno na uho, moti pa ne. Izdelana je iz plastike, ki je dobro vpeta in tako ob stisku slušalke ni zaslediti nikakršnih nepotrebnih zvokov. Na sprednji strani slušalke se nahaja tipka za sprejem in končanje klica, ki služi tudi za vklop oziroma izklop slušalke. Ob tej tipki se nahaja tudi lučka, ki utripa zeleno ali pa rdeče in tako ponazarja določeno stanje slušalke. Še malo višje na sprednji strani se nahaja znak družbe Sony Ericsson. Ob strani slušalke je dvosmerna tipka za uravnavanje glasnosti, ki je ravno prav izbočena in je tako enostavno dostopna za uporabo. Na zadnji strani slušalke pa se nahaja ušesni lok ter zvočnik. Na vrhu slušalke pa se nahaja vhod, na katerega vključimo polnilec in tako začnemo s polnjenjem baterije. Na testu smo imeli črno slušalko, sprednji pokrovček slušalke pa se lahko zamenja, tako da si bo prav vsak lahko našel svojo želeno kombinacijo barv. Žal testni slušalki ni bil priložen noben dodaten pokrovček, mogoče pa se bo znašel v prodajnem paketu. Slušalko HBH-PV702 lahko nosimo na obeh ušesih, saj se ušesni lok enostavno sname ter ga zgolj obrnemo okoli in slušalko že lahko nosimo na drugem ušesu. Poleg slušalke je bil v škatli še hišni polnilec za polnjenje le-te, z enim polnjenjem, po podatkih proizvajalce, slušalka zdrži do 8 ur pogovorov oziroma 200 ur v stanju pripravljenosti. V času testa, ki je trajal slab teden, sem slušalko polnil zgolj prvič, nato pa za to ni bilo več potrebe, sem pa slušalko ugašal, ko je nisem uporabljal.

Pred uporabo moramo slušalko spariti s svojim mobilnim telefonom, parjenje poteka brez problemov slušalka pa deluje z vsemi mobilnimi telefoni in ne zgolj s telefoni družbe Sony Ericsson. Slušalko prižgemo tako, da držimo tipko za sprejem klica, nato pa hkrati držimo obe tipki za glasnost, dokler ne začne lučka na slušalki utripati izmenično zeleno in rdeče. Nato v telefon vpišemo kodo 0000 in bluetooth slušalka se s telefonom spari ter si ga zapomni.

Med samo uporabo slušalke ta ni povzročala nikakršnih problemov. Slušalka je lepo zataknjena za uho in tudi ob hitrejših premikih glave ne pade z ušesa. Ušesni lok je mehak in daljše nošenje slušalke ni moteče, obstajajo pa tudi slušalke s še boljšim ušesnim lokom. Uporaba slušalke je povsem logična, s stiskom na glavno tipko se javimo, če nas kdo kliče ali pa vključimo govorno klicanje in tako pokličemo osebo. Govorno klicanje je delovalo brez problemov, ni pa mi uspelo poklicati zadnje klicanje številke, tako da ne vem, če to slušalka omogoča. Med klicem tudi slušalka zvoni, vsaj v povezavi s Sony Ericsson telefoni, medtem ko med uporabo z Nokiinim modelom telefona sama ni zvonila. Povezava bluetooth je različice 1.2, doseg pa je povsem soliden in tudi nošenje telefona v žepu hlač in slušalke na ušesu na drugi strani telesa deluje brez vsakršnih šumov. Največja odlika te slušalke, vsaj poleg cene, pa je zelo dober zvok. Zvok je namreč zelo čist, brez vsakršnih šumov in nepotrebnih odmevov, tako da pogovor poteka nemoteno, oseba na drugi strani zveze pa se ne bo pritoževala nad nikakršnimi čudnimi zvoki. Svetlobni indikator v stanju pripravljenosti utripa v zeleni barvi v približno sekundnih intervalih, med klicem pa začne utripati hitreje. Na prazno baterijo pa slušalka opozori tako, da utripa v rdeči barvi.

Bluetooth slušalka HBH-PV702 je ob takšni ceni odličen nakup, saj praktično ponuja vse. Malo moti, da ne moremo poklicati zadnje klicane številke, kot to lahko naredimo pri drugih slušalkah in njena plastičnost. Zato pa avtonomija slušalke, domet bluetootha ter odličen zvok, ki ga slušalka premore, ponujajo odlično uporabniško izkušnjo in tisti, ki si želite predvsem dobrih lastnosti, nad njo ne boste razočarani.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
32,00 € (7.764,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji