marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
10 gramov
Čas uporabe:
do 3,5 ure
Čas pripravljenosti:
do 160 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Zagotovo ena izmed najlažjih in hkrati najelegantnejših slušalk, ki je hkrati še brez ušesnega loka. Dobra slišnost med pogovorom je zagotovljena s pomočjo tehnologije DSP, samodejno prilagajanje glasnosti pa tudi deluje dobro.

Proti

Osebno sem zelo pogrešala možnost proženja govornega klicanja preko slušalke (čeprav uvoznik navaja, da je z nekaterimi novejšimi mobilniki to omogočeno), pa tudi oba gumba sta kljub vsemu malce preplitko postavljena – nekako nisem imela dobrega občutka, ali sem pritisnila na gumb ali ne.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Sony Ericsson

Odličnost v samo 10 gramih

Sony Ericsson HBH-IV835


Sony Ericsson HBH-IV835

15.07.2006
Objavil: Mojca Giacomelli

S sloganom "elegantna oblika in jasen digitalni zvok" švedski Sony Ericsson že od marca dalje predstavlja svojo novo slušalko, v katero so vgradili najnovejše tehnologije (bluetooth 2.0, DSP in AFH ...) za čimbolj udobno in preprosto uporabo prostoročne opreme. Predstavljena slušalka (skorajda) več kot opraviči ta slogan.
V črni barvi z minimalnimi dodatki kroma ter seveda z nepogrešljivim znakom blagovne znamke, ki ji pripada, je HBH-IV835 resnično ena izmed elegantnejših bluetooth slušalk, hkrati pa se s svojo težo 10 gramov z lahkoto uvrsti tudi med najlažje bluetooth slušalke.

Slušalka nima ušesnega loka, kar ji daje svojevrstno obliko, saj jo le vtaknemo v uho. Ker smo ljudje različni, je proizvajalec kompletu priložil tri različne velikosti gumiranega čepka, ki ga nataknemo na del, ki sede v uho. Slušalka z izbiro primernega čepka dobro stoji v ušesu in ni bojazni, da bi nam padla ven, vendar se je potrebno tega občutka (da nekako "visi" na nas) navaditi.
Dolga je dobrih šest centimetrov, kar pomeni, da z njo ne bomo preveč opazni.

Na slušalki bomo našli dva gumba ter vtičnico za polnjenje baterije, ki pa hkrati služi tudi temu, da jo lahko obesimo preko vmesnika na priložen ovratni trakec. S tem nam bo vedno pri roki, da jo ne bo treba iskati po torbici ali kakšnih žepih.

Prvi izmed obeh gumbov je namenjen vklopu/izklopu slušalke ter seveda temu, da jo sparimo z našim mobilnim telefonom. Sony Ericsson je v slušalko vgradil tudi funkcijo avtomatičnega parjenja, ki naj bi delovala le z novejšimi Sony Ericsson mobilniki (sama sem slušalko uporabljala z modelom K750i, pri katerem sem še vedno morala vpisati PIN kodo pri parjenju.

Z drugim gumbom upravljamo s klici – sprejem ali zavrnitev klica. Ostale funkcionalnosti, ki smo jih vajeni na slušalkah, npr. proženje glasovna klicanja ali pa spreminjanje glasnosti pogovora, na tej slušalki niso dosegljive preko kakršnegakoli gumba. Za nastavljanje glasnosti slušalke ga niti ne potrebujemo, saj ima vgrajeno funkcijo avtomatičnega prilagajanja glasnosti, ki pa deluje le za hitre in velike spremembe glasnosti okolja. V praksi se izkaže za precej zanesljivo zadevo. Za manjše popravke glasnosti bo treba uporabiti mobilni telefon.

Proženje govornega klicanja preko slušalke pa sem (osebno) precej pogrešala, saj je ta del zame eden izmed razlogov, zakaj uporabljati bluetooth slušalko. Slušalka naj bi po navedbah uvoznika le-to sicer omogočala, vendar le z nekaterimi novejšimi mobilniki (podatkov, kateri s katerimi mobilniki naj bi bilo možno proženje glasovnega klicanja s slušalke, pa v času testiranja še (niso) imeli).

Slišnost v slušalki je na dobri ravni, kar zagotavlja tehnologija DPS (digitalna obdelava signala), ki jo že poznamo iz konkurenčnih modelov slušalk. Največja oddaljenost telefona od slušalke, za katero proizvajalec še zagotavlja optimalno delovanje, je pet metrov (brez večjih ovir med njima), kar je več, pa se že pozna pri sprejemu signala oz. govora.

Slušalki je priložen tudi eleganten ovratni trak za nošenje slušalke, ki sem ga v času testiranja s pridom uporabljala, saj je bila tako slušalka vedno pri roki (ponavadi jo namreč "besno" iščem po torbici ...).

Mogoče bo za koga "ovira" malce višja cena (glede na cene bluetooth slušalk na trgu), vendar je le-ta upravičena v elegantnem dizajnu, lahkosti in vgrajeni sodobni tehnologiji.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
(26.988,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: