marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
18 gramov
Čas uporabe:
do 8 ur
Čas pripravljenosti:
do 300 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Glavna prednost tega modela pred konkurenco je zelo dobra avtonomija baterije ter vizualno všečna oblika. "Zaušesna" slušalka pa je tudi novost pri Sony Ericssonu.

Proti

Slabosti slušalka v primerjavi s konkurenco nima, mogoče moti le dejstvo, da si ne zapomni večih telefonov, s katerimi se spari, temveč zgolj zadnjega.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Sony Ericsson

Baterija, ki traja in traja ...

Sony Ericsson HBH-GV435


Sony Ericsson HBH-GV435

22.10.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Nova modrozoba slušalka znamke Sony Ericsson sliši na ime HBH-GV435. Ime je res precej suhoparno in ne pove dosti, zato pa se slušalka toliko bolj izkaže med samo uporabo in pritegne z videzom in karakteristikami.
Izgled slušalke je zelo všečen, na testu smo imeli slušalko v črno-srebrni barvni kombinaciji, ki ji zelo pristaja. Slušalka je na otip kakovostno izdelana in tudi materiali izgledajo kakovostno ter se lepo prepletajo med seboj. Slušalka se zatakne za uho in je lepo vpeta. Z njo sicer ne boste mogli poskakovati, saj se vam bo snela z ušesa, ob normalni uporabi pa slušalka ostaja na svojem mestu. Celotni del slušalke je za ušesom in ob njem, tako da se slušalka lepo prilega glavi in ni vpadljiva, kot slušalke, ki imajo mikrofon speljan ob licu. Slušalka ima štiri tipke, tri pravzaprav, saj je tipka za uravnavanje glasnosti združena. Tako na njej najdemo tipko za vklop/izklop, ki jo lahko med prižgano slušalko pritisnemo in slušalka s svetlobnimi signali prikaže stanje baterije. Naslednja tipka je za upravljanje s klici. Ta je logično postavljena na vrh slušalke in uporaba je zelo enostavna. Ob strani pa najdemo tipko za upravljanje glasnosti slušalke, ki se mi je zdela na začetku malo premajhna, a sem se je med uporabo hitro navadil in me majhnost ni več motila.

Pred uporabo sem moral slušalko, tako kot vsako drugo, povezati z mobilnim telefonom. Povezovanje poteka logično, ni nikakršnih problemov s povezovanjem z različnimi znamkami mobilnikov, motilo pa me je le to, da si slušalka zapomni zgolj en telefon. Tako jo je treba spoznati z že spoznano napravo, če smo slušalko vmes povezali z drugim mobilnikom. Res pa je, da to večine ljudi ne bo motilo, saj uporabljajo zgolj en mobilni telefon.

Slušalka je zelo dobro oblikovana in na ušesu prav nič ne moti. Pravzaprav sem nekajkrat pozabil, da jo sploh imam na sebi, kljub temu da je težka 18 gramov. S samo uporabo slušalke nisem imel nikakršnih problemov, saj so funkcije za upravljanje logične. Slušalka lepo prenaša zvok, tudi v hrupnejšem okolju je slišnost dobra.

Ko uporabljamo govorno klicanje, slišimo v slušalki tudi govorno oznako za to osebo, tako da se ne bo zgodilo, da bi klicali nekoga drugega, kot bi želeli. Slušalka lepo prenaša tudi zvok uverture, če jo ima oseba, ki jo kličemo, nastavljeno in nima zgolj svojega zvoka za zvonenje. Zvok med pogovorom je čist in razločen, le občasno mi je kakšen sogovornik pojamral, da se sliši, kot bi nekaj odmevalo. V večini pogovorov pa sogovorniki niso zaznali razlike med klicem preko modrozobe slušalke ali pa samo preko telefona.

Po doslej napisanem bi rekli, da slušalka spada v zlato sredino po uporabnosti, a temu bi osebno oporekal. Slušalka ima namreč zelo dobro avtonomijo baterije, saj sem jo med enotedenskim testom polnil zgolj enkrat in jo vrnil (kot je kazala slušalka) skoraj polno nazaj. Poleg izredne avtonomije pa pri Sony Ericssonu zagotavljajo tudi boljši zvok v hrupnejšem okolju. Tu lahko dodam le, da je bila slišnost tudi v hrupnejših območjih povsem sprejemljiva. Če temu dodamo še lepo obliko, potem dobimo dobro slušalko za solidno ceno.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
(23.988,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji