marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
72 milimetrov
Teža:
22 gramov
Čas uporabe:
do 2,5 uri
Čas pripravljenosti:
do 72 ur
Za in proti

Sony ericsson Akono HBH-660 je kvaliteten izdelek, ki bo zadovoljil večino uporabnikov, ki stremijo za podobnimi izdelki. Pohvalim lahko odlično stabilnost, obliko, enostavnost uporabe in pogojno tudi zaslonček, ki pa bi bil lahko nekoliko večji, podobno kot tipka za vklop in izklop slušalke.

dodatna oprema
arhiv test
Sony Ericsson

Slušalka z zaslonom

Sony Ericsson Akono HBH-660


Sony Ericsson Akono HBH-660

15.03.2005
Objavil: Aleš Tomšič

Sony Ericsson je na naše tržišče že lani lansiral novo bluetooth slušalko, in sicer model Akono HBH-660. Lahko bi rekli, še ena slušalka v mozaiku mnogih, tako sony ericssonovih kot tudi drugih proizvajalcev. Popolne revolucije ne gre pričakovati, se pa tudi Sony Ericsson premika po najnovejših trendih.
V prodajnem paketu najdemo slušalko, polnilec za slušalko ter trakec, ki nam lahko služi, da nosimo slušalko, ko je ne uporabljamo, okoli vratu. Sama uporaba slušalke je izredno enostavna, saj na njej ne najdemo več kot treh tipk. Glavna služi vklopu in izklopu slušalke, sprejemu oz. zavrnitvi klica, ponovnemu klicanju zadnje klicane številke in še čem. Preostali dve tipki opravljata funkcijo nastavljanja glasnosti zvoka v slušalki, uporabimo pa ju tudi za parjenje s telefonom. Tako se niti ne moremo zmotiti ali zamešati funkcije tipk, vse enostavno in na dosegu roke oz. prsta. Morda bi lahko skonstruirali le nekoliko večjo tipko ali pa vsaj malenkost bolj izbočeno tipko za vklop in izklop slušalke, saj ob klicu včasih iščemo to tipko.

Skoraj bi (a nismo) pozabili novost sony ericssonovih bluetooth slušalk, ki ločuje HBH-660 od drugih v tem razredu. Slušalka ima namreč vgrajen zaslonček, ki je osvetljen in v stanju pripravljenosti kaže indikator polnosti baterije. Nekoliko bi pograjal ta indikator, saj je bil pri testni slušalki precej nenatančen. Nekaj časa je kazal, da je baterija le nekoliko izpraznjena, naslednjič pa je pokazal, da je baterija skoraj prazna in čez nekaj minut je tudi bila. Na zaslonu se izpiše tudi številka klicočega, na večimi sony ericssonovih mobilnih telefonih pa se izpiše celo ime klicočega, če se le-ta nahaja v imeniku telefona. Skratka, zaslonček zna biti občasno precej koristna zadeva, denimo če imamo telefon v žepu ali torbici. Škoda, da je precej majhen, zato je recimo tudi velikost izpisane številke temu primerna.

Postopek parjenja ne bomo opisovali, saj so temu namenjena priložena navodila, pa tudi danes skoraj ni moč najti bluetooth slušalke, ki bi imela težave pri tem dejanju. Kaj pa nošnja? Slušalka odlično stoji na uhlju, tudi pri sunkovitejšem premikanju glave ostane na svojem mestu in ne daje občutka, da se bo naslednji trenutek znašla na tleh. Lahko bi rekel, da ena izmed bolj stabilnih slušalk na trgu. Avtonomija baterije je povprečna, na testu mi je slušalka zdržala nekje dva dni moje normalne uporabe. Zvok v slušalki je čist, pa tudi nihče izmed sogovornikov se ni pritoževal nad slišnostjo. Občasno se seveda pojavi v slušalki kak šum, ki pa je premo sorazmeren z oddaljevanjem od mobilnega telefona, kar pa je za vse bluetooth slušalke normalen pojav.

Slušalko je na test posodilo podjetje Svema Co. d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
albumfotografije
komentarji