marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
28 gramov
Čas uporabe:
10 ur
Čas pripravljenosti:
300 ur
Za in proti

Sony Ericsson HBH-300 je vsekakor zanimiv izdelek, ki pa cilja na določen segment uporabnikov (manj zahtevnih), ki iščejo spodobno in zanesljivo slušalko in jim miniaturnost novodobnih slušalk ni prednost pri nakupu, obenem pa se lahko pohvali tudi s solidno baterijo.

dodatna oprema
arhiv test
Sony Ericsson

Retro stil

Sony Ericsson Akono HBH-300


Sony Ericsson Akono HBH-300

03.04.2005
Objavil: Aleš Tomšič

Sony Ericsson je na tržišče poslal še eno novo bluetooth slušalko, za katero bi lahko rekli, da sledi ''retro'' stilu, saj se oblikovno vrača h koreninam prvih bluetooth slušalk, ki so prišle pred leti na trg. Tudi funkcionalno se precej razlikuje od večine današnjih slušalk.
Sony Ericsson HBH-300 je slušalka, ki bo našla svoje mesto pri manj zahtevnih uporabnikih in pri tistih, ki potrebujejo zanesljivo slušalko, ki dobro opravlja svoje osnovno poslanstvo in to je vse, kar pričakujejo. V prodajnem kompletu poleg slušalke, polnilca ter navodil za uporabo najdemo še stojalo, ki služi kot zibka za polnjenje slušalke. En del stojala, tisti, ki nosi kontakte za polnjenje baterije, je tudi možno sneti s stojala in ga recimo pritrditi s samolepilnim trakom v avto in tako imeti tam nosilec in polnilec za to slušalko.

Večini bo najprej v oko padla velikost slušalke, zato sem na začetku omenil, da so se pri Sony Ericssonu oblikovno nekoliko vrnili v preteklost. A če ne vidite nobene prednosti v tem, naj vam namignem na vsaj eno, in ta je, da je mikrofon pri HBH-300 nameščen veliko bližje ustom, kar pomeni boljšo komunikacijo. Danes izdelujejo vedno manjše slušalke, ki imajo posledično tudi mikrofone tam nekje pri ušesih, kar je za sogovornika opazno, seveda pa ni toliko moteče, da komunikacija ne bi bila normalna.

Sama baterija slušalke je vgrajena v del ušesnega loka, ki se nahaja za uhljem. Stabilnost slušalke na glavi je dobra, med samo uporabo pač nisem dobival občutka, da bi mi lahko slušalka zletela z uhlja. Baterija je na testu zdržala nekje štiri dni povprečne uporabe, kar pa je seveda subjektiven podatek, zato ga je potrebno vzeti z rezervo.

Ko slušalko napolnimo in jo prižgemo ter jo spravimo v parjenje s telefonom in seveda tudi sparimo, pri čemer se to zgodi brez kakršnihkoli zapletov, je slušalka nared za uporabo. Na njej najdemo le tri gumbe, in sicer za sprejem oz. prekinitev klica ter dva za uravnavanje glasnosti slušalke. Morda bi bile lahko tipke nekoliko večje, sploh če vemo, da sama slušalka ni ravno miniaturne izvedbe. Na slušalki pa je vgrajena tudi lučka, ki nam signalizira, kaj se dogaja s slušalko. Slušalko sem preizkusil s qtekom 2020 ter S100, z obema pa ni bilo težav v delovanju. Je pa res, da so nekatere funkcije slušalke različne od telefona do telefona oz. znamke. Tako pritisk na tipko prikliče in ob ponovnem pritisku tudi pokliče zadnjo klicano številko. Na telefonu druge znamke bo ta operacija izvedla proženje glasovnega klicanja. Naj omenim, da pri uporabi ni prišlo do nobenih pritožb, ne z moje, ne s sogovorniške strani okoli slabega zvoka, motenj ali česa podobnega.

Slušalko je na test posodilo podjetje Svema Co. d.o.o.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
(27.960,00 SIT)
albumfotografije
komentarji