marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
45 x 25 x 5 mm
Teža:
7,5 g
Čas uporabe:
do 6 mesecev, zamenljiva gumbna baterija CR2032

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

ThermoPeanut je zaniniv pripomoček za spremljanje temperature okolice. Odpira namreč različne možnosti spremljanja in upravljanja okolja, v katerem se gibljemo in živimo. Sama zasnova je mišljena dobro, tudi sam senzor je dokaj ugoden, vendar pa znajo stroški vseeno skokovito narasti, če bi želeli preverjati ali uporabljati več lokacij. Precej tudi moti odsotnost daljinskega odčitavanja preko spleta, saj je za to opcija le če doma pustimo napravo, na katero so sparjeni senzorji. Pogrešam tudi namensko napravo z zaslonom, ki bi prikazovala temperaturo, kot jo npr. navadni zidni termometer z brezžičnimi senzorji.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Sen.se

Temperatura brezžično

Sen.se ThermoPeanut


Sen.se ThermoPeanut

19.10.2016
Objavil: Dare Gliha

Internet stvari nezadržno prodira tudi v naše domove. Od nadzornih kamer, pametnih televizorjev, do različnih senzorjev. Podjetje Sense je začutilo svojo priložnost in lansiralo majhen in dostopen senzor temperature imenovan ThermoPeanut.
Gre za majhen (dimenzije so zgolj 45 x 25 x 5 mm) in dokaj ugoden (prodajna cena znaša 29 evrov) senzor temperature, ki deluje preko modrozobe povezave in ki zmore spremljati temperaturo prostora, v katerem je nameščen. Preko namenske aplikacije, ki si jo uporabnik brezplačno namesti iz trgovine Apple Store ali Google Play. Preko aplikacije se pravzaprav upravlja vse, saj ima senzor zaradi majhnosti na sebi nameščen le en gumb, s katerim lahko preprosto prenesete trenutno temperaturo na mobilnik (prenašanje deluje tudi samodejno brez pritiskanja tipke). Naprava ima tudi lasten spomin, vendar le za 15 dni. Ob vsakem prenosu vrednosti na telefon, pa se le-ta pobriše in pripravi prostor za nove meritve. Omeniti velja, da lahko ThermoPeanut uporabljate do temperature -20 stopinj celzija, kar pomeni, da lahko spremljate tudi temperaturo zamrzovalne skrinje ali zimske idile.

Aplikacija omogoča, da si nastavite najvišjo in najnižjo dovoljeno temperaturo, hkrati pa vas o preseganju teh vrednosti lahko naprava obvesti. Vsaki napravi, če le-teh uporabljate več, lahko dodelite lastno ime, če pa se slučajno zgodi, da ste pozabili, kje je nameščen, lahko sprožite tudi predvajanje zvonjenja na napravi. Čas meritve temperature je nastavljiv in sicer v intervalu od treh minut pa vse do ene ure. Vsak senzor je lahko sparjen z večimi mobilnimi napravami.

V kratkem nameravajo pri podjetju omogočiti uporabo senzorja z drugimi napravami, ena bolj poznanih je NEST termostat ter platforma IFTTT. Ko bodo uredili te zadeve, pa bi se znal ThermoPeanut znajti v marsikaterem domu. V bodoče nameravajo izdati še dodatne senzorje in sicer lahko v trgovini že najdemo opise za SleepPeanut, PeanutButton in MedPeanut, na CESu pa so predstavili še ProximityPeanut in SafePeanut. Do takrat pa lahko zaenkrat kupite le senzor za temperaturo.

V prodajnem paketu dobite poleg samega senzorja še t.i. »vrečko presenečenja«, kjer najdemo lepilo za pritrditev na različne površine ter plastični okvirček, ki omogoča pritrditev na ključe ali žep.

Cena na dan testa:
29,00
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji