marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
45 x 25 x 5 mm
Teža:
7,5 g
Čas uporabe:
do tri mesece, zamenljiva gumbna baterija CR2032

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Sen.se GuardPeanut je preprost in poceni prenosni alarm. Omogoča dokaj glasno alarmiranje ob premiku predmeta, na katerega je nameščen, tako na sami napravi, kot tudi na mobilniku. Čeprav je opcij namestitve in uporabe ogromno, pa sam vidim največjo prednost pri uporabi na poti. Z njim boste precej bolj sproščeni na letališču, če bo nameščen na torbi ali pa recimo v trgovini. Dodatna prednost je pregledna aplikacija, ki vam pokaže vse alarme za zadnjih 30 dni.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Sen.se

Alarmiranje za vsak žep

Sen.se GuardPeanut


Sen.se GuardPeanut

22.12.2016
Objavil: Dare Gliha

Nedolgo nazaj sem na testu imel majhen senzor temperature ThermoPeanut, ki ga izdeluje podjetje Sense. Podjetje je že ob predstavitvi najavilo, da bodo v kratkem predstavili tudi dodatne senzorje, eden zanimivejših pa je že našel pot v naše uredništvo.
GuardPeanut je senzor, ki ima vgrajen detektor gibanja in se lahko uporablja za varovanje osebnih stvari, kot so torbe, kolesa, ipd, hkrati pa vas ob njihovem premiku opozori tako preko vgrajenega piezo zvočnika kot tudi preko obvestila na telefonu.

Sam uporabniški vmesnik je že znan, saj gre za isto aplikacijo, kot jo uporablja ThermoPeanut, drugačne so le nastavitve samega »arašida«. Tu imamo v glavni vlogi informacijo o delovanju samega senzorja, ali je v stanju alarmiranja ali v stanju mirovanja, ter hkrati gumb, s katerim spreminjamo njegovo delovanje. Vklop in izklop alarmiranja lahko opravimo tudi na samem senzorju in sicer z daljšim pritiskom na edini gumb. Če vklopimo alarmiranje nam po vklopu le-tega senzor nekajkrat zapiska, da ga imamo še čas namestiti na pravo mesto, brez da bi se oglasil alarm. Simpatična opcija, ki spominja na prave alarmne sisteme ob njihovem alarmiranju.

V aplikaciji se nato prikažejo sproženi alarmi in sicer je na voljo vpogled za zadnji teden, kot tudi za preteklih 30 dni. Pri tedenskem pogledu nam prikaže tudi vpogled v čase, kdaj je bil alarm sprožen, pri 30 dnevnem pa le koliko alarmov je bilo na določen dan.

V možnostih nam je na voljo nekaj nastavitev delovanja. Lahko izberemo jakost alarmiranja tako na telefonu, kot tudi na samem senzorju, v dodatnih nastavitvah lahko spremenimo občutljivost in barvo, s katero imamo označen ta senzor. Imamo tudi opcijo izvoza alarmov v CSV obliki. Za bolj diskretno spremljanje lahko seveda tudi popolnoma izklopimo zvok alarmiranja.

Senzor se na mobilnik poveže preko modrozobega protokola, po specifikacijah pa na odprtem prostoru deluje do nekje 60 metrov. Sam sem testiral v zaprtem prostoru in je alarmiranje potekalo tudi preko nekaj sten, je pa res, da le-te niso bile iz betona. Če se senzor nazaja izven dosega mobilnika si čase proženja alarma zapomni in jih sinhronizira s telefonom kasneje, ko le-ta zopet pride v doseg. Priročna opcija, vendar sam bolj vidim smisel v tem, da imamo senzor v uporabi kot premični alarm na poti, recimo ga imamo nameščenega na torbi na letališču ali denarnici na poti.

Baterija je zamenljiva, tipa CR2032, omogoča pa delovanje senzorja do treh mesecev. Dobra stvar je, da so te baterija precej standardne in zato tudi dokaj poceni. Senzor je tudi izredno lahek, njegova teža znaša zgolj 7,5 g in ga zato lahko namestimo na praktično vsako površino. V prodajnem kompletu dobimo tudi več dodatkov za namestitev, od okvirja z zatičem do dvostranskega lepila in lepilne mase. Žal pa senzor ni vodoodporen, tako da uporaba na prostem ni priporočljiva.

Za konec pa še dobra stvar. To je, da je cena senzorja enaka predhodniku in še vedno znaša 29 evrov. Število uporabljenih arašidov pa je odvisno le od naprave, s katero so povezani.

Cena na dan testa:
29,00
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji