marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
Premer: 40mm, 39,5 x 39,5 x 10,5mm
Teža:
25 g
Čas uporabe:
cca 45 ur (90 ur samo ob uporabi ure)

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Galaxy Watch Active je športna izpeljanka modela Galaxy Watch. Ima sicer slabšo baterijo, manjši zaslon, pa zato nižjo težo, vodopornost po najvišjih vojaških standardih in nov preprostejši in elegantnejši dizajn za boljšo priročnost. Tu je še odsotnost uporabne vrtljive lunete in zvočnika, a vse to je na večji različici na voljo za precej višjo ceno.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Samsung

Igrača za fitness frike

Samsung Galaxy Watch Active (SM-R500)


Samsung Galaxy Watch Active (SM-R500)

02.07.2019
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Samsungu napram mobilnikom nimajo tako ostro začrtanih poti pri predstavitvah novih pametnih ur. Za Galaxy Sxx zastavonoše je večini ljubiteljev mobilnikov znano, kdaj bo okvirna predstavitev, pri urah pa je situacija malce drugačna. V jeseni so predstavili Galaxy Watch v dveh različicah velikosti zaslona, nato pa letos februarja še Galaxy Watch Active.
Uri sta si po eni strani precej podobni, po drugi pa popolnoma drugačni. Drobovje je praktično enako, sam uporabniški vmesnik prav tako. To pa je načeloma vse, kar imata skupnega.

Active je narejena bolj kot fitness tracker oz. osebni trener. Nameščenih ima namreč nemalo različnih načinov vadb – blizu 40 in konstantni merilec srčnega utripa. Če nam ne zadostuje, si lahko preko okrnjene in ne ravno bogato z aplikacijami založene Galaxy Store trgovine prenesemo še dodatne aplikacije - Endomondo, MapMyRun, C25K, Strava, MyFitnessPal in za zapolnitev 4 GB pomnilnika glasbeni program Spotify. Korejci so v osnovi uri namenili več različnih izgledov oz. tipov ure na zaslonu. Možno si je tudi skorajda vsako poosebiti ali pa celo prenesti druge dizajne iz spletne trgovine.

Velika večina nastavitev se v štartu, pa tudi kasneje, opravi preko aplikacije Galaxy Wearable oziroma Samsung Gear.

Po uspešnem parjenju na uro dobivamo vse notifikacije, katere izberemo preko aplikacije. Na njih lahko odgovorimo oz. pošljemo odgovor preko sms ali elektronske pošte. Malce me je motilo, ker je potrebno uporabljati originalno Samsungovo programsko opremo in ne kakšne druge, preprostejše in zmogljivejše, kot naprimer na telefonu. Sam osebno za sporočila uporabljam Textro, ki sicer deluje z uro, a se velikokrat pojavijo nadležna sporočila, da je potrebno za uspešno sinhronizacijo uporabiti originalno aplikacijo na mobilniku. Opraviti klica na Watch Active ne moremo. Ura nima zvočnika, mikrofon pa ima. Ga potrebuje zaradi Bixbyja, ki lepo prepoznava (angleške) besede. Ker je ura vodoodporna po standardu IP68 in ima vgrajen GPS, je odličen sopotnik pri aktivnostih.

Tudi oblikovno so šli v popolnoma drugo smer. Odstranili so vrtljivo luneto, precej poenostavili obliko in zmanjšali zaslon na 40 mm premera. Kar je za moje pojme, kljub temu da nimam velikih rok, kar malce nerodno za rokovanje. Vse je kljub odličnemu AMOLED zaslonu majhno in na trenutke nepregledno. Sam vmesnik je tekoč in lepo odziven, mogoče malo nerodno zastavljen, a se človek hitro navadi, še posebej ker si je možno po lastnih željah nastaviti bližnjice in zaporedja prikazov na zaslonu.

Ura ima dva fizična gumba za dostop do menija, vklop, ter izklop in korak nazaj. Na hrbtni strani se nahaja še tipalo srčnega utripa. Samsungovci so se hvalili, da bo s posodobitvam prišlo tudi merjenje srčnega pritiska, a zaenkrat uradne podpore ni, neuradna je pa bolj polizdelek.

Ker je ura manjša in ne ravno možatega izgleda, je posledično tudi baterija z 280 mAh manj zmogljiva. Res je ura z 25 g lahka, a že 380 mAh v starejši različici ni bilo dih jemajoče. V praksi (brez Always On načina) mi je zdržala nekje 30 ur. Če bi jo ponoči dal iz roke bi mogoče zdržala 2 dni. Če bi jo pa uporabljal kot resno fitnes orodje pa ne vem, če bi prišel čez cel dan.

Ura je za svoj namen odlična, ponuja mnogo in še več, resda je za ceno praktičnosti zaslon majhen in baterija ne ravno super zmogljiva. Za njen namen – sledenja aktivnostim in za bonus še z lahkoto nadomesti mobilnik pri nujnih stvareh (obvestila, plačevanje (google pay)..), ter ceno okoli 200 evrov, je upravičenost nakupa vsekakor
na mestu.

Prodajni paket

V prodajnem paketu poleg same ure dobimo brezžični polnilec, USB kabel, ekstra dolg pašček ter 220 V adapter za napajanje.

Cena na dan testa:
249,00
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji