marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
18 g
Čas uporabe:
7 ur
Čas pripravljenosti:
11 dni
Za

- 7 ur baterije
- senzor ali je slušalka na glavi ali ne
- glavone funkcije
- ogromno dodatne opreme

Proti

- cena
- velikost

dodatna oprema
arhiv test
Plantronics

Skoraj popolna

Plantronics Voyager Legend UC


Plantronics Voyager Legend UC

15.10.2013
Objavil: Andrej Bergant

Ena najboljših slušalk na trgu, namenjena uporabi skozi cel dan: doma, na poti in v pisarni. To omogočajo zmogljiva baterije, odličen zvok, možnost povezave z večimi napravami hkrati, napredne funkcije zaznavanja ali je slušalka na ušesu ali ne ter ogromno priložene dodatne opreme. Zakaj skoraj popolna? Serija UC ima visoko ceno ...
Kvaliteta zvoka
Odlično kvaliteto zvoka obljubljajo skoraj vsi proizvajalci slušalk, vendar ni veliko takih, pri katerih ne zvenimo kot da imamo na glavi pločevinko. Da nas sogovorniki slišijo zares jasno, ima Legend UC vgrajene tri mikrofone z naprednim DSP filtrom za odstranjevanje zvoka ozadja in tri plasti zaščite proti vetru. Tudi zvočnik v slušalki je kvaliteten in dovolj glasen, da se brez težav pogovarjamo v glasni pisarni ali na avtocesti. S tehnologijo AD2P pa omogoča, da slušalka ni uporabna izključno za telefoniranje, ampak telefon preusmeri vse zvoke na slušalko. Tako jo lahko zasilno uporabljamo tudi za poslušanje glasbe, gledanje video, igranje igre ipd.

Zunanjost in baterija
V primerjavi z ostalimi modeli v seriji Voyager, je Legend UC oblikovno veliko bolj dovršena. Je pa tako kot večina slušalk, ki se nataknejo na uho, razmeroma velika. Ta oblika je veliko bolj udobna za daljši čas nošenja. Obenem pa je v takem dizajnu tudi več prostora za baterijo, kar so pri Plantronicsu dobro izkoristili, saj baterija ponuja kar 7 ur pogovora. Stanje baterije nam slušalka pove pri vklopu, prikazano pa je tudi na telefonu ali povezanem računalniku.

Slušalka ima kar nekaj tipk in stikal, vendar so tako razporejene, da je njihova uporaba preprosta in logična. Zadaj je stikalo za vklop in izklop, nad njim pa gumb za nastavitev glasnosti. Na začetku mikrofona je namenska tipka za sprejem in končanje klica, z daljšim pritiskom ali večimi pritiski pa omogoča še ponoven klic, aktiviranje glasovnih ukazov na telefonu ali nam le sporoči stanje baterije. S tipko na vrhu mikrofona pa lahko med klicem izklopimo mikrofon, v kolikor pa je slušalka v pripravljenosti pa lahko aktiviramo glasovne funkcije na slušalki. Z glavnimi funkcijami lahko sprejmemo ali zavrnemo klic, pokličemo osebo iz imenika, izklopimo mikrofon, ipd..

Uporaba
Slušalka ima dve funkciji, ki sta mi močno olajšali uporabo, obe povezani s sprejemanjem klicev. Prva je sprejem klica v avtu. Ko začne telefon zvoniti, slušalka prebere ime klicatelja iz imenika, sicer s čudnim angleškim naglasom, vendar je dovolj jasna. Takoj za tem pa vpraša:”answer or ignore?” (sprejmi ali zavrni). Z glasovnim ukazom lahko klic sprejmemo ali zavrnemo. Brez da bi roke izpustili z volana smo izvedeli kdo nas kliče in sprejeli klic.
Druga funkcija sprejema klica pa je najbolj uporabna v pisarni oz. nekje kjer imamo slušalko sicer vklopljeno vendar je nimamo na ves čas na ušesu. Ko začne telefon zvoniti, slušalko le nadanemo na uho in slušalka avtomatsko sprejme klic.
V kombinaciji s senzorji in glasovnimi ukazi slušalka omogoča še kar nekaj podobnih trikov. Slušalko imamo lahko krati povezano na telefon in računalnik in na njen sprejemamo tako telefonske klice, kot tudi klice iz različnih programov za IP telefonijo in klicanje po spletu. Na računalnik se poveže preko bluetooth vmesnika v računalniku ali pa uporabimo priložen USB bluetooth vmesnik.

Dodatna oprema
Slušalka Plantronics Voyager Legend pride v treh različnih paketih, z različnimi cenami. Slušalka je enaka, razlikuje se le količina dodatne opreme. Model UC ima največ opreme za uporabo na vsakem koraku. Priložene so tri velikosti ušesnih pretvornikov. Prav tako je priložen USB polnilec za električno omrežje in USB polnilec za v avto. V ta dva USB polnilca lahko priključimo kateregakoli izmed treh različnih polnilcev za polnjenje slušalke. Na polnilce se slušalka pritrdi kar z magnetom, zato je postavljanje in jemanje slušalke iz polnilca zelo enostavno. Ker so priloženi kar trije polnilci, jo lahko polnimo res kjerkoli smo.
Prvi polnilec je pretvornik iz mikro USB na stojalo za slušalko, ki ima na eni strani zanko, in ga lahko obesimo na ključe. Tako ga imamo lahko ves čas s seboj, mikro USB kabla pa dandanes tudi ni problem najti.
Drugi polnilec je stojalo za slušalko, ki ga imamo lahko ves čas na istem mestu, na primer na mizi v pisarni.
Tretji polnilec pa je škatlica, ki ima mikro USB vhod, vendar je obenem tudi škatlica sama polnilec, ki lahko podaljša čas pogovora slušalki za dodatnih 14 ur oz. lahko z njo slušalko približno dvakrat napolnimo.

Zaključek
Verjetno najboljša slušalka za vse tiste, ki veliko telefonirajo. Pametni senzorji, glasovne funkcije, povezava z imenikom in ogromno dodatne opreme spremenijo dobro slualko v odlično.

fotografije
Plantronics Voyager Legend UC Plantronics Voyager Legend UC polnilna škatlica Plantronics Voyager Legend UC Plantronics Voyager Legend UC Plantronics Voyager Legend UC Plantronics Voyager Legend UC polnilno stojalo
komentarji