marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas uporabe:
Do 6 ur
Čas pripravljenosti:
Do 7 dni

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Voyager Edge me je navdušila. Zvok je dovolj dober, sogovorniki slišiljo odlično. Ne pa zamešati te slušalke z namenskimi audio modeli. Poslušanje glasbe je namreč bolj za silo. Sicer pa temu sploh ni namenjena. Baterija zdrži dobrih pet ur, vendar priročna in lahka postajica ji podaljša avtonomijo še za nekje 10 ur. Skratka, dizajnersko simpatična, strojno zmogljiva in dovolj dolga avtonomija baterije ji prinaša mesto ene izmed boljših modrozobih slušalk trenutno. Celo boljša od Jawbonovih modelov.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Plantronics

Ko tudi Jawbone utihne

Plantronics Voyager Edge


Plantronics Voyager Edge

24.09.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Verjetno večina uporabnikov zobovja z modro plombo, pozna Jawbone slušalke? Prava modna ikona preko luže. Pa so res tako dobre, ali je to le modna muha oz. statusni simbol? Oboje, obstajajo pa tudi alternative. Včasih celo boljše.
Obstajajo ljudje, ki ne uporabljajo modrozobih slušalk 8-10 ali 16 ur na dan. Dovolj jim je 4-5 ur. Za take potrebe so slušalke z veliko avtonomijo ter dvomljivo diskretnostjo odveč. In ravno v tak "vmesni" rang pridejo modeli, kot je Voyager Edge. Strojna oprema se ne razlikuje od sestre Voyager Legend, fizično je z obliko romba podobna oblikovno všečni Discovery 975. Se pravi, zmaga?

Lahko bi tako rekli, Voyager Edge ima podobno, kot Discovery 975 rombasto obliko na kateri so tipke za vklop/izklop, glasnost, parjenje/javljanje/prekinjevanje/preverjanja stanje baterije. Nadaljuje se z ročko, na kateri so kar trije mikrofoni in s konektorjem za polnilno postajo. Ta je izredno simpatične oblike s šestimi modrimi LED lučkami, ki ponazarjajo nivo baterije v slušalki in polnilni postaji. Tako je, postaja z microUSB priklopom vsebuje baterijo z dodatnimi 10 urami pogovorov. Se pravi vsega skupaj teoretičnih 16 ur pogovorov, pod pogojem, da 2x polnite slušalko. Vse skupaj je na voljo v treh barvah: črni, sivi in beli.

Multipoint je sedaj že skoraj standard pri bluetooth slušalkah, malo manj pa NFC in Edge se lahko pohvali. Kaj več vam žal ne morem povedati glede parjenja. Na testu žal nismo imeli nobene naprave z NFC-jem, le Applove iPhone. Tu je sicer potreben korak dlje, vendar nič dramatično zakompliciranega. V nastavitvah se zažene bluetooth, na slušalki se v sredini romba tišči glavno tipko za 3 sekunde, dokler ne začne goreti modra lučka in že iOS naprave najdejo PLT_EDGE napravo. Preprosto se ob kliku na napis zadevi sparita. Klasične 0000 kode ni potrebno vpisati.

Tudi pri dodatkih so se Kalifornijci izkazali. V paketu je poleg polnile postaje še USB avto polnilec z micro USB kablom, tremi silikonskimi ušesnimi nastavki različnih velikosti, lokom in klasičnim električnim USB priklopom.

V ušesne nastavke sem iskreno povedano dvomil. Že nekoč sem pri neki Jabrini slušalki uporabljal podobno reč in vse skupaj je po kakšne pol ure padlo iz ušesa. A razlike so v materialu, pri Jabri so bili iz neke mehke plastike, tukaj pa se zaradi silikona lepo namestijo v gubo uhlja in tam tudi ostanejo. Je pa res, da slušalka ni tesno pritisnjena ob uho. V tem primeru prav pride lok, ki se ga pripne na notranji del slušalke. Osebno ga po zaslugi bolečin nisem kaj dosti uporabljal in mi je bil srednje velik nastavek popolnoma dovolj.

Pri sami uporabi, sistem dušenja zunanjih zvokov deluje odlično, v skoraj vseh pogojih so me sogovorniki slišali odlično. Edino pri hudih vetrovih postane malce zoprno. Odlično se pa sliši tudi ženski obveščevalni glas stanja baterije. Ali pa nas pri dohodnem klicu vpraša, če se želimo javiti ali ignorirati klicatelja. Naj vas opomnim, da se je za uspešen sprejem klica z glasom navaditi na angleški naglas. Besedo "answer", ki jo je potrebno izgovoriti je treba pravilno naglasiti. V nasprotnem primeru bo živčno bevskanje besed "ansa/ensr/ensa/ansr/ensvr", gladko ignorirano.

Prav tako ima Voyager Edge vgrajena orientacijska tipala. V praksi pomeni to nekako tako: Telefon zvoni, slušalka leži na mizi. Če jo boste pristavili k ušesu se bo zvok preusmeril na njo in javila se bo avtomatično. Če bo ležala še naprej na mizi, se klic preusmeri na mobilnik.

Naj še omenim, da je slušalka odporna na vlago. Torej bo delovala tudi po nekaj urni vadbi v fitnesu. Pa tudi za iOS in Android obstaja Plantronicsova aplikacija za lažje nastavitve slušalke.

albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji