marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
97,7 gramov
Čas uporabe:
do 12 ur govora, do 10 ur poslušanja glasbe
Čas pripravljenosti:
do 130 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Kvaliteta zvoka je primerljiva z vsemi povprečnimi žičnimi slušalkami, namenjenimi poslušanju glasbe. Udobne so tudi za nošenje, razveseli pa tudi prodajni paket, ki je zares dobro založen.

Proti

Slušalke bi lahko imele kak gram manj, pa tudi opcija, da se izključi utripajoča modra lučka, bi bila zelo dobrodošla.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Plantronics

Brezžični stereo zvok

Plantronics Pulsar 590A


Plantronics Pulsar 590A

28.05.2006
Objavil: Andrej Bergant

O bluetooth slušalkah se govori že kar nekaj časa, vendar so bile do nedavnega to le slušalke za telefone, kjer je zvok lahko manj kvaliteten in prenesen v mono tehniki. V zadnjem času pa je vedno več govora o stereo bluetooth slušalkah, med katere spada tudi testirani model.
Na trgu je vedno več telefonov, ki so obenem tudi MP3-predvajalniki in potreba po brezžičnih stereo slušalkah se je nedvomno dvignila. Težava v tem trenutku je, da le redki telefoni podpirajo A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) bluetooth profil, ki je namenjen prenosu stereo zvoka. Tako sem tudi te slušalke bolj malo testiral v navezi s telefonom. Zaradi vseh dodatnih opcij, ki jih ponujajo, pa sem jih dodobra preizkusil v povezavi z računalnikom in s svojim MP3-predvajalnikom.

Sama zunanjost slušalk mi je osebno kar všečna, vendar je to odvisno od vsakega posameznika. Sivo-črna kombinacija jim daje eleganten in ne preveč vpadljiv izgled. Še zdaleč pa slušalke niso neopazne, saj so razmeroma velike, poleg tega pa nam desna slušalka ves čas utripa v modri barvi. Za nošenje so slušalke zelo udobne, nastavljiva je velikost, premikajo pa se na več zgibih, tako da so primerne za vsako glavo.

Prodajni paket vsebuje poleg slušalk še celo kopico dodatkov. Priročno torbico, stojalo, 220V in USB polnilec, univerzalni adapter in kabel s 3,5 mm vtikačema. S tem kablom lahko spremenimo slušalke v navadne žične slušalke, na eni strani ga priklopimo v slušalke, drugo stran pa v napravo s 3,5 mm izhodom – primerno za na letalo, kjer je taka vtičnica že na sedežu. Ko je priklopljen ta kabel, se tudi ne porablja baterija, saj morajo biti slušalke izklopljene. Zelo uporaben del opreme pa je tudi univerzalni adapter, ki je bluetooth oddajnik in ga lahko povežemo s katerokoli napravo s 3,5 mm vtičem za slušalke, tako lahko uporabljamo slušalke s katerimkoli predvajalnikom MP3 datotek ali CD-jev.

Vsi gumbi so na desni slušalki, kjer je tudi iztegljiv mikrofon. Na strani slušalke je gumb za vklop in izklop slušalke, na celi desni slušalki pa je še šest gumbov. Največja gumba sta v sredini, spodnji je namenjen utišanju vseh zvokov, zgornji pa klicem – sprejem klica, konec klica, klicanje zadnje številke. Okrog so še štirje gumbi, stranska dva sta namenjena uravnavanju glasnosti, zgornji in spodnji pa premikanju po skladbah naprej in nazaj. Gumb za premikanje po skladbah deluje le s telefonom in računalnikom, vendar v povezavi z računalnikom le ob uporabi Windows Media Playerja.

Glede kvalitete zvoka nimam nobenih pripomb. Zvok je boljši kot pri večini ušesnih žičnih slušalk in primerljiv z naglavnimi žičnimi slušalkami. Visoki toni so zelo kvalitetni in se dobro sliši njihova dinamika, nizki bas toni pa so sicer kvalitetni, vendar bi bili lahko nekoliko močnejši. Tudi parjenje je zelo enostavno - vključimo način za parjenje, vpišemo kodo in napravi se sparita. Ko imamo telefon sparjen s slušalkami, se ob dohodnem klicu glasba ustavi in pisk nas opozori na prihajajoč klic. Baterija vzdrži vsega skupaj med 10 in 12 ur poslušanja glasbe.

Vse kaže, da se bo bluetooth tehnologija razvijala v tej smeri in mislim, da bodo prav kmalu imeli MP3-predvajalniki omogočeno bluetooth povezavo in poslovili se bomo lahko od nadležnih kablov.

Posodil na test:
impulz, d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
impulz, d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji