marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
17 gramov
Čas uporabe:
8 ur
Čas pripravljenosti:
240 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Slušalka je precej vzdržljiva in izdelana v klasičnem slogu, kar ji gre vsaj pri meni v plus. Tudi njena teža je nekje v zlati sredini.

Proti

Ušesni lok bi lahko bil malenkost bolj prilagodljiv, kar bi še povečalo stabilnost na ušesu. Prav tako bi lahko proizvajalci priložili avtopolnilec.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Plantronics

Samo z eno tipko

Plantronics Explorer 340


Plantronics Explorer 340

21.09.2006
Objavil: Dare Gliha

Nova brežžična slušalka Explorer Bluetooth podjetja Plantronics, katero sem imel to pot na testu, je iz serije 3xx (šibkejši model 320 smo že testirali). Njihova glavna značilnost je, da imajo za upravljanje nameščeno le eno tipko, ki opravlja delo večih. Torej lahko z njo sprejmemo klic, povišamo glasnost ali slušalko ugasnemo.
V vseh ostalih pogledih je to klasično zasnovana slušalka, ki ima ušesni lok ter "palično" enoto. Poleg že omenjenega multufunkcijske tipke pa je na slušalki le še priključek za polnenje ter lučka, ki prikazuje stanje slušalke. V samem prodajnem pakeku so poleg slušalke dodali še 220 V polnilec ter navodila za uporabo. Že pri prvem polnenju sem naletel na zanimiv podatek, saj je po navodilih proizvajalca minimalni čas polnenja 20 minut (pri nas nekateri uvozniki še vedno zahtevajo prvo polnenje 16 ur), da se slušalka polno napolni, pa okoli 2 ure.

Pa poglejmo še malenkost delovanje. Za vklop slušalke je potrebno edino tipko (zato bom v testu spuščal besedo multifunkcijsko) pritisniti za okoli 2 sekundi. Še pred tem je potrebno slušalko spariti, kar storimo s podobnim manevrom, vendar je to pot potrebno držati tipko okoli 6 sekuns, dokler lučka ne prične z utripanjem izmenično v rdeči in modri barvi (privzeta koda je 0000). Ko je slušalka sparjena, pa je delo z njo "otročje" lahko, le zapomniti si moramo, kaj določen pritisk tipke pomeni. To pot bom tudi izpustil opisovanje, s katerim "manevrom" se prevzame klic, sproži govorno klicanje ali poviša glasnost, saj bo najbolje, da si sami pogledate v priložena navodila. Če ste predhodno že uporabljali katero drugo modrozobo slušalko, pa vam za to opravilo ne bo potrebno pogledati v navodila, saj so ukazi dokaj podobni kot pri ostalih modelih. Mogoče velja tu dodatno omeniti še kontrolno lučko, ki sveti glede na vrsto dogodka. Pri prižgani slušalki utripa modro, pri polnjenju gori rdeče, pri neodgovorjenem klicu pa utripa vijolično.

Mogoče pri sami slušalki pogrešam nalenkost bolj nastavljiv ušesni lok (katerega se ravno tako ne da odstraniti), vendar je položaj slušalke na ušesu tudi brez tega precej soliden. Tako nikoli nisem imel občutka, da mi bo le-ta zdrsela iz ušesa. Kakovost zvoka je na solidna, saj si podjetje Plantronics kaj drugega niti ne more privoščiti. Zanimiva je oblika zvočnika slušalke, ki je narejena tako, da se kar najbolj prilega ušesu. Pri uporabi v avtomobilu se boste lahko pogovarjali predvsem pri nižjih hitrostih, tja nekje do 80, 90 km/h nekako pogovor poteka brez težav.

Z enim polnenjem lahko opravimo do nekje 8 ur pogovora, v pripravljenosti pa 10 dni. Slušalka ima 17 g in je tako v zlati sredini ponudbe glede na težo. Tudi končen izdelek je prijeten na pogled, saj je slušalka odeta v črno-srebrno barvno kombinacijo. Če torej iščete slušalko, ki za rokovanje potrebuje le eno tipko, potem le preizkusite model Explorer 340. Med testom sem slušalko uporabljal s telefonom Nokia 6021 in vse funkcije, ki jih omogoča, so delovale brez težav.

Posodil na test:
impulz, d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
impulz, d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: