marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
17 gramov
Čas uporabe:
do 10 ur
Čas pripravljenosti:
do 240 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Nova prodajna pridobitev Plantronicsa nas preseneti s preprostostjo uporabe (upravljanja), največji plus pa ji prinese zmogljiva baterija. Po teži spada nekje v srednji rang, dizajn pa je nekako klasičen. Ravno pravšnji, da ni preveč vpadljiv.

Malce zna biti moteče premajhna uspešnost govornega klicanja, katere pa v precej hrupnem okolju tudi ne smemo pričakovati.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Plantronics

Preprostost uporabe

Plantronics Explorer 320


Plantronics Explorer 320

12.10.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

Explorer 320 je modrozoba slušalka precej klasične oblike, ki se odlikuje z dvema posebnostima – zlepa ji ne zmanjka energije za dolge pogovore, upravljamo pa jo z eno samo tipko.
Kombinacija črne in srebrne barve je precej pogosto "zmagovalna" kombinacija pri modrozobih slušalkah in Plantronicsova "raziskovalka" pri tem ni izjema. Slušalka je oblikovana izjemno preprosto – na njej najdemo samo en gumb za upravljanje. S kombinacijo kratkih in dolgih pritiskov ob različnih situacijah izberemo različne funkcije. Na koncu slušalke se najde še majhna opozorilna lučka, ki utripa v treh barvah – modri v stanju pripravljenosti, rdeče/modri za stanje pripravljenosti parjenja in vijolični za opozarjanje na klic.

Ušesni lok je sicer iz trše plastike, vendar je na drugi polovici, s katero slušalko zataknemo za uho, le-ta malce mehkejša in upogibljiva, da jo lahko prilagodimo ušesu in imamo čimmanj težav z natikanjem slušalke. Seveda ga lahko obrnemo in tako slušalko nosimo na desnem ali levem ušesu. Del, v katerem je slušalka in pride v uho, je pravilno oblikovan, da se čimboljše prilega ušesu.

Na notranji strani najdemo še vtičnico za priklop polnilnika. Baterija je zelo zmogljiva – proizvajalec navaja namreč kar od 8 do 10 ur pogovora z enim polnjenjem ter do 240 ur v stanju pripravljenosti. Sama ne spadam med tiste, ki operaterjem prinašajo denarce z dolgimi klepeti preko mobilnika, zato v času testiranja (10 dni) nisem uspela preveriti navedbe proizvajalca. Je pa res, da mi jo v tem času (razen prvič) ni bilo potrebno ponovno dati na hranjenje z energijo. Slušalka zna ob vsakem vklopu prikazati stanje baterije, in sicer s številom "utripov" rdeče barve.

Prodajni komplet, ki sem ga dobila na test, je bil še čisto nedolžen (beri nikoli odprt), v njem pa je bila seveda slušalka, polnilnik ter pripadajoča navodila v slovenskem (in tujem jeziku).

Parjenje med slušalko in mobilnikom je prvi korak k uporabi le-te. Določena koda je klasična – 0000. Slušalko sem uporabljala s sony ericssonom K700i, ki z novejšimi različicami programske opreme nima težav pri uporabi prostoročnih naprav. Kadar zazna tako delujočo napravo, avtomatično preklopi na profil Prostoročno, ob izklopu naprave (slušalke) pa izključi povezavo in se preklopi nazaj v profil, ki je bil izbran pred uporabo slušalke (ali druge naprave). Žal K700i (enako, kot njegovi predhodniki) ne zna prenesti imena klicočega (če imamo zanj posneto govorno oznako) preko modrega zoba na slušalko, zatorej nisem mogla preveriti, ali zna slušalka predvajati ime klicočega. Pri govornem klicanju pa le-tega lepo ponovi.

Kot sem že omenila v uvodu, slušalko upravljamo zgolj z enim gumbom. Tako odpade npr. iskanje gumba (ali dveh) za povišanje/znižanje glasnosti in pa razmišljanje, kateri je za povečanje in kateri za zmanjšanje. Le potrebno je prebrati navodila, s kako dolgim pritiskom kaj dosežemo, čeprav je upravljanje precej intuitivno.

Govorno klicanje je podprto, čeprav sem imela občutek, da v tem delu slušalka malce šepa. V normalnem okolju (znotraj stavbe recimo) je bilo še kar uspešno, zunaj, npr. ob Slovenski cesti, pa (razumljivo?) nikakor. Slišnost sogovornika je dovolj dobra, da sem se normalno pogovarjala ob prometni Slovenski cesti, čeprav je sogovornik slišal oz. opazil hrupno okolje. Modri zob naj bi deloval nekje do največ 10 metrov, vendar je ta radij pri slušalkah precej manjši – nekje do pet, šest metrov. Poleg tega se hitro pozna, če mobilnik nosimo npr. v nahrbtniku. V slušalki se tako lahko hitro pojavijo moteči šumi. Explorer 320 ni izjema – v "vidnem" polju slušalke deluje odlično, čim pa ga skrijemo kam drugam, se takoj pojavijo šumi.

Splošno gledano pa se je slušalka na testu obnesla precej dobro.

Posodil na test:
impulz, d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
impulz, d.o.o.
Cena na dan testa:
(12.990,00 SIT)
albumfotografije
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: