marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
Reflex: 130,5 mm x 65,2 mm x 12,7 mm / Defender: 135,12 mm x 69,9 mm x 16,18 mm
Teža:
Reflex: 22,7 g / Defender: 114 g
Za in proti

OtterBox je naredil zelo dobre zaščite za mobilnik, vendar pa le-te dodajo težo in volumen. Tako je prenašanje mobilnika z Defender zaščito težje, saj ga težje spravimo v žep. Je pa zato mobilnik zaščiten pred praktično vsemi nerodnostmi, ki se nam dogodijo tokom dneva. Za vsakodnevno zaščito bolj priporočam serijo Reflex, saj je skupni volumen manjši.

dodatna oprema
arhiv test
OtterBox

Mobilna zaščita

OtterBox Reflex in Defender


OtterBox Reflex in Defender

25.03.2013
Objavil: Dare Gliha

Čeprav je na trgu ogromno število raznih dodatkov za mobilne telefone le-teh na našem portalu praviloma nismo posebej predstavljali, še posebno ne raznih zaščitnih ovitkov. Vseeno pa si naslednja zaščitna ovitka zaslužita predstavitev, saj nudita res vrhunsko zaščito za vaš mobilnik, hkrati pa sta narejena iz kvalitetnih materialov.
Podjetje Otterbox je locirano v ZDA, njihova zgodovina pa sega v leto 1998, ko je ustanovitelj Curt Richardson iz trga vodoodpornih škatel prešel tudi na linijo za visoko tehnološke naprave. Tako imajo danes na voljo več različnih zaščitnih ovitkov za mobilne telefone, ki mobilnike ščitijo pred udarci, praskami, prahom, ter tudi vdorom vode.

Na test sem to pot dobil dva njihova izdelka in sicer modela Reflex in Defender, oba za mobilnik iPhone 5.

OtterBox Reflex

Ohišje Reflex je tanka in lahka dvodelna zaščita za mobilnik, ki nudi zaščito za padce, udarce in praske. V lični zapakirani škatli tako dobimo poleg dvodelnega ohišja še zaščito za zaslon, katero se namesti na koncu in s tem popolnoma zaščiti vaš mobilni telefon. Namestitev zaščite je otročje lahko opravilo. Najprej namestimo spodnji del, nato pa še zgornjega. Na koncu se obe strani le stisne skupaj in ohišje je nameščeno. Tudi sama odstranitev ni nič težja, držati se je le potrebno obratnega vrstnega reda. Priloženo zaščitno folijo za zaslon lahko uporabimo ali ne, vendar njena uporaba prepreči praske na zaslonu. Zadnji del mobilnika je zaščiten že s samim ohišjem, saj je zadnja stranica v celoti plastična. Spodnji del ohišja je odprt, kar omogoča preprost dostop do konektorja za polnjenje in slušalke, možna pa je tudi uporaba z namiznim stojalom. Tipki za glasnost sta gumirani za lažje upravljanje, tipka za hitri preklop na tihi način pa je odprta. Ker je odprtina dovolj velika to ne predstavlja kakšnega večjega napora. Tudi tipka za spanje na vrhu ovitka je gumirana. Na zadnji strani je odprtina le za lečo kamere in bliskavico, s čimer ne ogrožamo kvaliteto posnete slike. Kot omenjeno ovitek ščiti mobilnik tudi pred padcem, kar mu omogočajo zračni žepki, ki so vgrajeni v vogale samega ovitka.

OtterBox Defender

Še večjo zaščito nudi ohišje Defender, ki ponuja kar tri slojno zaščito. Ohišje tako mobilnik ščiti pred padci in udarci, vgrajena zaščita za zaslon pa še proti praskam zaslona. Nameščanje tega ovitka je malenkost daljše opravilo. Najprej moramo ohišje popolnoma razdreti, tako da odstranimo nosilec za pas, nato gumo, ki je okoli plastičnega notranjega dela, na koncu pa še razdreti notranje ohišje. Mobilnik nato vstavimo v notranje ohišje (tudi zadnje stranice ne boste spraskali, saj je v ohišju gumirana zaščita za zadnji del), nanj namestiti zgornji del, ki ima že vgrajeno zaščito za zaslon, ter na koncu še namestiti gumirano stransko zaščito. Z gumo so zaščiteni tudi vsi izpostavljeni deli, kot ta konektor za polnjenje in slušalke ter tipka za tihi način. Tudi tipka home je zaščitena z gumo. Ko je ovitek popolnoma nameščen na mobilniku lahko opazimo, da so edine odprtine na spodnjem delu za zvočnik in mikrofon, na zgornjem zvočniku za pogovor ter na zadnjem delu pri kameri in bliskavici. Tako zaščiten mobilnik kar precej pridobi na volumnu in masi, zato je nošenje v žepu oteženo. Za lažje prenašanje so zato dodali zaponko za pas, ki se preprosto namesti na samo ohišje (podobno kot pri avto nosilcih), sama sponka pa je popolnoma vrtljiva. S tako zaščitenim mobilnikom boste pripravljeni tudi za delo po terenu, potrebno bo le paziti, da vas ne ujame dež ali da ne padete v vodo, saj ohišje ni vodoodporno. Posebnost serije Defender je tudi v tem, da si lahko barvno kombinacijo popolnoma prilagodite svojemu okusu.

OtterBox prodaja ovitek Reflex za ceno 34,59 ameriškega dolarja, Defender pa vas bo olajšal za 59,95 ameriškega dolarja. Žal pri nas še ni zastopnika za omenjeno znamko, vendar pa je dobra stvar globalizacije ta, da si ovitke preprosto naročite preko spleta.

OtterBox ponuja tudi popolno zaščito z imenom Armor, ki je poleg vsega tudi vodoodporna. Potrudili se bomo, da bomo tudi ta ovitek dobili na test, saj je izmed vseh v njihovi zbirki še najbolj zanimiv za uporabo v vseh vremenskih pogojih.

Več slik si lahko ogledate v našem albumu.

albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Apple iPhone SE (2020)
15.04.2020

Huawei P40
26.03.2020

Huawei P40 Pro
26.03.2020

Huawei P40 Pro+
26.03.2020

Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

aktualno: