marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas uporabe:
6 ur
Čas pripravljenosti:
160 ur
Za in proti

Nokiina bluetooth slušalka HS-4W je lahka, udobna in preprosta slušalka, ki za svojo razmeroma nizko ceno ponuja ogromno.

dodatna oprema
arhiv test
Nokia

Bumerang

Nokia HS-4W


Nokia HS-4W

19.05.2005
Objavil: Andrej Bergant

Bluetooth slušalka Nokia HS-4W na prvi pogled sicer izgleda kot nekakšen bumerang, vendar ravno zaradi oblike enkratno stoji na ušesu in jo lahko uporabljamo tudi med bolj aktivnim gibanjem. Zaradi njene majhne teže je zelo udobna za nošenje, obenem pa izgleda zelo elegantno.
Prodajni paket je precej majhen, saj vsebuje samo slušalko in navodila za uporabo. Tako je, nisem se zmotil, slušalki res ni priloženega polnilca. Očitno so pri Nokii ugotovili, da si tako ali tako večina potencialnih kupcev že lasti njihov telefon. Polnimo jo torej z navadnim Nokiinim polnilcem. Če slušalko prej povsem spraznimo, se polni nekaj manj kot tri ure. Baterija v slušalki je dobra, z neprestano uporabo mi je vzdržala skoraj cel teden; po tovarniških podatkih vzdrži do 6 ur pogovorov in do 160 ur v pripravljenosti.

Navdušila me je preprostost uporabe, saj sem slušalko brez težav sparil s telefonom. Za parjenje jo moramo le vklopiti in že je pripravljena na parjenje. V telefonu jo moramo poiskati med bluetooth napravami in pri vzpostavitvi povezave vpisati prednastavljeno geslo 0000. Ko slušalko naslednjič prižgemo, se takoj poveže z našim telefonom, če je ta v bližini in ima seveda vklopljen bluetooth. Sam sem jo uporabljal v navezi z Nokio 3650, kjer sem opazil, da je slušalka od časa do časa sama od sebe prekinila povezavo s telefonom in jo v naslednjih sekundah spet vzpostavila.

Uporaba slušalke je zelo preprosta, na njej je le nekaj gumbov, gumb za vklop/izklop slušalke, gumb za glasnost in tipka za sprejem/konec klica. Tipke so na različnih delih slušalke in tudi na otip tako različne, da jih ne moremo zamešati. Na slušalki je še lučka, ki utripa rumeno, ko je slušalka prižgana. Tipka za sprejem in konec klica ima v različnih okoljih različno funkcijo. Če klica ne želimo sprejeti, jo moramo dvakrat kratko pritisniti, ko je v stanju pripravljenosti, pa na isti način začnemo klicati zadnjo klicano številko. Če tipko med zvonjenjem hitro pritisnemo, utišamo zvonjenje. Za glasovno klicanje pa moramo tipko pritisniti za dalj časa, če to naredimo med klicem, preusmerimo zvok iz slušalke, na zvočnik telefona.

Slušalka je zelo udobna za nošenje in tudi dobro stoji na ušesu, zaradi teh lastnosti pa jo je nekoliko težje namestiti, vendar se z nekaj vaje tudi tega navadimo. Slušalko sem imel lahko na ušesu tudi več ur, saj tehta le 21 gramov. Ker dobro stoji na ušesu, sem jo brez strahu, da mi pade, uporabljal na kolesu. Čeprav na kolesu piha veter skoraj naravnost v mikrofon, se sogovorniki niso pritoževali nad slišnostjo, očitno mrežica pred mikrofonom dobro opravlja svojo nalogo. Slušalka je oblikovana tako, da jo lahko v vsakem trenutku namestimo na levo ali desno uho, to pa povzroči, da lahko drugi "prisluškujejo" našim pogovorom, saj je zvočnik na obeh straneh slušalke. Zvočnik je kvaliteten, sogovornika slišimo dovolj glasno in jasno.

Na test jo je posodilo podjetje Teleray d.o.o.

Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
Cena na dan testa:
(36.000,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji