marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
65 x 25 x 22 mm
Teža:
20 g
Čas uporabe:
6 ur
Čas pripravljenosti:
110 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Nokia se je od svojih prvih bluetooth modelov veliko naučila. HS-36W je majhna in lahka, omogoča pa dovolj dobro avtonomijo. Če si že lastite mobilnik znamke Nokia, je prednost te slušalke pred drugimi ta, da jo lahko polnimo z obstoječim polnilcem. Sama kvaliteta zvoka med pogovorom je dobra, razočarala pa me je kvaliteta predvajane melodije ob dohodnem klicu.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Nokia

Klasika se vrača

Nokia HS-36W


Nokia HS-36W

29.11.2005
Objavil: Dare Gliha

Prve Nokiine bluetooth slušalke niso slovele po najboljši kvaliteti, vendar se vse to popravlja z njihovimi najnovejšimi izdelki, med katere spada tudi nova HS-36W. Oblikovno je nova slušalka nekako naslednica Nokiinega prvega modela HDW-2, ...
... vendar je njeno delovanje precej boljše (to lahko trdim, saj sem HDW-2 precej časa uporabljal tudi sam). Če pogledamo najprej mere slušalke, le-te znašajo 65 x 25 x 22 mm, težka pa je 20 gramov, odeta pa je v črno-srebrno barvno kombinacijo. Slušalka sicer ni med najlažjimi, vendar na ušesu dobro stoji, tudi ob daljšem nošenju nisem imel "težkega" občutka (možna je uporaba tako na levem kot desnem ušesu). Vgrajena je baterija tipa Li-Polymer, njena kapaciteta pa zadošča za 6 ur neprekinjenega pogovora ali 110 ur stanja v pripravljenosti. Poleg same slušalke dobimo v prodajnem paketu še 220 V polnilec ter navodila za uporabo.

Pri Nokii so se od N-serije mobilnikov dalje odločili uporabiti tanjši polnilni konektor, kar se je zgodilo prvič v njihovi zgodovini. Tudi ta slušalka ima tako manjši polnilni konektor (nahaja se na zadnjem koncu slušalke), ker pa je polnilec še stare vrste, so priložili polnilni adapter. Na sami slušalki so trije gumbi, od tega sta dva namenjena višanju in nižanju glasnosti, glavni pa za vklop/izklop slušalke, ponovno klicanje, glasovno klicanje ter parjenje telefona. Status slušalke nam prikazuje vgrajena lučka, ki se nahaja na koncu tega gumba.

Pred prvo uporabo je potebno spariti slušalko z mobilnikom. To pri vklopljeni slušalki storimo tako, da pet sekund držimo gumb za vklop. Pri tem začne goreti modra lučka, ki gori 5 minut, v tem času je potrebno opraviti parjenje. Privzeta koda je 0000 in je ne moremo spreminjati. Slušalka deluje po bluetooth standardu 1.2 ter v handsfree 1.1 in headset 1.0 profilu. Delo s slušalko je lahkotno, saj so vsi gumbi na pravem mestu. Ob dohodnem klicu se v slušalki predvaja zvok zvonjenja (če imamo to nastavljeno na telefonu), vendar je kvaliteta tega predvajanja na bolj nizki ravni.

Klic prevzamemo s pritiskom na multifunkcijski gumb. Slišnost sogovornika je boljša kot predvajane melodije in nisem nikoli imel občutka, da sogovornika ne slišim. Je pa potrebno za dober zvok slušalko dobro namestiti na uho, saj je zvočnik obdan s trdo plastiko in ni gumiran, tako da vsakršen zamik iz idelane pozicije kaj hitro zmanjša slišnost pogovora. Za ponovno klicanje zadnje klicane številke je potrebno multifunkcijski gumb držati približno eno sekundo, za glasovno klicanje (če ga seveda telefon omogoča) pa to tipko le na hitro pritisniti. Za boljše delovanje prepoznave govora je priporočljivo, da glasovne oznake posnamete preko slušalke.

Slušalka sama je delovala dobro v kombinaciji z nokio 6230, tako pri uporabi doma, kot med vožnjo pri večjih hitrostih. Z drugimi telefoni je žal nisem uspel preizkusiti. Nokia se je od prvega modela dalje precej naučila. Uporaba slušalke naj bi bila možna do 10 metrov od telefona, vendar je za optimalno delovanje dobro, da ta razdalja ni večja kot 6 metrov. Dobro je tudi, da je med telefonom in slušalko čim manj ovir.

Posodil na test:
Teleray d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
Cena na dan testa:
(15.960,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji