marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
66 x 22 x 20 mm
Teža:
22 g
Čas uporabe:
5 ur
Čas pripravljenosti:
150 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Slušalka je lahka in zato tudi zelo udobna, tipke so logično razporejene, odlično pa odstrani odvečne zvoke iz okolja. Povezati se zna tudi z napravami s podporo bluetoohu 2.0.

Proti

Težko je najti slabe lastnosti, morda bi lahko pograjal baterijo, ki ne spada med boljše, vendar je v tako majhno slušalko že težko spraviti dobro baterijo.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Nokia

Prvovrstno udobje

Nokia HS-26W


Nokia HS-26W

18.12.2005
Objavil: Andrej Bergant

Prav tako, kot vsi večji izdelovalci telefonov in dodatne opreme, tudi Nokia skrbi, da ostane v koraku s časom. Pri tem mislim predvsem na nove tehnologije in izboljšave.
Konkurenca je nedolgo nazaj že predstavila svojo prvo slušalko s podporo bluetoothu 2.0, nokia HS-26W pa je Nokiina prva slušalka, ki je združljiva s specifikacijo bluetooth 2.0.

Rekli bi lahko, da je HS-26W močno prenovljen model HS-11W, vendar imata s tem modelom le to skupno lastnost, da je način nošenja slušalke enak. Po obliki pa je nokia HS-26W povsem drugačna, po nekaterih specifikacij pa celo slabša od modela HS-11W. Prodajni paket je majhen, v njem najdemo slušalko, navodila in 220V polnilec.

Oblika slušalke je precej nevtralna, tako da bo zagotovo všeč večjem delu potencialnih kupcev, je elegantna in lepih, zaobljenih oblik. Sprva je dajanje slušalke na uho prava mala umetnost, če pa odpremo navodila, pa najdemo namig tudi za ta del uporabe. Slušalke ne nameščamo na uho z zadnje strani, tako kot večino ostalih, pač pa od zgoraj navzdol. Ko je enkrat nameščena, zelo hitro pozabimo, da jo sploh nosimo. Z 22 grami morda ni ravno najlažja, je pa zelo udobna in trdno stoji na ušesu.

Razpored tipk po slušalki je zelo dober in enostaven, tudi za pritiskanje so tipke udobne. Na največji ploskvi slušalke je velika večfunkcijska tipka, na vrhnji strani tipka za vklop in izklop, poleg nje pa tipka za glasnost. Zadnja se premika gor in dol, če pa želimo med pogovorom izklopiti mikrofon, pa jo pritisnemo navznoter. Primaren namen večfunkcijske tipke je sprejem in končanje klica, uporabljamo pa jo lahko še za druge stvari. Če jo med klicem pridržimo nekoliko dlje, se klic preklopi s slušalke na telefon in obratno, s kratkim pritiskom pa končamo klic. Ko telefon zvoni, lahko s kratkim pritiskom sprejmemo klic, za zavrnitev klica, pa jo dvakrat kratko pritisnemo. Če tipko v stanju pripravljenosti dvakrat kratko pritisnemo, začne klicati zadnjo klicano številko, če pa tipko nekoliko pridržimo, pa vklopimo glasovno klicanje. Poleg te tipke je še lučka, ki nam kaže trenutno stanje slušalke.

Slušalka se še posebej dobro odreže zunaj, v vetrovnem in glasnejšem okolju. Mikrofon odlično filtrira nepotrebne zvoke, slišnost sogovornika pa ja tudi na visoki ravni. Povezava med telefonom in slušalko je dobra, niti na večjih razdaljah med telefonom in slušalko nisem opazil nadležnega šumenja v slušalki. Slušalka podpira oba profila, naglavnega (headset) in prostoročnega (handsfree), tako da jo je možno povezati z večino aparatov z možnostjo bluetooth povezovanja. Na žalost nisem imel pri roki telefona, ki bi podpiral bluetooth različice 2.0, zato te povezave nisem mogel preizkusiti.

Nokiine bluetooth slušalke se bolj ali manj razlikujejo le po obliki, zaradi podpore bluetooth različici 2.0, pa lahko zapišem, da je nokia SH-26W ena boljših Nokiinih slušalk v tem trenutku na trgu. Vprašanje je le ali, vam je všeč oblika, z ostalimi lastnostmi boste zagotovo zadovoljni.

Posodil na test:
Teleray d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: