marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
17 g
Čas uporabe:
6 ur
Čas pripravljenosti:
160 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Najbolj me je presenetila njena teža, saj sem slušalko lahko uporabljal dalj časa, brez da bi me uho kadarkoli zabolelo oz. da bi me slušalka med nošenjem motila. Trajanje baterije je dovolj dobro, dodaten bombonček pa je še priložen polnilec. Vsekakor je Nokia naredila soliden izdelek, ki bo na čedalje večjem trgu mobilnih slušalk še kako mešal štrene. Tako lahko slušalko HS-11W po testiranju le priporočim, vendar pa bom tu zopet omenil, da jo pred nakupom le poizkusite vsaj natakniti na uho. Saj veste, tudi dva nista enaka.

dodatna oprema
arhiv test
Nokia

Zanimiv dizajn

Nokia HS-11W


Nokia HS-11W

20.04.2005
Objavil: Dare Gliha

Nokia je pohod na trg bluetooth slušalk pričela s svojim modelom HDW-2, od takrat pa so se mnogo naučili, saj je nova slušalka HS-11W korak naprej, tako oblikovno kot tudi iz uporabniškega vidika. Če najprej pogledamo mere slušalke, le-te znašajo 63 x 24 x 18 mm, teža znaša 17 g, predvsem slednje pa jo naredi za dokaj udobno za nošenje. Slušalka je odeta v sivo črno barvno kombinacijo, kar jo naredi še privlačno na pogled.
Za namestitev na uho so poskrbeli z ušesnim lokom, ki omogoča nošenje tako na levem kot tudi desnem ušesu, za to ni potrebno nikakršnje premikanje nosilca. Vse, kar je potrebno, je le namestitev na drugo uho. Pri prvi namestitvi sem imel malenkostne težave, predvsem zaradi drugačne oblike ušesnega loka, vendar sem se tega opravila hitro navadil. Ko je slušalka nameščena, stoji trdno na svojem mestu, tako da je ne boste kmalu izgubili. Pred praktičnim preizkusom uporabe naj še omenim tipke na sami slušalki: tu je priključek za polnjenje (slušalko lahko polnimo z nokiinimi polnilniki AC-1, ACP-12 ter LCH-12, kompletu je le-ta prav tako priložen), tipka za vklop, tipki za glasnost, svetlobni indikator ter tipka za sprejem ter zavrnitev klica. Slednjo lahko uporabljamo še za glasovno klicanje, ponovno klicanje ter preklapljanje aktivnega klica med slušalko ter telefonom.

Seveda je potrebno pred prvo uporabo slušalko dodobra napolniti, postopek traja okoli dve uri (seveda je to odvisno tudi od vrste polnilca). Slušalko nato le še sparimo (za ta postopek je potrebno le vklopiti slušalko ter na telefonu poiskati novo napravo – prednastavljena koda je 0000) s telefonom in že je pripravljena za delo. Kot zanimivost naj tu povem, da je slušalka lahko seznanjena z do osmimi telefoni, naenkrat lahko deluje le z enim mobilnikom (možno je delovanje v handsfree ter headset profilu). Možno je še ponastaviti slušalko na tovarniške nastavitve (za to je potrebno tiščati tipko za vklop ter nato še za 10 s tipko za povečanje glasnosti). Sama glasnost slušalke med uporabo je na zadovoljivem nivoju, brez težav sem jo uporabljal tudi v avtomobilu pri malo višjih hitrostih. Še bolje se slušalka obnese med uporabo v službi, doma ali v prostem času, saj le-ta trdno stoji na svojem mestu, prav tako omogoča dovolj dolgo avtonomijo. Po tovarniških podatkih naj bi ta znašala do 6 ur pogovora ter 160 ur stanja pripravlenjenosti (Li-Poly baterija ima kapaciteto 120 mAh), praktično se temu podatku kar približa, saj sem jo na testu polnil le enkrat (seveda poleg začetnega polnenja).

Slušalko je na test posodilo podjetje Teleray d.o.o..

Cena na dan testa:
(15.960,00 SIT)
albumfotografije
komentarji