marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
62 x 25 x 22 mm
Teža:
19 g
Čas uporabe:
do 10 ur
Čas pripravljenosti:
do 200 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Pohvala gre predvsem zdržljivosti baterije, ter popestritvi monotonosti z možnostjo menjave barvnih pokrovčkov. Zelo preprosta je tudi menjava strani nošenja, kar naredimo s hitro menjavo ušesnega loka.

Proti

Gumb za vklop se nahaja na zunanjem delu slušalke in je preobčutljiv – hitro se namreč zgodi, da nezavedno sprožimo samodejno klicanje.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Nokia

Mali plastični kameleon

Nokia BH-202


Nokia BH-202

27.03.2007
Objavil: Gregor Grošelj

Nokia svoj koncept izmenljivih ohišij, ki ga poznamo že od prvih mobilnih telefonov prenaša tudi na modele brezžičnih modrozobih slušalk. Za vse, ki izgled mobilnih pripomočkov radi prilagodijo svoji garderobi in počutju je tukaj Nokia BH-202.
BH-202 predstavlja vstopni model slušalke, ki se nosi tako, da uho pokriva z zunanjim delom ohišja in se zaradi tega ne more ravno pohvaliti z diskretnostjo. S tem ni prav nič narobe, ravno obratno, saj njena odlika namreč ni prikrivanje temveč razkazovanje. V ta namen je na voljo priloženih 5 izmenljivih barvnih pokrovčkov, ki jih lahko prilagodimo garderobi, počutju, ali pa kar obojemu hkrati. Odstranjevanje in izmenjava pokrovčka je sprva potekalo nekoliko nerodno saj je ta kar dobro fiksiran in tako je tudi prav, saj si verjetno ne želimo, da bi pokrovček izgubili že med prvim pogovorom. Sama slušalka ni ravno težka, vendar se na uho ne prilega ravno najbolj tesno, zato imamo na trenutke občutek, da bo slušalka ob hitrem premikanju zdrsnila z ušesa. Izbira strani nošenja je zelo enostavna, saj je slušalka sestavljena iz dveh delov – ušesni lok enostavno snamemo z osrednjega dela slušalke, ga obrnemo in vstavimo s spodnje strani in slušalka je pripravljena za nošenje na drugem ušesu. V osnovi kvaliteta zvoka ne odstopa od ostalih modelov slušalk, vendar problemi z motnjami in šumenjem nastopajo zaradi majhnega dometa slušalke, kar lahko povzroči nemalo slabih občutkov med pogovorom. Nošenje mobilnika in slušalke v diagonali ni priporočljivo, saj že samo telo predstavlja oviro in s tem povzroča motnje in prekinitve zvoka med pogovorom. Dokaj nepraktična je tudi osrednja tipka za vklop slušalke. Ta je postavljena na zunanjem delu slušalke in je zaradi svoje oblike in velikosti precej občutljiva. Tako že nošenje v žepu in nekaj premikov hitro sproži samodejno klicanje in s tem tudi povzročanje nepotrebnih stroškov.

Parjenje slušalke in mobilnega telefona je potekala brez težav, čeprav je bilo potrebno na začetku prebrati priložena navodila. Prvo povezovanje poteka tako, da slušalko nastavimo na iskalni način. To storimo z daljšim 8-sekundnim pritiskom na tipko za vklop, dokler se ne prižge zeleni indikator. Nato v mobilniku vklopimo iskanje brezžičnih zvočnih dodatkov. Ko je slušalka uspešno najdena, vtipkamo kodo »0000« in za konec še potrdimo povezavo.

O zdržljivost baterije nimam pripomb, saj je bilo testno slušalko potrebno polniti le pred začetkom testiranja. Po uradnih podatkih, ki tudi pri večini modrozobih slušalk ne odstopajo od prakse, slušalka zdrži do 10 ur pogovora, v času pripravljenosti pa bo na svojega lastnika pred naslednjim polnjenjem čakala nekje do 200 ur.

Posodil na test:
Teleray d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
Cena na dan testa:
54,00 € (12.941,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji