marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
63 x 28 mm
Teža:
16 gramov
Čas uporabe:
do 6 ur
Čas pripravljenosti:
do 100 ur
Za in proti

Malce me je zmotilo precejšnje "oglašanje" slušalke ob vseh dogodkih (klic, prevzem, zavrnitev, konec pogovora, ipd.), hkrati pa so pozabili na pomemben zvok - vklop/izklop slušalke. Vendar pa prijetna oblika, dobro nošenje na uhlju, odlična slišnost in varčevanje z energijo nekako prevladajo nad prej omenjeno drobceno pomanjkljivost.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Motorola

Motorola HS820


Motorola HS820

02.03.2004
Objavil: Mojca Giacomelli

Na letošnjem CeBIT-u je Motorola predstavila novo bluetooth slušalko, model HS820. Najnovejša motorolina slušalka spada med lažje, saj je težka le 16 gramov. Kar vsekakor občutimo pri nošenju, če smo prej uporabljali katero izmed malce težjih slušalk.
Kombinacija črne barve in kroma naredita slušalko elegantno in nevpadljivo. Tako se na sredini nagaja večfunkcijski gumb, s katerim upravljamo klice, ob straneh pa sta nepogrešljiva gumba za uravnavanje glasnosti. Glede na to, da ušesni lok lahko snamemo in obrnemo, lahko enako storimo tudi z gumboma za uravnavanje glasnosti. Kombinacija pritiskov glavne funkcijske tipke in enega izmed gumbov namreč "pove" slušalki, da smo zamenjali orientacijo, in tako "ostaneta" gumba na enakem mestu. Na koncu špice se nahaja še obvezen motorolin logotip v modri barvi.

Slušalko je potrebno pred prvo uporabo napolniti in spariti s telefonom. Ker sem pretestirala že precej slušalk, sem se navadila, da ne pogledam več v navodila za postopek parjenja, saj je le-ta ponavadi enak: držimo gumb za vklop slušalke toliko časa, da začne utripati ali v različnih barvah, Motorola HS820 pa "zagori" v modri barvi. Privzeta koda so štiri ničle. Po parjenju lahko slušalko začnemo uporabljati.

Ušesni lok ni prilagodljiv, kar bi znalo marsikomu povzročati težavo pri namestitvi slušalke. Ko ugotovimo pravilen način nameščanja (ki je opisan tudi v navodilih), je namestitev slušalke preprosta. Ušesni lok obrnemo od slušalke stran, ga zataknemo za uho, nato pa slušalko le še "položimo" v uho. Zaradi teže slušalke bomo mogoče imeli občutek, da jo bomo ob hitrem gibanju zgubili, pa vendarle ta občutek vara – slušalka trdno stoji na ušesu. Preprosto jo je namestiti tudi v primeru, da nosimo očala, kar je poleti za vse skorajda obvezno. Slišnost v slušalki je odlična, moji sogovorniki pa so se včasih malce pritožili, da me čudno slišijo – kot da bi govorila precej od daleč.

Govorno klicanje deluje dobro (v avtu je potrebno radijski sprejemnik sicer ugasniti), enako tudi sprejem klicev. Slušalka ponuja dodatne funkcije (npr. čakajoči klic), ki pa so odvisne tudi od tega, s katerim telefonom jo uporabljamo. Žal pa ne zna povedati imena klicočega, če imamo zanj posneto govorno oznako.

Tokrat sem slušalko stestirala z nekaj različnimi telefoni – Sony Ericsson P900 in K700i, Motorola V80 in Nokia 6600. Različni telefoni – različno obnašanje slušalke predvsem ob klicu. Najbolj me je presenetila Nokia 6600, pri kateri je v slušalki igrala nastavljena melodija zvonjenja (wav zvok), telefon pa je bil tiho. S Sony Ericssoni se je obnašala drugače – telefon je zvonil z nastavljeno melodijo zvonjenja, slušalka pa se je s P900 oglašala le s kratkim piskom, s K700i pa je zvonila s svojim privzetim "zvonjenjem". V navezi z Motorolo V80 je bilo enako – na telefonu privzeto zvonjenje, slušalka pa svoj zvok.

Dobra stran motorolinim bluetooth naprav za prostoročno telefoniranje je samodejno ugašanje le-teh oz. prehajanje v stanje pripravljenosti. Tako se je še najboljše obnesla z Motorolo V80, kjer se je po določenem času neaktivnosti izklopil bluetooth na telefonu, ob klicu pa se je telefon samodejno znal povezati s slušalko. S Sony Ericssoni se ni izteklo tako idealno – slušalka se je po nekaj minutah ugasnila, ob klicu pa je telefon ni zaznal, zato jo je bilo potrebno "zbuditi" s kratkim pritiskom. Kljub vsemu dobrodošla lastnost, ki pripomore k varčevanju baterije.

Prodajalec/Uvoznik:
Ram 2 d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji