marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
257 x 101 mm
Teža:
236 g
Čas uporabe:
do pol leta

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Tipkovnica je odličen pripomoček za delo na terenu. Je majhna, kompaktna in zelo dobro izdelana. Zaradi modrozobe povezave je uporabna praktično z vsemi mobilnimi napravami. Priročen je tudi njen pokrov, ki hkrati služi kot prenosno stojalo za mobilne naprave. Žal pa je ena večjih negativnih strani njena cena. Očitno še vedno velja rek, da dobre stvari niso poceni.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test

Za lažje mobilno delo

Microsoft Wedge Mobile Keyboard


Microsoft Wedge Mobile Keyboard

25.05.2014
Objavil: Dare Gliha

Kar nekaj časa sem iskal tipkovnico, ki bi mi omogočala delo na tablici med potovanji. S tem bi se rešil prenašanja težjega prenosnika, saj za pisanje zadošča že tablica z nameščenim urejevalnikom besedil. Microsoft je uporabnikom prenosnih naprav s svojo modrozobo tipkovnico omogočil ravno to.
Wedge Mobile Keyboard je kompaktna modrozoba tipkovnica, ki je prvenstveno namenjena za povezovanje z Windows 8 napravami, na kar namigujejo vse bližnjice, ki jih najdemo na njej. Vendar pa je zaradi modrozobe povezave uporabna tudi za delo z drugimi napravami, sam sem jo uporabljal za delo z iPadom, kjer večina bližnjic sicer ne deluje, delujejp pa recimo bližnjice za glasnost, ki so med gledanjem posnetkov še kako priročne.

Tipkovnica za delovanje uporablja dve AAA bateriji, ki bosta dovolj za polletno delo. Če tipkovnico uporabljate le občasno, se bo ta čas še podaljšal. Tipkovnica je res kompaktna, njene mere znašajo 257 x 101 mm, poleg polne QWERTY tipkovnice pa me je razveselilo še dejstvo, da je popolnoma lokalizirana za naš jezik, to pomeni, da so že v originalu na njej tipke za črke č,š,ž ter tudi đ in ć. Kot omenjeno so na vrhu nameščene še tipke z bližnjicami za lažje delo z Windows 8 napravami. Zanimiva je rešitev, kako so namestili AAA baterije. Le-te so nameščene na spodnji strani tipkovnice, njihovo ohišje pa tipkovnico malenkost dvigne od podlage, kar omogoča še lažje tipkanje. Na strani tega »stojala« je še gumb za bluetooth, torej za parjenje tipkovnice z napravami.

Ker je tipkovnica prvenstveno namenjena mobilnim napravam je zanimiva še rešitev, ki hkrati služi kot pokrov tipkovnice, ali pa kot priročno stojalo za npr. tablico. Pokrov je gumiran, zelo trden, kot pokrov tipkovnice odlično ščiti tipke pred zunanjimi vplivi. Če pa ga na sredini prepognemo, dobimo stojalo, kar nam olajša uporabo pri recimo pisanju. Ima pa pokrov še eno funkcijo in sicer ko ga namestimo na tipkovnico se le-ta ugasne (ter seveda prižge ko ga odstranimo). Zanimiva rešitev, saj bi marsikdo pozabil pritisniti gumb za ugašanje.

Kako pa se obnese tipkovnica v praksi? Moram priznati da odlično. Tipke so odzivne, tipkanje pa je ne glede na njeno majhnost čisto preprosto. Tudi tale test je mimogrede napisan preko nje. Žal pa ima tipkovnica tudi slabo stran in to je cena. Pri nas za njo zahtevajo dobrih 80 €, kar je precej, če pomislimo, da dobimo podobno rešitev podjetja Medion za okoli 25 €. Vendar pa je kvaliteta izdelave še vedno na strani Microsofta, ravno tako pa tudi detajli kot so aktivni pokrov in stojalo. Če morate za svoje delo veliko tipkati in ste hkrati precej na poti pa bo ta Microsoftov izdelek kot nalašč za vas.

Posodil na test:
Taktik
Cena na dan testa:
82,00
albumfotografije
komentarji