marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
30 gramov
Čas uporabe:
do 8 ur
Čas pripravljenosti:
do 30 dni
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Logitech

Profesionalec

Logitech Mobile Pro


Logitech Mobile Pro

10.04.2005
Objavil: Andrej Bergant

Čeprav nam je podjetje Logitech poznano predvsem iz računalniškega sveta, si svoje mesto poskušajo izboriti tudi v svetu mobilne telefonije, ki se dandanes močno stika z računalniškim. V mobilnih vodah se očitno dobro znajdejo, saj je na trgu že njihova druga bluetooth slušalka. Naslednico svoje Mobile bluetooth slušalke so poimenovali kar Logitech Mobile Pro.
V osnovi sta slušalki enaki, razlikujeta se le v nekaterih malenkostih. Ena večjih pridobitev je podpora bluetooth različice 1.2. Baterijo so še izboljšali, sedaj naj bi vzdržala osem ur pogovora. Slušalka podpira naglavni (headset) in prostoročni (hands-free) profil, tako da deluje s skoraj vsemi modeli telefonov. Sam sem jo testiral v navezi z nokio 3650.

Oblika slušalke je ostala ista, tako da je slušalka še vedno precej velika. Paličica, ki nosi na koncu mikrofon, se obrne za 180°, tako da slušalka v stanju pripravljenosti niti ni tako velika, vendar je niti tako zložene ne moremo šteti med manjše. V slabših okoljskih pogojih pa ima "podaljšan" mikrofon tudi dobre lastnosti, saj nas sogovornik bolje sliši.

Pri nameščanju slušalke na uhelj je logitechova Mobile Pro slušalka ena boljših, vsaj med takimi, ki se ne vstavijo v uho. Zaradi premikajočih delov se lepo prilagaja na vsako glavo. Na uhlju potem tudi dovolj stabilno stoji, le za kak gram bi lahko še "shujšala". Zvočnik je dovolj glasen, da dobro slišimo tudi v precej glasnih okoljih. Tudi noben izmed sogovornikov ni pograjal slišnosti.

Sama uporaba in upravljanje slušalke je zelo preprosto, saj ima le tri gumbe. Do parjenja jo pripravimo tako, da dalj časa držimo funkcijski gumb, ter počakamo na izmenično utripanje modre in rdeče lučke. S to tipko slušalko tudi prižgemo in ugasnemo, sprejmemo oz. prekinemo klic ter pokličemo osebo iz imenika z glasovno oznako. Ostaneta nam le še gumba za glasnost, katerih funkcija pa je znana.

Za vetrovne razmere so v prodajnem paketu tudi štiri gobice, ki pokrijejo mikrofon in delujejo kot filter za veter. V prodajnem paketu je še dodatna gobica za uho, navodila, ter škatla za transport, skupaj s polnilcem. Škatla za transport in polnjenje je zares lepo izdelana, je pa tudi dovolj močna, tako da se za slušalko, ki trdno leži v njej, ne bojimo. V škatli je za slušalko narejeno ležišče, v katerem slušalka zares trdno leži in se ne premetava po škatli. Ležišče obenem slušalko na eni strani priklopi tudi na konektorje za polnjenje, škatla pa ima ob strani vtičnico za kabel.

Slušalko je na test posodilo podjetje Aimhigh plus d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Aimhigh plus d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji