marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
30 gramov
Čas uporabe:
do 7 ur
Čas pripravljenosti:
do 12 dni
Za in proti

Bluetooth slušalka Logitech Mobile Freedom bo povsem zadovoljila nezahtevne uporabnike, ki se ne bodo obremenjevali z njenim izgledom, ter potrebujejo brezžično in cenovno dostopno slušalko za opravljanje krajših pogovorov.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Logitech

Mobilna svoboda

Logitech Mobile Freedom


Logitech Mobile Freedom

15.04.2005
Objavil: Gregor Grošelj

Pri podjetju Logitech so se odločili upoštevati rek, da so vse dobre stvari tri in tako že znanima BT slušalkama Mobile Bluetooth in Mobile Bluetooth Pro dodali še eno, imenovano Logitech Mobile Freedom. Kar izdelek ločuje od ostalih dveh slušalk iz serije Mobile, je predvsem izgled.
Diskretnost zaradi njene debelejše oblike in načina nošenja (slušalka pokriva uho) ni ravno vrlina, ima pa zato tudi nekaj drugih prednosti. Prvo parjenje slušalke in mobilnika izvedemo z daljšim pritiskom (cca. 10 sekund) gumba za vklop, dokler se na slušalki ne vklopi rdeč indikator. Testna povezava je vključevala nokio 6630, ki je slušalko prepoznala brez težav in tudi vsakršno nadaljnje povezovanje je potekalo brezhibno. Prevzem klica izvajamo s tipko za vklop, ki med klicem z daljšim nekajsekundnim pritiskom omogoča tudi začasno utišanje mikrofona (mute). Ko si zapomnimo lego gumbov za uravnavanje glasnosti, je nastavljanje zelo preprosto, sta pa gumba za malenkost trša v primerjavi s podobnimi slušalkami.

Logitech Mobile Freedom vsebuje 140 mAh Li-ionsko baterijo, ki jo polnimo približno štiri ure. Po proizvajalčevih podatkih zdrži 300 ur v stanju pripravljenosti, oziroma do 7 ur pogovora, kar predstavlja nekakšno zlato sredino med obstoječimi BT slušalkami. Številk v praksi nisem uspel v celoti preveriti, se je pa za čas testiranja slušalka dobro izkazala, polniti jo je bilo potrebno namreč samo enkrat.

Kot sem omenil že na začetku, gre pri modelu Mobile Freedom za tip slušalke, ki prekriva uho. Tovrsten pristop ni ravno eleganten, ker je slušalka dokaj robustna in tako še bolj izstopa s svojim izgledom, vendar naj bi bil po proizvajalčevih zagotovilih ta način bolj udoben, ker nam slušalke ni potrebno tlačiti v uho. Morda v teoriji ideja ni tako slaba, se je pa v praksi izkazalo, da težave ne povzroča zgornji del slušalke, ki je prekrit z gobico, temveč plastični nastavek, ki ga zataknemo za uho. Po daljšem času nošenje zaradi same teže slušalke, ki ni ravno peresno lahko (nekaj manj kot 30 g), postane dokaj neudobno.

Med pogovorom je zvok sogovornika nekoliko zadušen, vendar z ustrezno nastavitvijo glasnoti dovolj razumljiv. Paziti moramo, da se slušalka dobro prilega na uho, kot tudi to, da mikrofon namestimo natančno v smeri ust. Mikrofon je namreč dokaj neobčutljiv, kar se je pokazalo tako pri pogovoru, kot tudi pri shranjevanju govornih oznak, kjer sem moral ukaz nekajkrat glasneje ponoviti, da ga je mobilnik sploh pravilno zaznal. Morda del krivde za slabšo občutljivost mikrofona nosi tudi vgrajeni patentirani Windstop nastavek, katerega namen je filtriranje šumov, ki jih povzroča veter in tako omogoča, da sogovornika slišimo razločneje.

Slušalko je na test posodilo podjetje Aimhigh plus d.o.o.

Prodajalec/Uvoznik:
Aimhigh plus d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji