marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
14 g
Čas uporabe:
4 ure
Čas pripravljenosti:
250 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Kljub temu, da gre za vstopni model, nam za nizko ceno ponuja popolno funkcionalnost bluetooth slušalke. Vse funkcije vsaj z nokio 6230 delujejo brez težav, pograjal pa bi le odsotnost dodatnega gumba, ki bi razbremenil gumba za glasnost.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Logitech

Brezžična preprostost

Logitech Mobile Express


Logitech Mobile Express

27.12.2005
Objavil: Dare Gliha

Logitech je med poznavalci predvsem poznan kot proizvajalec računalniške periferije, vendar se že kar nekaj časa trudi uspeti tudi v mobilnem svetu, predvsem s ponujanjem cenovno ugodnih, a hkrati kvalitetnih brezžičnih bluetooth slušalk.
To jim precej dobro uspeva, kar dokazujejo tudi z njihovo najnovejšo slušalko Logitech Mobile Express Headset.

Že na prvi pogled je jasno, da so pri Logitechu hoteli narediti karseda preprosto slušalko, a vendar še vedno polno funkcionalno, saj so namestili le dva gumba, s katerima slušalko upravljamo. Osebno se mi taka rešitev ne zdi pretirano dobra, saj je upravljanje, dokler se ga ne navadimo, precej težje, kot če bi namestili denimo še dodatni multifunkcijski gumb za klicanje. Tako pa sta tu le gumb za zvišanje in zmanjšanje glasnosti (po velikosti se razlikujeta, saj je gumb za višanje glasnosti malenkost večji), ki poleg tega opravljata še funkcijo vklopa in izklopa, sprejemanja in zavrnitve klica, govornega klicanja ter ponovnega klicanja. Stanje slušalke se prikazuje preko vgrajene LED lučke in to je praktično vse, kar vidimo na sami slušalki. Nameščanje je preprosto, saj ima slušalka nastavljiv ušesni lok, ki omogoča prilagajanje praktično vsakemu ušesu. Uporabljamo jo lahko tako na levem kot desnem ušesu, zaradi dokaj majhne teže (14 gramov) pa je nošenje udobno tudi ob daljši uporabi. Vgrajena Li-ion baterija naj bi slušalko držala pri življenju okoli 250 ur v pripravljenosti ali 4 ure pogovora, menjava iztrošene baterije pa ni mogoča. Uporaba slušalke je brez motenj možna do nekje petih metrov, po navedbah proizvajalca pa ta razdalja znaša malenkost več kot devet metrov (30 ft).

Po prvem polnenje, ki je trajalo okoli tri ure (po navedbah proizvajalca nam to opravilko vzame od 2,5h – 4h) je slušalka pripravljena na uporabo. S telefonom jo sparimo tako, da v ugasnjenem stanju držimo gumb za zvišanje glasnosti 10 sekund, ob tem nam modra LED dioda hitro utripa. Koda za parjenje je "0000" in se je ne da spreminjati. Ob dohodnem klicu igra prednastavljena melodija tako v slušalki kot tudi na mobilnem telefonu. Kvaliteta zvoka v slušalki med pogovorom je povprečna, sama slišnost pogovora pa dobra (verjetno je slišnost dobra predvsem zaradi slušalke, ki se namesti v uho). Možnih je sedem stopenj nastavljanja glasnosti, pripomb nisem imel niti v malo glasnejšem okolju. Ravno tako se nad glasnostjo niso pritoževali sogovorniki.

Poglejmo si sedaj uporabo slušalke pri klicih. Dohodni klic sprejmemo s pritiskom ali na gumb za zvišanje ali znižanje glasnosti, prekinemo pa ga s petsekundnim pritiskom na gumb za zvišanje glasnosti. Če klica ne želimo sprejeti, moramo ravno tako pet sekund držati gumb za zvišanje glasnosti. Če želimo koga poklicati, lahko to storimo preko telefona ali preko glasovnega klicanja, ki ga vklopimo s pritiskom na katero izmed tipk za glasnost. Prepoznava je dobra, vendar se vedno priporoča, da se oznake posnamejo z vklopljeno slušalko. Pokličemo lahko še zadnjo klicano številko, to storimo tako, da dvakrat na hitro v roku sekunde pritisnemo gumb za zvišanje glasnosti.

Generalno gledano so pri Logitechu "spravili skupaj" dober izdelek, ki bo marsikomu olajšal vsakodnevno telefoniranje. Mogoče velja za zaključek omeniti le še konektor za polnenje, ki se nahaja na koncu slušalke, skrit pod gumiranim pokrovčkom. S tem je vsaj malo zaščiten pred zunanjimi vplivi, vendar se zna sčasoma poškodovati. Vendar pa je cena slušalke tako ugodna, da ji te pomanjkljivosti vsekakor odpustimo.

Posodil na test:
Aimhigh plus d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Aimhigh plus d.o.o.
Cena na dan testa:
(7.990,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji