marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Za in proti

Na modularnost je pomislil že marsikateri proizvajalec, Lenovu pa je to uspelo dokaj dobro prenesti v realni svet. Dodatki so narejeni tako, da nameščeni izgledajo kot enoten produkt, hkrati pa ob neuporabi ne dodajo dodatne teže mobilniku. Največji minus vseh je seveda cena in pa dejstvo, da so neuporabni brez naveze s kompatibilnim mobilnikom. Žal tudi ne moremo uporabiti kombinacijo več dodatkov, recimo, da bi si želeli ogledati film preko projektorja in zvok preusmeriti na zvočnike.

Fotografije dodatne opreme
Fotografirano z dodatno opremo
Query failed
dodatna oprema
arhiv test
Lenovo Moto

Dodatki Moto Mods

Lenovo Moto Mods


Lenovo Moto Mods

24.11.2016
Objavil: Dare Gliha

Lenovo s serijo Moto Z stavi na modularnost, kar dokazuje z izbranimi partnerji, ki so dodatkom za njihove mobilnike »posodili« svoje ime. Žal sem dodatke dobil malenkost kasneje kot sam telefon, tako da jih nisem opisal pri testu telefona, zato bom mnenje o dveh izmed njih napisal v spodnjih vrsticah.
Hasselblad True Zoom

Hasselblad je v svetu fotografije tako ime, da se veliko pričakuje tudi od dodatka za mobilnik. Tudi sam sem izmed vseh dodatkov najbolj pričakoval ravno ta testni primerek. Pa je tako renomiran in vrhunski proizvajalec fotografske opreme zasluženo posodil svoje ime?

Glavna prednost tega dodatka pred vgrajenim fotoaparatom je desetkratna optična povečava s stabilizacijo, dodatek pa ima tudi svoj senzor ločljivosti 12 MP in velikosti 1/2,3'', saj True Zoom popolnoma prekrije vgrajeno lečo kamere. Svetlobna jakost objektiva je F3,5 do F6,5, goriščnica pa znaša od 25 do 250 mm v 35 mm formatu. V širokokotnem področju bi si sam želel boljše svetlobne jakosti. Še ena prednost dodatka glede na vgrajeno kamero je prava xenon bliskavica. TrueZoom je edini dodatek, ki za svoje delovanje nima vgrajene lastnega napajanja, pač pa je odvisen od telefona.

Obdelava slike, shranjevanje in sama aplikacija kamere se vrši na telefonu. Ob namestitvi dodatka se tako odpre aplikacija, ki je enaka tisti pri vgrajeni kameri. Je pa zaradi dodatne teže uporaba kamere malenkost težja, tudi oprijem ni tako dober, kot bi namigovalo v dodatek vgrajeno držalo.

Fotografije posnete v dnevni svetlobi so dobre, tudi pri uporabi zooma. Slabosti se pojavijo v slabših pogojih. Predvsem tu mislim na dejstvo, da se je kamera velikokrat trudila izostriti objekt, pa ji to ni uspelo, sploh če sem uporabil več zooma. Mogoče malenkost moti še dejstvo, da pri uporabi zooma ni zveznosti, kar pomeni, da se uporabi le tovarniško določene vrednosti po korakih.

Še največja zamera True Zoom dodatku je dejstvo, da ga ni moč uporabiti brez telefona iz serije Moto Z. Za ceno 249,99€ lahko namreč dobite tudi že precej spodoben kompaktni fotoaparat, ki pa seveda na svojem »pročelju« ne bo imel napisa Hasselblad. Je pa dobra novica ta, da Lenovo navaja, da bo moč vsak dodatek uporabljati vsaj z nekaj naslednjimi generacijami mobilnika.

Moto Insta-Share Projector

Najdražji dodatek je precej zanimiv. Gre za 269,99 € vreden pico projektor, ki telefonu doda tisto, kar je Lenovo že prikazal pri tablici yoga in omogoča projeciranje do 70 palčne slike ločljivosti 854x480 pik (480p). Vgrajena 1100 mAh baterija omogoča do ene ure predvajanja vsebine, predno začne dodatek črpati energijo baterije telefona.

Projektor je precej majhen, njegove dimenzije znašajo 153 x 74 x 11 mm, njegova teža pa 125 g. Vgrajena luč ima specificirano 10.000 delovnih ur, kontrast je 400:1, svetlobna jakost pa 50 lumnov. V praksi to pomeni, da brez težav projeciramo Youtube posnetke na belo steno, preizkusil sem tudi projeciranje na pohištvo ter namensko platno. Menim, da projektor ni namenjen večurnemu projeciranju filmov ali serij, pač pa se bo najbolje obnesel pri hitrih predstavitvah in krajših posnetkih.

Opazil sem, da je slika najboljša takrat, ko je v prostoru skorajda popolnoma temno ter takrat, ko je telefon s projektorjem nameščen nekje na sredino površine projeciranja. Dodatek zna tudi sliko samodejno prilagoditi glede na to, kam sliko projeciramo. Tako recimo pri projekciji na strop projektor to zazna in sam spremeni kot slike.

Na samem projektorju je vgrajeno tudi stojalo, da lahko nastavimo najboljši kot gledanja, ter tudi gumb za nastavitev ostrine. Vgrajena baterija se polni preko priključka micro USB tipa C, torej lahko uporabimo polnilec, ki je priložen samemu telefonu. Za lažje shranjevanje in prenašanje pa so prodajnemu kompletu dodali še priročno torbico.

Ostali dodatki

Poleg testiranih dodatkov bodo na voljo še trije. Pokrovček mobilnika je že priložen v prodajnem paketu, vsak dodatni vas bo stal 19,99 €. Veliko več si Lenovo lahko obeta od zvočnika JBL SoundBoost, ki bo stal 79,99 €, zadnji dodatek, to je dodatna baterija Incipio offGRID Power Pack pa se pri nas ne bo prodajal.

albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji