marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
125 x 73 x 34 mm
Teža:
170 gramov
Čas uporabe:
do 20 ur
Čas pripravljenosti:
do 480 ur /20 dni

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Jabra SP500 je zanimiva in praktična naprava. Lahko jo uporabimo v avtu, za prostoročno telefoniranje, lahko jo uporabimo kot zvočnik za predvajanje glasbe. Uporabna je kjerkoli - doma, v pisarni, v avtomobilu. Ima avtomatsko prilaganje glasnosti, tako vedno dobro slišimo sogovornika na drugi strani linije. Je zelo preprosta za uporabo in se z lahkoto poveže z našim mobilnikom. Zadeva pa ni ravno skromnih mer, vendar se oddolži z veliko priložene dodatne opreme (za optimalno prilagoditev vsakemu uporabniku) in dolgim časom avtonomije.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Prostoročno v pisarni ali v avtomobilu

Jabra SP500


Jabra SP500

10.12.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Tokrat smo testirali Jabrino rešitev za pisarne ali avtomobile. Kot opazimo po slikah, jo verjetno na ušesa ne bomo natikali. Namestimo pa jo lahko v pisarno, avtomobil, tovornjak, dnevno sobo, kamorkoli nam odgovarja, predvsem zato, ker je zadeva zelo praktična.
Začnimo z uporabno funkcijo avtomatskega prilagajanja glasnosti glede na okolje, v katerem se nahajamo DSP (digitalno procesiranje signala), predvsem pa navduši sama preprostost uporabe. Tako lahko sparimo slušalko preko modrozobega standarda 1.2 s samo enim pritiskom. Ravno tako z enim pritiskom gumba zavrnemo, sprejmemo klic ali pa ponovno kličemo zadnjo številko, utišamo zvonec.

Prostoročni set se baha v škatli v kombinaciji srebrne in temno sive barve, in ima (ne ravno skromne) mere s 125 x 73 x 34 mm in 170 grami teže. Vendar so tukaj zmogljive baterije tipa NiMH (AA, 2 x 1,2 V), ki zadostujejo po tovarniških podatkih do 480 ur v pripravljenosti oz. do 20 ur pogovora, velik zvočnik izhodne moči 2 W s 96 decibeli glasnosti in pa mikrofon, ki ga lahko potegnemo ven iz ohišja. Na spodnjem delu najdemo priključek za napajanje in pa gumb za sinhronizacijo modrozobe povezave z mobilnikom. Na levem boku prostoročnega seta je vrtljiv gumb za nastavitev glasnosti in pa gumb za utišanje le-tega. Z daljšim pritiskom gumba (5 sekund) si lahko vklopimo pisarniški način delovanja, kar pomeni, da se poveča občutljivost seta na zvoke iz okolja. S tem se set optimizira na trenutno okolje. Vendar je to priporočljivo samo v domačih ali pisarniških okoljih, kjer ni veliko šuma v ozadju. Na vrhu pa najdemo temno siv navigacijski gumb z narisano majhno slušalko spreminjajočih se barv, odvisno od funkcije.

Prostoročni komplet sem uporabljal z dvema aparatoma (seveda ne istočasno) - nokio 6680 in motorolo V360. S povezovanjem nisem imel nobenih težav. Na SP500 pritisnemo spodnji gumb ob priključku za napajanje in ga držimo dve sekundi. Gzmb z narisano slušalko na vrhu navigacijske tipke začne modro utripati, kar pomeni, da se iščejo naprave, nakar vpišemo kodo 0000. Zadeve so se takoj sparile in uporaba se je lahko pričela. Posnel sem nekaj glasovnih posnetkov za klicanje na nokii in motoroli. Za uporabo glasovnih posnetkov pritisnemo navigacijski gumb na kompletu, povemo ime, ki ga želimo poklicati in zadeva se poveže, vse zvoke pa slišimo tudi na setu.

Zvočnik je dovolj glasen, da razločno slišimo sogovornika. Tudi sogovornik ni imel težav z menoj, za vsak primer pa sem še potegnil ven iz ohišja temno siv mikrofon, si ga prilagodil in stvar je delovala, tako kot mora.

Lahko si pa preprosto predvajamo tudi glasbo. Slušalko sparimo z mobilnikom, na mobilniku zaženemo naše priljubljene pesmi v formatu mp3 in jih poslušamo preko kompleta. Zvok pa seveda ni ravno visoko kakovosten, vendar je za silo tudi to v redu.

Slušalka pa ni samevala v paketu – nikakor. Proizvajalec je priložil veliko opreme – poleg obveznih navodil za uporabo in polnilca še avto polnilec, vakuumsko stojalo za pritrditev na steklo in pa odstranljivo stojalo, ki ga montiramo na senčnik v avtomobilu za vetrobransko steklo.

Posodil na test:
Fonet-Kom d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Fonet-Kom d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: