marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
13 x 7,5 x 4 cm
Teža:
170 g
Čas uporabe:
12 ur
Čas pripravljenosti:
20 dni

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Za zaključek naj povem, da sem nad rešitvijo Jabre navdušen, saj mi je omogočila, da brez "razdiranja" avtomobila (kot je ponavadi potrebno pri klasični avto inštalaciji) uporabljam prostoročno telefoniranje. Tudi sama kvaliteta izdelanega kompleta je dobra, kot sem že napisal, pa je kvaliteta govora zadovoljiva do prihoda na avto cesto. Vsekakor pa je Jabra SP100 zanimiva rešitev za tiste, ki so veliko na poti, a jih moti nošenje naglavne slušalke.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Jabra SP100


Jabra SP100

06.11.2004
Objavil: Dare Gliha

Napravice za prostoročno telefoniranje v avtu ali pisarni (t.i. speakerphone) smo že testirali (Motorola HF800), tokrat pa je na test "prišel" podoben izdelek iz renomiranega proizvajalca tovrstnih rešitev, podjetja Jabra
Napravice za prostoročno telefoniranje v avtu ali pisarni (t.i. speakerphone) smo že testirali (Motorola HF800), tokrat pa je na test "prišel" podoben izdelek iz renomiranega proizvajalca tovrstnih rešitev, podjetja Jabra. Model SP100 je sicer malenkost drugačen od že prej omenjene rešitve Motorole, glavna razlika pa je predvsem v vgrajeni izmenljivi bateriji, kar omogoča še večjo svobodo pri komuniciranju tako v avtomobilu, kot tudi doma ali v pisarni. Tudi sam prodajni paket je bogato založen, saj v njem najdemo poleg prostoročnega kompleta še 220 V polnilec, avto polnilec (12 V), dva različna pritrditvena nastavka (za uporabo na senčniku ali steklu avtomobila) ter navodila za uporabo.

Za delovanje uporablja Jabra SP100 baterije, ki so velikosti AA, tako da lahko poleg priloženih polnilnih baterij uporabljamo kar navadne AA baterije (uporabno, kadar nimamo pri roki možnosti polnenja preko 220 V ali 12 V napetosti). Po navedbah proizvajalca naj bi priložene baterije zdržale nekje 12 ur set le enkrat polnil (vendar pa sem ob neuporabi le-tega ugašal). Velikost prostoročnega kompleta je 13 x 7,5 cm, globina 4 cm, teža pa znaša 170 gramov. Na prostoročnem setu najdemo tipke, ki jih najdemo tudi pri ostalih slušalkah, te pa so tipka za vklop/izklop naprave, večnamenska tipka, tipka mute ter drsnik za nastavitev glasnosti seta. Poleg tega pa najdemo še konektor za polnenje ter dodaten konektor za slušalko, če želimo naprimer privaten pogovor.

Pred prvim preizkusom delovanja pa je potrebno prostoročni set spariti s telefonom. Na testu sem uporabljal mobilni telefon Nokia 6230. Za parjenje je potrebno na prostoročnem setu skupaj pritisniti tipki mute in MFT (večfunkcijska tipka), nato pa v telefonu izbrati iskanje bluetooth naprav. Koda seta je 0000 in se jo ne da spreminjati. Naj tu omenim, da je zanimiva rešitev mikrofon, saj omogoča več položajev, kjer s pravo izbiro povečamo kakovost lastnega govora, hkrati pa tudi zmanjšamo šume okolice. Sam sem imel nameščeno napravo za senčnikom. Pri testu pogovora moram pohvaliti glasnost zvočnika, saj sem sogovornike dobro slišal tudi pri malenkost večji hitrosti, na avtocesti pa se je pogovor vsake toliko časa za nekaj trenutkov prekinil, ter nato nadaljeval. Tudi sogovornik me je pri manjših hitrostih dobro slišal, na avtocesti pa naju je že malenkostno prekinjalo (verjetno bi zadeva bila drugačna v kakem novejšem avtomobilu, ki ni tako hrupen pri večjih hitrostih). Na splošno pa sem bil s kakovostjo pogovora zadovoljen. Naj omenim, da set omogoča glasovno klicanje, za vklop le-tega pa je potrebno kratko pritisniti večnamensko tipko. Drugi način klicanja pa je klasičen, se pravi da na mobilnem telefonu izberemo številko, nato pa po vzpostavitvi zveze prenesemo govor na prostoročni set. Med klicem lahko uporabimo tipko mute, ki omogoča pogovor z nekom, ki je naprimer ravno vstopil v avtomobil ali v pisarno. Za še večjo zasebnost pa imamo na voljo dodaten priključek za slušalke (ki pa niso v prodajnem kompletu).

Prodajalec/Uvoznik:
Fonet-Kom d.o.o.
albumfotografije
komentarji