marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
178 x 160 x 73 mm
Teža:
240 g
Čas uporabe:
12 ur
Čas pripravljenosti:
240 ur
Za in proti

- Odlična kvaliteta izdelave
- Zelo so udobne
- Kvaliteten zvok
- Preprosta uporaba na dotim

dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Konkurenca

Jabra Revo Wireless


Jabra Revo Wireless

28.09.2013
Objavil: Andrej Bergant

Ene najlepše oblikovanih in najbolj kvalitetnih slušalk na trgu predstavljajo direktno konkurenco slušalkam Beats By Dre. Nudijo kvaliteten zvok, odlično uporabniško izkušnjo s podporo NFC in kontrolami na dotik, so udobne in zelo vzdržljive.
Izgled
Po moji oceni so Jabra Revo Wireless ene najlepših in najbolje izdelanih slušalk, še posebej zaradi majhnih podrobnosti na zunanjosti, ki dobro izgledajo in olajšajo uporabo. Oznake katere je leva in katera desna slušalka, so zapisane v notranjosti slušalke s črno barvo na oranžni podlagi. Kar je veliko bolj vidno, kot da bi bilo to zapisano na zunanji strani, kjer ne bi želeli tega podatka zapisati tako kričeče.

Kombinacija plastike, kovine, gume, pene in blaga naredi slušalke na otip zelo kvalitetne in hkrati udobne. Tudi pri uporabi slušalk se zdi, da jih ni lahko uničiti, kar potrjujejo tudi testi, ki so jih opravili pri Jabri. Kabel, s katerim lahko uporabljamo slušalke, je stestiran do 15 kilogramov. Naglavni lok so 10.000 krat raztegnili, ne da bi se zlomil. Na naglavnem loku se slušalke na dveh delih “prelomijo”, da jih lahko zložimo in jih tako naredimo še bolj kompaktne za prenašanje naokrog. Ta prelom so stestirali 3.500-krat. Slušalke so vzdržale tudi padec iz 2 metrov.

Zelo dobro stojijo na glavi in enakomerno porazdelijo težo. Okoli posameznega zvočnika je slušalka obdana s spominsko peno, zato se zelo lepo prilegajo ušesom in dobro zatesnijo zvok. Na zunanji strani vsake slušalke so gumbi za upravljanje glasbe. Na eni strani je gumb za parjenje preko NFC in zagon Jabra aplikacije, ki obljublja Dolby digital efekt poslušanja glasbe skupaj z nekaterimi Jabrinimi slušalkami. Gumbi na drugi slušalki pa so namenjeni upravljanju z glasbo. S pritiskom na gumb ustavimo ali ponovno poženemo predvajanje glasbe, do vseh ostalih funkcij pa dostopamo le z dotikom slušalke. Za spreminjanje glasnosti s prstom zakrožimo naprej ali nazaj po robu slušalke, za naslednji komad dvakrat tapnemo na sprednjem delu slušalke, za prejšnji komad pa dvakrat tapnemo na zadnjem delu slušalke. Uporaba teh kontrol je zelo preprosta in tudi zelo logična.

Uporaba
Slušalke s telefonom praviloma povežemo preko bluetootha, lahko pa uporabimo tudi priložen kabel. Če uporabimo kabel, so slušalke lahko izklopljene in ne porabljajo baterije. Če naš telefon podpira NFC, telefon in slušalko sparimo tako da telefon le približamo slušalki in že sta povezana. Preko bluetooth povezave, vzdržijo slušalke 12 ur poslušanja glasbe, potem jih je potrebno polniti.

Slušalke imajo vgrajen tudi mikrofon, tako se lahko javimo na telefon kar med poslušanjem glasbe. Glasba gre med telefonskim klicem na pavzo. Klicatelja slišimo odlično, mikrofon pa tudi dobro zajema naš zvok, tako da nas sogovornik sliši jasno. Nasploh je kvaliteta zvoka, ki ga nudijo slušalke odlična. Ker dovolj dobro zatesnijo okoli ušes, jih tudi v glasnejših okoljih ni potrebno poslušati zelo naglas, čeprav zmorejo tudi to.

V paketu dobimo slušalke, audio kabel, mikro USB polnilni kabel in vrečko za prenašanje. Oba kabla sta ojačana in testirana do 15 kg teže. Tudi vrečka je sicer lepa in izdelana kvalitetno, vendar ne nudi nobene dodatne zaščite slušalkam.

Cena na dan testa:
249,00
fotografije
Jabra Revo Wireless Jabra Revo Wireless Jabra Revo Wireless Jabra Revo Wireless Jabra Revo Wireless Jabra Revo Wireless
komentarji