marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
150 x 140 x 60 mm
Teža:
100 gramov
Čas uporabe:
do 16 ur pogovora, do 14 predvajanja glasbe
Čas pripravljenosti:
do 240 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Slušalke so lepe in moderne oblike. Uporabniku ponujajo vse funkcije navadne bluetooth slušalke, pri poslušanju glasbe pa se lahko tudi premikamo med skladbami.

Proti

Kvaliteta zvoka je za slušalke, namenjene poslušanju glasbe, pod pričakovanim nivojem. Zaradi oblike postanejo pri daljšem nošenju neudobne.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Nič več kablov ...

Jabra BT620s


Jabra BT620s

28.05.2006
Objavil: Andrej Bergant

Zadnje čase dobivam občutek, da bodo kabli prav kmalu imeli samo še nalogo, da se vozlajo nekje v predalu. Dokaz temu so Jabrine stereo bluetooth slušalke BT 620s, ki jih odlikuje predvsem lep in moderen izgled ter preprostost uporabe.
Oblika slušalk je zelo pripravna, zaglavne slušalke so moderne že nekaj časa, saj so manjše in manj opazne kot naglavne, še vedno pa jih odlikuje enako kvaliteten zvok. Pojavi pa se problem pri nastavljivosti. Sicer je oblika zelo univerzalna, vendar bi mi bile osebno veliko udobnejše, če bi bil lok, ki jih povezuje nekoliko manjši. Poleg tega je glavnina teže pri zaglavnih slušalkah na oz. za uhlji, tako da nam prej postanejo neudobne.

Izgled slušalk pa mi je bil precej všeč. Črn lok povezuje črno-sivi slušalki, na katerih po robu teče modra luč, ki utripa, ko so slušalke prižgane. Zelo dobrodošla funkcija je ta, da se da te lučke tudi izklopiti, tako da ponoči nismo opazni na več deset metrov. V prodajnem paketu dobimo slušalke, 220V polnilec, USB-kabel ter rezervne gobice za del, ki pokriva ušesa. Z USB-kablom lahko povežemo slušalke z računalnikom in poslušamo glasbo tudi žično.

Sprva sem se slušalk kar težko navadil, saj so gumbi razporejeni po obeh slušalkah in sem moral pošteno razmisliti, kaj želim pritisniti. Na eni strani sta tipki za glasnost na vrhu slušalke, čez celo stran slušalke pa tipka za sprejem klica. Druga slušalka pa ima na vrhu tipki za premikanje med skladbami, čez celo stran pa tipko za predvajanje in pavzo. Slednje tipke je mogoče uporabljati samo, če zna povezana naprava ta ukaz sprejeti. Pri povezavi z računalnikom lahko te tipke uporabljamo samo pri poslušanju glasbe z uporabo programa Windows Media Player.

Parjenje in uporaba slušalk je zelo preprosta. Slušalke damo v stanje parjenja, napravi povežemo in že lahko telefoniramo in poslušamo glasbo. Omogoča vse stalne funkcije bluetooth slušalk, sprejem klica, prekinitev zveze, zavrnitev klica, glasovno izbiro in klicanje zadnje številke.

Ker mora prenos stereo zvoka omogočati tudi druga naprava, s tem da podpira A2DP bluetooth profil (Advanced Audio Distribution Profile), sem slušalke z mobilnim telefonom preizkusil samo za kratek čas, ker je trgu bolj malo telefonov s to podporo. Tako sem večino časa za testiranje uporabljal računalnik, kjer sem uporabil Jabrin bluetooth stereo USB-vmesnik – Jabra A 320s.

Morda sem preveč pričakoval, vendar se mi je zdel zvok iz slušalke enostavno nekvaliteten. Zvok sogovornika pri telefonskem pogovoru je sicer dober, za poslušanje glasbe pa me slušalke niso prepričale. Srednje tone se sliši še v redu, skrajni visoki in nizki toni pa so zelo slabi, tako da je pesem vedno nekoliko hreščeča.

Jabrine stereo bluetooth slušalke so zagotovo korak v pravo smer. Njihova edina napaka je precej nekvaliteten zvok ob poslušanju glasbe, kar pa je pri takih slušalkah najpomembnejša lastnost.

Posodil na test:
Fonet-Kom d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Fonet-Kom d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: