marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
68 x 33 x 26 milimetrov
Teža:
17 gramov
Čas uporabe:
7 ur
Čas pripravljenosti:
200 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Lahka, stabilna in nezahtevna za uporabo. To so aduti, ki govorijo v prid nakupa te slušalke.

Proti

Tokrat, mislim da prvič, nimam pripomb. Glede na to, v kateri razred spada slušalka, nisem zaznal nobenih večjih pomanjkljivosti.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Enostavna za uporabo

Jabra BT330


Jabra BT330

26.02.2006
Objavil: Aleš Tomšič

S tokratnim testiranim modelom se mogoče nekoliko vračamo v preteklost, ki pa je za koga vseeno smiselna. Preizkusili smo malce starejši model, BT330. Starejši v smislu, da se ni znašel na naših policah pred kratkim, ampak že kar nekaj časa nazaj.
Priznati moram, da gre za eno izmed enostavnejših bluetooth slušalk za uporabo. Nima odvečnih gumbov, nima naprednih in dodatnih funkcij, a vseeno zadovoljuje potrebe nezahtevnega posameznika. Tako najdemo na slušalki le tipki za povečevanje oz. nižanje glasnosti slušalke in pa še osrednjo tipko, ki služi preostalim nalogam, kot so npr. sprejem ter končanje klica, klic na čakanju, parjenje slušalke ipd.. Naj poudarim, da gre za precej lahko slušalko, vsaj tak občutek sem dobil, ko sem jo imel na uhlju. Kar je zame osebno velik plus, saj ne maram slušalk, ki mi ves čas uporabe dajo vedeti, da so na uhlju. Poleg tega pa stabilnost ni nič slabša. Slušalka je trdno na svojem mestu, no, ravno kot pribita ni, sem pa bil brez bojazni, da bi odpadla z uhlja, tudi pri sunkovitem majanju z glavo, kar pri tovrstnih preizkusih redno počnem in je eden izmed pokazateljev, ali bi se upal s slušalko, malce banalno, na maraton ali ne. Jabra BT330 zagotovo pride v ožji izbor.

Slušalko je možno nositi na levi ali desni strani glave, saj je ušesni lok prilagodljiv, kar velja tudi za samo velikost. Torej, večino problematičnih uporabnikov predstavlja tista skupina, ki ima majhna ušesa. In nekateri konkurenčni izdelki ne omogočajo prilagajanja ušesnega loka, Jabra BT330 pa ga, in zatorej še en plus, sicer samo po sebi za nekoga nič posebnega, za omenjeni težavnejši segment uporabnikov pa zagotovo razveseljiv podatek. Naj omenim, da prodajni paket vključuje slušalko, 220V polnilec ter knjižico z navodili.

Po začetnem polnjenju baterije je potrebno slušalko spariti in že je pripravljena za uporabo. Slušalko sem v testnem obdobju preizkušal s sony ericssonom K750i ter motorolo V550. Z obema telefonoma je slušalka delovala brez težav. Slišnost je nekje na ravni večine tovrstnih slušalk, enako velja za mikrofonski del, kjer sogovorniki niso imeli pripomb nad kvaliteto zvočnega pogovora. Sem in tja se pojavi kakšen šum, ki pa je značilen, si upam trditi, za skoraj vse ali pa vsaj večino slušalk na trgu. Slušalka pa podpira tudi glasovno izbiranje, ki deluje povsem zadovoljivo, nič posebnega bi rekel, saj je ta funkcionalnost na normalni ravni današnjih kvalitetnih bluetooth slušalk. Ob pretiranem hrupu ta funkcionalnost odpove, a v avtomobilu, pisarni, trgovini in še kje deluje suvereno.

Jabra BT330 je lahka ter enostavna za uporabo. Od uporabnika ne zahteva nobenih posebnih znanj, saj nima veliko dodatnih funkcij, s tem pa odpadejo vsa ugibanja v stilu, kaj moram sedaj pritisniti, kaj pomeni ta barva svetlobnega indikatorja … Slušalko sparimo in že je nared za svoje osnovno poslanstvo, ki ga opravlja več kot zadovoljivo. Zato jo lahko priporočam nezahtevnim uporabnikom. Pri večini slušalk dandanes ni več bistvenih razlik, vse delujejo spodobno, nekih večjih težav ni, izbira pa je vsak dan večja, zatorej je tudi cena eden izmed poglavitnih dejavnikov za nakup slušalke.

Posodil na test:
Fonet-Kom d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Fonet-Kom d.o.o.
Cena na dan testa:
(17.990,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: