marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
manj kot 30g (vključno s slušalkami)
Čas pripravljenosti:
230 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Jabra BT3030 je simpatična multifunkcionalna igračka. Omogoča tehnologijo multipoint (povezovanje na več naprav hkrati), ima 3,5 mm konektor in še zanimivo izgleda. Uporabljate lahko svoje priljubljene slušalke, ki nenadoma dobijo še uporabnost klasičnih modrozobih slušalk. Malce moti le to, da je še vedno veliko kablovja okoli glave in, da moramo delati pazljivo z vrvico slušalk, le-ta se namreč izredno rada zoprno zaplete.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Vojaški hi-tech

Jabra BT3030


Jabra BT3030

23.01.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Čeprav izgleda Jabrin izdelek, kot vojaška ploščica, kjer je napisano ime vojaka, datum rojstva, tip krvi temu ni tako. Omenjene podatke so zamenjale multimedijske tipke, BT3030 je tudi malce debelejša, a vendar tako, kot vojaška ploščica služi svojemu namenu.
Žal vojaške ploščice dobijo svojo uporabnost šele, ko vojak pade v boju, a pri Jabri je k sreči drugače. Zadeva je namreč uporabna za kakšne zahtevnejše uporabnike, ki hočejo ob vsakodnevni mobilni dosegljivosti imeti tudi nek dokaj kakovosten vmesnik za poslušanje glasbe z uporabo svojih najljubših slušalk. Jabra BT3030 namreč zmore oboje. Na ploščici so namreč »vgravirane« multimedijske tipke za predvajanje glasbe in prevzemanje/končanje telefonskih klicev. Ima pa vgrajen tudi 3,5 mm konektor za uporabo drugih tipov slušalk.

Priložene »in-ear« oz. »kanalne« (zadegamo jih v ušesni kanal) slušalke niso nek audiofilski vrhunec, a kljub temu opravijo svoje delo solidno, mogoče le malo pešajo pri nizkih tonih, a nič ne de. Zaradi tehnologije potiska v ušesni kanal dovolj dobro zadušijo zvok iz okolice in se solidno odrežejo pri večini vrst glasbe. Malo jih zmanjka le pri kakšni elektronski glasbi, kjer so potrebni malo globlji basi.

Kot že omenjeno, ima ploščica vgrajen 3,5 mm konektor za priklop drugih, klasičnih tipov slušalk. In tako sem uporabljal večinoma svoje Yuin PK3 ali Sennheiser PX100 slušalke, kjer je kvaliteta zvoka nekako na višjem nivoju, kot na priloženih Jabrinih.

Mogoče je nerodno to, da je še vedno kup kablovja okoli glave, torej vrvica ploščice (ne je kar tako brezbrižno vreči v torbico, prosim Vas.. jo boste prekleli, kot... raje cenzura. A zakaj me vprašate? Zato, ker se vrvica zaplete bolj, kot mehiška limonada), dvoje vrvice slušalk in pač vrvica konektorja slušalk (Y ali Q kabel). Čeprav od začetka malo moteče, se človek s časoma navadi. Pač spariš mobilnik in Jabro, zadegaš slušalke v ušesa, konektor v Jabro, mogoče še malo skrajšaš kable in to je to.

Parjenje je enostavno. Testni model se je že pri prvem vklopu avtomatsko postavil v način parjenja (če nam to ne uspe, pač tiščimo slušalko na ploščici nekje 4 sekunde, dokler se ne prižge osvetlitev), na mobilniku sem prav tako vklopil modri zob, poiskal Jabro, vpisal kodo 0000 in hopala.. Bili smo »na liniji«. Še en hop v multimedijski predvajalnik na mobilniku, slušalke na ušesa pa, da slišimo razbijanje. Že poka, že poka! Edino malce se je potrebno navaditi, da pritiskanje tipk na ploščici ne deluje momentalno, potrebno je počakati kakšne pol sekunde in skladba se zamenja, glasnost zviša/zniža, pač posledica modrozobe povezave. Naj vas opozorim, da mi prestavljanje skladb ni delovalo, dokler nisem na mobilniku (Nokia N95 8GB) nastavil liste predvajanja (playliste). Ko sem to uredil, je vse lepo delovalo vendar, kot že omenjeno z manjšim zamikom. Domet telefona od ploščice je bil nekje dobre 3 metre, nakar je začelo prekinjati in hreščati.

Tudi pri gledanju filmov nastane majhen zamik zvoka za sliko. Mogoče kakšne.. kaj vem.. 0,2, 0,3 sekunde, vendar se po nekaj minutah človek hitro privadi in pozabi na take malenkosti, no.. razen, če ste res »picajzlast« tip človeka. Potem vas bo marsikaj nerviralo, verjetno kvaliteta glasbe, zamik pritiska tipk, zamik zvoka.. Ampak saj pravim, sam se imam ze nekje na sredini »lestvice picajzlov«. Torej BT3030 bi lahko bila boljša, a vendar opravi svoje delo popolnoma korektno.

Prodajalec/Uvoznik:
Aimhigh plus d.o.o.
Cena na dan testa:
64,99
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji