marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
21 gramov
Čas uporabe:
do 7 ur
Čas pripravljenosti:
do 200 ur
Za in proti

Slušalka BT250v s strani uporabnosti v nobenem primeru ne zaostaja za svojo predhodnico Freespeak 250. Ponaša se s kompaktnostjo, kvalitetno izdelavo, dobrim zvokom in dobro avtonomijo baterije, kot piko na i pa lahko prištejemo še vibracijsko funkcijo. Za zaključek velja omeniti edino slabo lastnost te slušalke, ki bo verjetno marsikoga odvrnila od nakupa – gre namreč za ceno, ki je v primerjavi s podobnimi bluetooth slušalkami še vedno nekoliko previsoka.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Še ena...

Jabra BT250V


Jabra BT250V

04.02.2005
Objavil: Gregor Grošelj

Tokratni test predstavlja še eno izmed bluetooth slušalk znamke Jabra, ki se od predhodno opisanega modela BT250 razlikuje le v manjših podrobnostih. Izboljšavo vsekakor predstavlja dodana funkcija vibriranja, kar tudi označuje dodatna črka pri oznaki slušalke (250v).
Brezžična slušalka se po obliki in materialu ne razlikuje od modela Jabra Freespeak BT250, ločimo ju le po barvi, saj je BT250v za razliko od predhodnice v celoti obarvana črno. Slušalka na prvi pogled deluje bolj okorno, vendar je dovolj kompaktna, ter se s težo 21 gramov prav udobno prilega na uho in nas pri gibanju ne moti.

V priloženem kompletu najdemo polnilec z nastavkom za polnjenje, štiri PVC MiniGel ušesne čepke (dva manjša in dva standardne velikosti), zaponko za pas in navodila za uporabo.

BT250v vsebuje Li-polymer baterijo, katere polnjenje omogoča priložen polnilni vmesnik, ki ga s pomočjo priložene zaponke lahko uporabimo tudi za nošenje slušalke za pasom. Ko slušalko napolnimo (polnjenje traja približno 2 uri), omogočimo vklop z nekajsekundnim pritiskom na mutlifunkcijsko tipko in nadaljujemo s parjenjem slušalke in mobilnika. Pri prvem povezovanju moramo napravi seznaniti in v mobilniku vpisati kodo 0000. Za vsako nadaljnje povezovanje zadostuje že aktiviran mobilnikov bluetooth vmesnik, in ko vklopimo slušalko, se ta samodejno poveže z mobilnikom. Slušalko sem preizkušal v navezi z mobilnikom Nokia 6230, seznanjanje in uporaba pa sta potekala brez kakršnihkoli težav. Slušalko odlikuje dovolj glasen (tovarniško je zvočnik nastavljen na najvišjo jakost, ki sem jo moral ob prvem vklopu celo znižati) in kvaliteten zvočnik, tako da do težav z razumevanjem sogovornika tudi v hrupnejšem okolju ne bo prihajalo.

Največji domet signala med slušalko in mobilnikom naj bi znašal 10 metrov (v primeru, da sta mobilnik in slušalka v vidnem polju), vendar lahko pride do manjših motenj (prasketanje in šum) že v primeru, če slušalko in mobilnik ne nosimo na isti strani telesa, ker že samo telo povzroča oviro za signal. Na stanje slušalke nas opozarja utripajoča modra lučka, ki utripa v različnih intervalih, kadar je ta v stanju aktivnosti, pripravljenosti in ob nizki kapaciteti baterije.

Slušalka vsebuje kar nekaj uporabnih funkcij, kot so prevzem ali takojšnja prekinitev klica, možnost preklopa med sogovorniki (če imamo v mobilniku vklopljeno funkcijo čakajoči klic), ter klicanje s pomočjo govornega ukaza v primeru, da mobilnik to funkcijo tudi podpira. Priročna je tudi funkcija vibriranja, saj nas tako slušalka opozori na dohodni klic tudi, če mobilnika ne slišimo, oziroma v primeru, da ima ta profil nastavljen na tiho opozarjanje. Če možnosti vibriranja ne želimo uporabiti, jo lahko izklopimo s hkratnim pritiskom na tipko za pojačanje glasnosti in tipko za sprejem klica.

Avtonomija baterije na papirju znaša 200 ur v stanju pripravljenosti in 7 ur pogovora, se je pa zdržljivost izredno dobro obnesla tudi pri praktični preizkušnji, saj sem slušalko v času testiranja polnil le pred prvo uporabo. Slušalka uporablja aktivni način le med pogovorom, drugače pa preklopi v način stanja pripravljenosti, kar omogoča večjo varčnost pri porabi baterije.

Prodajalec/Uvoznik:
Fonet-Kom d.o.o.
albumfotografije
komentarji