marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
23g
Čas uporabe:
8 ur
Čas pripravljenosti:
240 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Če povzamemo na koncu še enkrat glavne značilnosti slušalke. Dobra avtonomija, odlična slišnost, govorno klicanje, dobra pozicija namestitve na ušesu. Vse to so same pozitivne stvari, ki nas prepričajo v nakup. Od minusov lahko omenim samo spraskane robove od stojala, potem pa se negativno konča. Tako vam lahko slušalko le priporočam kot dober nakup, vendar pa jo pred tem vsaj poskusite namestiti na uho, ker se kaj hitro lahko zgodi, da komu ne bo všeč lega za ušesom.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Nekaj posebnega

Jabra BT250


Jabra BT250

20.06.2004
Objavil: Dare Gliha

Prvič sem na test dobil slušalko podjetja Jabra, ki je v svetu znan proizvajalec bluetooth slušalk. Jabra BT250 je naslednica modela BT200 in, kot je že na oko opaziti, se dokaj razlikuje od večine slušalk na trgu, saj je namreč narejena tako, da se namesti za uho, zaradi svoje majhne teže, ki znaša 23 g, pa je skoraj ne čutimo.
Oblika ni nekaj novega, je pa zelo praktična, saj nas pri gibanju ne moti, prav tako pa nimamo občutka, da nam bo ravnokar zletela z ušesa. Če pogledamo v prodajni paket, v njem tako najdemo poleg slušalke seveda še 220V polnilec, stojalo za polnenje, dva dodatna ušesna čepka MiniGels ter navodila za uporabo.

Pred prvo uporabo je potrebno slušalko prižgati (to storimo z dolgim pritiskom na multifunkcijsko tipko) ter jo spariti s telefonom. Pri testu sem uporabil telefon Sony Ericsson P800, parjenje je potekalo brez kakršnihkoli težav. Da pa je slušalka res pripravljena za delo, nam sporoča modra utripajoča lučka. Pri prvem klicu, ki sem ga opravil, sem bil zelo prijetno presenečen, saj je govorno klicanje potekalo brez težav. Prepoznava govora je bila odlična. Da ne pozabim omeniti, za klicanje je potrebno samo na kratko pritisniti na multifunkcijsko tipko ter počakati na zvočni signal, ki nam sporoča, da je slušalka pripravljena za sprejem govorne oznake.

Po vzpostavitvi zveze sem sogovornika slišal tako dobro, da sem moral zelo zmanjšati glasnost v slušalki. To se stori s pritiskom na tipki + ali – na slušalki. Je pa potrebno za to opravilo dobiti občutek, saj, ko je slušalka za ušesom, se dokaj hitro dogodi, da namesto uravnavanja glasnosti prekinemo pogovor. Ko nas nekdo pokliče, zna slušalka predvajati ime klicočega, če imamo zanj le shranjeno govorno oznako. Nad tem niti nisem bil presenečen, saj je dejstvo, da od slušalke tako znanega proizvajalca kaj takega ne le pričakujemo, ampak zahtevamo.

Pa pojdimo naprej k preizkusom slišnosti. Zahvaljujoč temu, da se slušalka namesti neposredno v uho s pomočjo gumiranih ušesnih čepkov, je slišnost odlična. In to tako pri uporabi v pisarni ali pa pri uporabi v avtomobilu pri hitrosti 130 km/h. Nad slišnostjo pogovora se niso pritoževali niti sogovorniki, saj poleg mojega glasu drugega praktično niso slišali, razen seveda v avtomobilu, kjer pri večjih hitrostih nastane trušč, ki pa ni tako zelo moteč.

Avtonomija slušalke je dobra, saj sem jo med testom polnil le enkrat, ob vsakodnevni uporabi. Po navedbah proizvajalca naj bi slušalka zmogla kar 8 ur pogovora in kar 240 ur v pripravljenosti (to je 10 dni!). Za polnenje so lepo poskrbeli, saj so poleg samega polnilca priložili še stojalo za polnenje. Tako polnilec priklopimo v stojalo, v njega pa nato namestimo slušalko. Da je polnenje končano, slušalka sporoča s svetlobnim signalom. Čeprav pri prvem polnenju dobimo občutek, kot da bomo slušalko pri nameščanju v stojalo zlomili, je ta bojazen odveč, saj je narejena iz zelo kvalitetnega materiala, ki se lahko malenkost zvija. Eden od minusov takega načina polnenja pa je dejstvo, da se robovi plastike, ki se dotikajo stojala, dokaj hitro spraskajo. Pri meni se je to poznalo že med testom. Je pa res, da sem slušalko v stojalo namestil kar velikokrat.

albumfotografije
komentarji