marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
14 gramov
Čas uporabe:
do 8 ur
Čas pripravljenosti:
do 170 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Glavni plusi, ki jih lahko pripišemo slušalki, so majhnost, enostavna uporaba ter vzdržljiva baterija. Ob vsem naštetem bi lahko bil plus tudi nizka cena.

Proti

Glavne pomanjkljivosti pa so pretirano plastičen izgled, slabši zvok ter slabše propoznavanje govornih oznak. K minusom lahko pripišemo tudi to, da slušalka ne more prikazati stanja napolnjenosti baterije.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Enostavnost v majhni embalaži

Jabra BT125


Jabra BT125

06.11.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Nova Jabrina slušalka spada med slušalke nižjega cenovnega razreda in predstavlja vstopni model slušalke. Tako je namenjena predvsem nezahtevnim kupcem, ki si izbirajo svojo prvo modrozobo slušalko.
Jabra BT125 je izredno majhna slušalka, njena oblika pa spominja na obliko kaplje. Slušalka je narejena iz plastike, ki bi jo umestil med srednje kvalitetne, izdelava pa je dobra. Zgornji del slušalke je črne barve, spodnji del pa bele. Na račun popolnoma plastičnih materialov slušalka izgubi nekaj teže in tehta 14 gramov. Jabra BT125 ima multifunkcijsko tipko prozorne barve, LED-dioda v njej pa utripa modro. Pozorno oko na slušalki odkrije še eno tipko in sicer za uravnavanje glasnosti. Le-ta je skrita na bočni strani slušalke in se zelo prilega ohišju, kar jo naredi neizstopajočo. Žal pa je to hkrati tudi slabo, saj je tipka med uporabo težje dostopna in tudi trša, kot bi si uporabnik želel.

Ušesni lok slušalke je prilagodljiv in ga oblikujemo tako, da lepo sede na uho. Slušalka se lepo prilega ušesu, zato je slišnost med pogovorom dobra, med daljšo uporabo pa me je začel ušesni lok motiti, saj je izdelan iz rahlo pretrde plastike. Tisti uporabniki, ki si natikajo slušalko na uho zgolj med klicem, pa bodo imeli pripombe nad načitnom natikanja, saj bi se dalo slušalko lažje namestiti na uho.

Na zadnji strani slušalke najdemo vtičnico za priklop polnilnika. Baterija v slušalki je zelo dobra, saj sem jo v času testa polnil zgolj na začetku, kasneje pa polnjenje ni bilo več potrebno. Jabro sem uporabljal okoli 60 ur aktivne uporabe, baterija pa še ni bila prazna. Tako da zaupam karakteristikam proizvajalca, ki navaja do 8 ur pogovora ter do 170 ur v stanju pripravljenosti. Žal pa Jabra BT125 nima možnosti, da bi preverili stanje polnosti baterije.

Prodajni komplet, ki sem ga dobil na test, je vseboval slušalko, en snemljiv ušesni lok slušalke in 220 V polnilec za polnjenje baterije. V paketu pa poleg tega najdemo tudi navodila za uporabo. Ob pregledu paketa pa se mi je zopet začelo porajati vprašanje, zakaj proizvajalci brezžičnim slušalkam ne prilagajo avto polnilcev, saj sam slušalko več ali manj uporabljam zgolj v avtomobilu.

Med samo uporabo slušalke nisem imel nobenih večjih težav. Za parjenje slušalke je treba za kakšnih pet sekund pridržati multifunkcijsko tipko, ter slušalko povezati z mobilnikom. Prednastavljena koda za povezavo je 0000. Tako slušalko sparimo z mobilnikom in uporaba se lahko prične. Slušalka je med uporabo dosegla vsa pričakovanja. Jabra BT125 omogoča vse standardne funkcije slušalke, od klicanja zadnje številke, govornega klicanja, sprejema in zavrnitve klica pa do aktivacije čakajočega klica. Slušalka s telefona prenese večino zvokov. Največja graja pri sami uporabi slušalke gre na račun zamika pri sprejemu klica, moti pa tudi (pre)velika občutljivost na hrup med poskusom govornega klicanja, saj sem moral govorno ime ponoviti zelo razločno in glasno, da je slušalka zaznala, koga želim poklicati. Slušalka prepoznano govorno ime ponovi, preden vzpostavi zvezo, tako da ne boste klicali napačnih oseb. Sogovornike sem slišal lepo in razločno, mogoče le malo preveč monotono oziroma zadušeno, nad čemer pa so se pritoževali tudi oni.

Če povzamem vse našteto, se je Jabra BT125 na testu odrezala solidno in v skladu s pričakovanji. Ob takšni ceni je ta slušalka dober nakup za ljudi, ki kupujejo svojo prvo bluetooth slušalko ali pa od slušalke pričakujejo, da služi zgolj namenu - prenašati zvok iz mobilnega telefona.

Posodil na test:
Fonet-Kom d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Fonet-Kom d.o.o.
Cena na dan testa:
(8.990,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: