marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
26 gramov
Čas uporabe:
do 15 ur
Za in proti

Edina večja slabost slušalke je, da je bluetooth povezava nekoliko nekvalitetna. Če med telefonom in slušalko ni ovir, je lahko med njima približno pet metrov, in v slušalki še ne slišimo šuma. Če so med njima kakršnekoli ovire, se lahko kar hitro zasliši šum v slušalki. Priporočljivo je tudi nositi telefon na tisti strani telesa, kot je slušalka. Sam sem imel slušalko na desnem ušesu, telefon pa v desnem žepu in je v slušalki med pogovorom precej šumelo. Jabra BT110 deluje tako z bluetooth 1.2, kot tudi z bluetooth 1.1 napravami. Podpira naglavni in prostoročni profil, tako da deluje z večino telefonov.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Jabra BT110


Jabra BT110

14.12.2004
Objavil: Andrej Bergant

Testiral sem Jabrino bluetooth slušalko BT110, ki je ena preprostejših slušalk na trgu. To pa še zdaleč ne pomeni, da je slaba. Prej nasprotno. Da je preprosta, se nam zdi predvsem zato, ker ima samo dva gumba, polni pa jo navadna AAA baterija. Tudi škatla ni nič posebnega, v njej pa dobimo slušalko, AAA baterijo, tri dodatne MiniGel nastavke za v uho in navodila za uporabo.
Oblikovana je tako, da je večji del slušalke za ušesom, kar jo naredi tudi precej neopazno. Na hitro bi lahko rekli, da izgleda kot lepo oblikovan slušni aparat. Tudi modro-bela barvna kombinacija ji lepo pristaja. Preden jo lahko z eno roko hitro postavimo v stanje za uporabo, je potrebno sicer nekaj vaje, ko pa jo imamo enkrat za ušesom, stoji zelo dobro. Ob premikanju glave ne skače sem in tja, kmalu pa niti ne vemo več, da jo nosimo, saj skupaj z baterijo tehta le 26 gramov. Če želimo slušalko nositi na drugem ušesu, je potrebno samo zavrteti MiniGel nastavek za 180 stopinj.

Medtem ko večina bluetooth slušalk uporablja za vir energije Li-ion baterijo, jabro BT110 napaja en AAA baterijski vložek. To je predvsem pomembno za ljudi, ki so veliko na poti in nimajo povsod možnosti polniti slušalke. Baterija naj bi vzdržala do 15 ur pogovora. Ko je baterija že skoraj iztrošena, to pokaže tudi rumena lučka na slušalki, ki ob prazni bateriji utripne dvakrat, vsakih pet sekund. Na slušalki sta le dve tipki. Ena tipka se uporablja za nastavljanje glasnosti, druga pa je t.i. MFT oz. multifunkcijska tipka, ki jo uporabljamo za vse funkcije slušalke.

Tudi sama povezava slušalke s telefonom je zelo preprosta. Ko v slušalko vstavimo baterijo, gre v stanje iskanja naprav, to nam pokaže tudi lučka, ki v tem stanju neprekinjeno gori, v tem času je slušalka dosegljiva in jo lahko z našim telefonom poiščemo. Da slušalko sparimo s telefonom, imamo pet minut časa, po petih minutah se slušalka samodejno ugasne. Ko s telefonom poiščemo in ga povežemo s slušalko, moramo vpisati geslo naprave, ki je 0000. Če se telefon in slušalka ne sparita, je najlažje celoten postopek ponoviti.

Sam sem slušalko testiral v povezavi z Nokio 3650, s katero slušalka ni povsem združljiva. Ko sprejmemo klic, nas sogovornik sliši, mi pa njega ne, slišimo ga le skozi slušalko telefona. Pri klicanju te težave ni. Da slušalka varčuje z energijo baterije, po nekaj trenutkih neuporabe avtomatsko prekine povezavo. To ji tudi omogoča do 15 ur pogovora z enim baterijskim vložkom. Klic lahko sprejmemo na dva načina. ko nas nekdo kliče pritisnemo MFT tipko za sprejem klica na slušalki in počakamo nekaj trenutkov, da se slušalka poveže s telefonom, lahko pa klic sprejmemo na telefonu in nato pritisnemo MFT tipko na slušalki. Če klica ne želimo sprejeti, le MFT tipko pritisnemo za kako sekundo več kot za sprejem klica. Kličemo lahko z govornim izbiranjem, tako da na slušalki pritisnemo MFT tipko in počakamo, da se slušalka poveže s telefonom, po pisku pa povemo govorni zaznamek. Lahko pa tudi pokličemo iz telefona in ko se povezava vzpostavi, pritisnemo MFT tipko.

Zvok v slušalki je zelo kvaliteten in dobro slišimo sogovornika. Čeprav je mikrofon tik pod ušesom, so me tudi sogovorniki povsem jasno slišali. Ravno zaradi tako izpostavljenega mikrofona pa slušalka iz okolice pobere še kar nekaj nepotrebnih zvokov.

Slušalko je na test posodil Fonet Kom d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Fonet-Kom d.o.o.
albumfotografije
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: