marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
120 x 72 x 24 mm
Teža:
180 g
Čas uporabe:
do 4 ure
dodatna oprema
arhiv test
GoClever

Po Sloveniji, Hrvaški, Evropi ....

GoClever GC4330 AFE


GoClever GC4330 AFE

07.06.2008
Objavil: Alan Orlič Belšak

O tem, da so navigacijske naprave spremenile način vožnje, ni nobenega dvoma. Glavno sopotnikovo delo je vpis cilja, pritisniti gumb za potrditev in se lepo sprostiti na poti do cilja. In če je bil pred nekaj leti GPS v avtomobilih predvsem privilegij bogatejših oziroma tistim, ki so ga res potrebovali na svoji dnevni vožnji, si ga danes lahko privošči tako rekoč vsak.
Eden od "krivcev" za to je tudi podjetje GoClever, ki izdeluje GPS naprave za vodenje. Fantje sicer prihajajo iz Kitajske, a brez skrbi, vse je podrejeno evropskemu kupcu.

GC4330 AFE je njihov vodič, ki bo kmalu naprodaj v slovenskih trgovinah. Zaslon je velik, diagonala meri spodobnih 4,3" oziroma malo manj kot 9 cm. Ohišje je dokaj preprosto, v celoti oblečeno v gumo, ki preprečuje poškodbe zaradi padcev. Gumb je le en, za vklop, vse ostale nastavitve opravljamo preko zaslona, občutljivega na dotik. Poleg njega se na ohišju najde še reža za SD kartico, audio izhod ter vtič za polnilec. Nosilec za na vetrobransko steko ima roko, ki je gibljiva v vse smeri in omogoča dobro nastavitev GPS-a. Za kartografijo so poskrbeli pri viaGPS, pokriva pa vso Evropo do Rusije, vključno s Turčijo. Sem se štejejo tudi Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija in ostale države bivše Jugoslavije. Slovenija je zelo dobro pokrita, najdejo se celo poljske in gozdne poti. Pogled na pot je klasična, iz ptičje perspektive Tu sledi še eno manjše presenečenje, vodenje je v celoti slovensko, kar pomeni, da boste poslušali "Čez 50 metrov zavijte levo.", kar vam bo povedal prijeten ženski glas.
Poleg zemljevida je na zaslonu še trenutna hitrost, predvideni čas prihoda in kilometri do cilja ter slika naslednjega križišča, kjer moramo spremeniti smer.

Napravica je dobro zasnovana, morda še najbolj moteče je sam način iskanja, ki zahteva dokaj natančne podatke, drugače ne pokaže naslova. Tudi črke so dokaj majhne, predvsem je slednje moteče pri iskanju. GC4330 AFE je poleg vodiča še multimedijska napravica, saj zmore predvajati MP3, JPEG in AVI datoteke. Naloženi ima tudi dve igri, če recimo stojite v kakšnem zastoju in ne veste, kaj bi počeli.

Če pogledamo napravo kot celoto, je GoCleverju uspelo narediti spodoben izdelek za ceno, ki si jo lahko privošči tako rekoč vsak voznik. Zaradi naloženih zemljevidov je uporabna od prvega trenutka, kar je le še dodatna vrednost.

Posodil na test:
Avtera d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Avtera d.o.o.
Cena na dan testa:
199,00
fotografije
komentarji