marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
WP-i10 92x135 mm / WP-C1 96x147 mm

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Poceni rešitev za uporabo mobilnika v vseh pogojih, za poceni podvodno fotografijo in brezskrbno uporabo v prašnem okolju.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
DiCAPac

Za uporabo v vseh pogojih

DiCAPac WP-i10, WP-C1


DiCAPac WP-i10, WP-C1

09.05.2013
Objavil: Dare Gliha

Zadnja leta je na trg prišlo več izdelkov, ki omogočajo uporabo mobilnega telefona v vseh vremenskih pogojih. Ena izmed prvih rešitev, ki so to omogočale je vodotesna torbica korejskega podjetja Dicapac, ki je na trgu prisotno že skorajda 10 let (točneje je letnica ustanovitve podjetja 2005). Njihova rešitev za precej ugodno ceno omogoča uporabo mobilnega telefona (ali katere izmed ostalih elektronskih naprav, ki so podprte) do 10 m pod vodo, ali pa v peščenih predelih našega sveta.
Če se omejimo samo na mobilni del imajo na razpolago več torbic, ki so ali namenske za eno napravo, ali univerzalne za več naprav. Na testu sem preizkusil dva modela in sicer model WP-i10, ki je namenjen uporabi z Applovimi mobilniki iPhone, ter model WP-C1, ki je univerzalen za večino pametnih mobilnikov na trgu. Pri nas je v prodaji še namenski model WP-C2, ki je namenjen za Samsung Galaxy Note. Obstajata še dve starejši rešitvi, ki sta namenjeni za standardne in preklopne mobilne telefone, WP-C10 in WP-C20, vendar ti torbici omogočata »potope« le do petih metrov globine.

Obe torbici na testu sta novejši, omogočata uporabo v globinah do 10 m, hkrati pa vaš telefon v vodi ne bo potonil, pač pa plaval na površju. Funkcije mobilnika z uporabo torbice niso omejene, tako lahko pregledujete slike, poslušate glasbo, opravite klic, brskate po spletu ali pa posnamete sliko, kar je vsaj za mene primarni namen teh torbic. V ta namen je na zadnji strani v poziciji kamere nameščena super prozorna folija, ki ne zmanjšuje kvalitete posnete slike.

Kot prvo sem preizkusil torbico WP-i10, ki je namenjena iPhone-u, njene dimenzije pa so 92 x 135 mm. V torbici se kot doma počutijo modeli 3G, 3GS, 4 in 4S, za iPhone 5 pa je bolje, da si omislite model WP-C1. Sicer dimenzijsko paše tudi v WP-i10, vendar je spodnji del z gumbom prekrit, pa tudi samo zapiranje torbice je oteženo, saj je telefon potrebno precej stisniti. Pri uporabi univerzalne torbice tega problema ni.

WP-C1 je univerzalna, njena velikost je 96 x 147 mm, namenjena pa je za uporabo s pametnimi mobilnimi telefoni. Na testu sem v njej uporabljal iPhone 5. Razlika med obema testiranima torbicama je le v velikosti, tako da sem v pravih morskih pogojih uporabil le večjo univerzalno torbico, manjša pa je bila testirana v domačem »lavorju«.

Ko telefon vstavimo v torbico priporočam, da se iztisne malo zraka, saj bo tako uporaba pod vodo lažja, mobilnik pa ne bo silil toliko proti površju. Sprva je potrebno zapreti plastične spojke, nato zapiralo torbice »zaviti« in dvakrat zapreti z »ježki«. S tem preprečimo vdor vode v torbico. Kot omenjeno uporaba telefonskih funkcij v torbici ni omejena, malenkost težje je le dostopati do stranskih fizičnih gumbov. Pri uporabi z iPhone-om sem opazil, da je gumb za slikanje pod vodo precej manj odziven kot izven vode, tako da sem potreboval nekaj poizkusov, da sem se privadil na pravilni pritisk za zajem slike. Glede na to, da je morje v tem obdobju še precej hladno sem žal testiral le v plitvini, tako da potopov s torbico nisem izvajal. Lahko povem, da v torbici po uporabi v vodi ni bilo niti kapljice vode, torej torbica dobro služi svojemu namenu. Priporočljivo je, da torbico po uporabo v slani vodi dodobra sperete, da preprečite morebitno škodo, ki bi jo povzročila sol. Ravno tako je priporočljivo, da zaradi boljše kvalitete slik sčistite prozorni del pri kameri.

Dejal sem, da je vodotesna torbica poceni rešitev za vodne fotografije. Slovenski uvoznik, podjetje Seul d.o.o. vse tri modele ponuja po ceni 25€. V prodajnem kompletu je poleg same torbice priložena še vrvica za nošenje okoli vrata.

Smo pa z uvoznikom uspeli za naše bralce pridobiti poseben popust pri nakupu torbic WP-i10, WP-C1 in WP-C2.

S kodo MOBILE5 (vpišite jo ob naročilu preko e-naslova ali jo povejte pri GSM naročilu) pridobite ob naročilu v promocijskem času do 31.5.2013 (ali do razprodaje zalog) 5 € popusta, ravno tako pa bo v promocijskem obdobju poštnina brezplačna.

Naročilo lahko opravite na njihovi spletni strani.

Na spodnjih filmčkih si lahko ogledate model WP-i10 pri snemanju v vodi, ki jih je posnel naš sodelavec Thomas.

Posodil na test:
Seul d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Seul d.o.o.
Cena na dan testa:
25,00
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji