marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Za in proti

Caudabe The Sheath se odlično prilega mobilniku in nameščen deluje kot druga koža. Ob minimalni debelini 0,9 mm prinaša nekaj zaščite pri vsakodnevnih "padcih" mobilnika. Največja prednost so natančno izrezane odprtine za kamero, bliskavico ter priključna mesta.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Caudabe

Kot ulito

Caudabe The Sheath


Caudabe The Sheath

14.05.2016
Objavil: Dare Gliha

Lani smo na našem portalu testirali ovitek podjetja Caudabe in sicer model Veil, ki je bil eden tanjših ovitkov namenjenih Applovemu iPhoneu 6. Ker pa je bil Veil izredno tanek ovitek, ki ni omogočal kakšen vidnejše zaščite pri padcu mobilnika so izdelali model The Sheath.
Le-ta je še vedno izredno tanek, saj njegova debelina meri zgolj 0,9 mm, vendar je zaradi uporabljenega materiala, ki so ga poimenovali ShockLite, tudi precej odporen na naključne padce in praske. ShockLite je polimerni material podoben gelu, je izredno fleksibilen, hkrati pa ima dobre lastnosti pri blaženju padcev.

Ovitek je narejen kot druga koža, to pomeni, da se izvrstno prilega na mobilnik. Za namestitev je najbolje, da se sledi priloženim navodilom. Ker gre za fleksibilen ovitek mi nameščanje ni predstavljalo težave, čeprav sem na spletu prebral, da se uporabniki pritožujejo nad težavnejšo namestitvijo. Glede na to, da sem sam vajen trših robov, sem bil skeptičen, kako se bo ovitek obnesel med uporabo, predvsem kako se bodo vihali robovi okoli zaslona. Ta zaskrbljenost je bila odveč, kajti ko je ovitek enkrat nameščen deluje izredno trdno, robovi okoli zaslona pa se premaknejo le, če jih pritisnemo namensko s palcem. Če recimo le uporabljamo mobilnik med vsakodnevnim delom in če slučajno pri tem podrsamo po robu ovitka, se le-ta praktično ne premakne.

Najboljša lastnost ovitka je ta, da ima vse odprtine natančno izrezane. To pomeni, da okoli kamere in bliskavice ni le ena odprtina, pač pa sta dve ločeni. Načeloma to pri sami zaščiti ne igra bistvene vloge, je pa zato izgled mobilnika precej bolj tovarniški. Debelina je ravno pravšnja, da je leča kamere zaščitena in lahko tako telefon brez skrbi odložimo na mizo. Caudabe je tudi preostali izgled dodobra približal originalnemu dizajnu iPhona, saj so na zadnjem delu v ovitek »odtisnili« antenske črte. Kar pa me je najbolj navdušilo je dejstvo, da je mobilnik zaščiten tudi na spodnjem delu okoli konektorjev in zvočnika. Originalni ovitek tam sploh nima zaščite. Res je, da zaradi tega lahko nastanejo določene težave pri uporabi dodatnih naprav, kot je recimo stojalo za polnjenje, saj navadno priključki niso dovolj dolgi. Se pa zadnje čase vse več proizvajalcev trudi izdelati univerzalno polnilno stojalo, ki se lahko uporablja z ali brez ovitkov.

Sam občutek pri uporabi ni tako dober, kot je pri uporabi originalnega usnjenega Applovega ovitka. Vseeno pa na otip ovitek ne deluje ceneno, pa tudi sam oprijem je precej boljši, kot je pri uporabi samo telefona. Ovitek ne drsi iz roke, tako da nisem imel občutka da bi ga lahko nerodno izpustil. Kako bo ovitek zaščitil telefon pri padcu med testom na srečo nisem izkusil, sklepam pa, da mu manjši padci na rob nebi smeli delati težav. Zaradi tankosti pa ne priporočam, da vam iPhone pade iz roke na beton med telefoniranjem.

Caudabe je uporabnikom namenil ovitek The Sheath v črni, sivi, modri in rdeči barvi, zanimivo pa je, da se niso odločili za roza ali zlato, ki sta zadnje čase precej popularni barvi med uporabnicami. Cena je dokaj ugodna, na njihovi strani ga lahko kupite za 19,95 ameriških dolarjev, k temu pa prištejte še malo manj kot štiri dolarje poštnine.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji