marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
9 gramov
Čas uporabe:
do 6 ur
Čas pripravljenosti:
do 100 ur
Za in proti

Glede na ceno slušalka ponuja veliko. Ima vse, kar imajo veliki, bi skorajda lahko rekli. Glasovno klicanje, lahkost in udobno nošenje, izgovorjava imena klicočega so vsekakor atributi, ki ji govorijo v prid. Verjetno bo marsikoga prepričala v nakup, in to upravičeno.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Canyon

Izredno lahka...

Canyon Mini Bluetooth Headset CN-BTH1


Canyon Mini Bluetooth Headset CN-BTH1

25.07.2004
Objavil: Boštjan Lukša

Ponuba majhnih, cenovno ugodnih bluetooth slušalk, je vedno večja. Zato se ne gre čuditi, da sem imel na tokratnem testu prav eno izmed njih. Canyon, pri nas dokaj neznan proizvajalec, je na trg poslal mini bluetooth slušalko, skriva pa se pod sicer nezvenečo oznako CN-BTH1.
Sam pogled na škatlo mi je že takoj vzbujal zanimanje in priznati moram, da nisem bil razočaran nad njeno vsebino. Lična mala slušalka, krajša od mezinca in le malenkost širša, je futuristično oblikovana v kombinaciji svetlo sive in črne barve. Poleg slušalke je v paketu kabel za polnjenje, dva dodatna gumjasta čepka, etui iz blaga ter navodila v knjižici in hitri vodič v majhni zloženki.Na sprednji strani slušalke se, elegantno skrit, skriva mikrofon. Na zunanji strani sta modra in rdeča LED dioda, na vrhu pa dva gumba, en večji, drugi manjši. Tisti večji je namenjen prižiganju in ugašanju slušalke, odgovarjanju na klice, povišanju glasnosti in parjenju, malemu pa tako ostane le še prekinjanje klicev in nižanje glasnosti. Na zadnji strani slušalke je skoraj neviden vtič za polnilni kabel. Ob precej pogosti uporabi mi je baterija zdržala dva dni, kar je precej zadovoljivo. Polnenje slušalke traja štiri ure, med polnenjem pa se sama ugasne in jo je potem potrebno ponovno prižgati.

Slušalko prižgemo s trisekundnim stiskom večjega gumba, ko se prižge, pa na to opozori z zvočnim signalom. Na prižgani slušalki utripa modra LED dioda, pri prazni bateriji pa začne utripati rdeča. Za parjenje s telefonom spet uporabimo večji gumb, ki ga je treba držati pet sekund, tako da sočasno začneta utripati modra in rdeča LED dioda. Geslo pin, ki ga od vas zahteva telefon, je 1234.

Po opravljenih začetnih procedurah slušalko nataknemo na uho in jo prilagodimo glede na občutek. Nošenje je udobno, saj je ušesni lok gibljiv v dveh smereh in ga lahko povsem prilagodimo, tako da slušalke po določenem času sploh ni več čutiti. Slišnost slušalke je dobra, nad njo so se pritoževali le redki sogovorniki, pa še ti le zaradi uporabe v avtu ob precej glasnem radiu. Slišnost ob gibanju po prostoru ne predstavlja težav, seveda v mejah normale, saj več kot pet metrov od telefona nisem šel. Nepremostljiva ovira, tako kot za vse tovrstne slušalke, so še vedno vrata in stekla in tudi ta pri tem ni izjema. Ob izgubi bluetooth povezave nam telefon ponudi prevzem klica, tako da ga ni potrebno prekinjati.

Pravo pomoč pri telefoniranju s slušalko predstavlja glasovno klicanje. Le-to sicer utegne neukim predstavljati začetne težave, saj je govorni ukaz vedno potrebno izgovoriti z istim oz. podobnim tonom. Slušalka s prepoznavanjem nima težav, govorno klicanje pa aktiviramo s pritiskom na večji gumb. Po začetnem tonu izgovorimo ime klicanega, slušalka ob prepoznavi to ime ponovno izgovori in začne klicati. Ob prihajajočem klicu zvonita oba, telefon in slušalka. Kot testni telefon za slušalko sem uporabljal SE Z600, ki pa zaradi svoje hroščatosti ne podpira izjemno uporabne slušalkine lastnosti, saj le-ta zna izgovoriti ime klicočega, torej nam ni potrebno vedno gledati na telefon. Vsekakor dobrodošla možnost, kot rečeno, je bil problem le z mojim telefonom, ki tega ne omogoča. S SE P900 stvar deluje brez težav.

albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji