marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
1,9 x 4,6 x 3,2 cm
Teža:
12 g
Čas uporabe:
do 4,5 ur
Čas pripravljenosti:
do 175 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Kvalitetni material in končna izdelava, udobna uporaba, izvrstna slušalka in mikrofon

Proti

Ni A2DP podpore

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Bose

Kvaliteta se (s)plača...?

Bose Bluetooth Headset


Bose Bluetooth Headset

21.02.2011
Objavil: Aleš Poljak

Bose verjetno že vsi poznate. In ko zaslišite to ime, sem prepričan, da je vaša prva misel, hudo dobri, a pregrešno dragi zvočniki. Glede kvalitete njihovih primarnih produktov nima smisla razpredati, saj njihov renome pove dovolj. Odločili so se, da bodo svoje znanje usmerili tudi na področje mobilne telefonije, kjer so izdali svojo prvo bluetooth slušalko. Kako uspešen je njihov prvi produkt pa preberite v nadaljevanju!
Oblika...
Kot večina Bose-ovih produktov je tudi ta bluetooth slušalka oblikovana dokaj konzervativno, a vseeno tako, da rahlo odstopa od tekmecev. Nek dan med testom sem imel slušalko na mizi poleg tipkovnice in čisto vsi, ki so prišli mimo, so jo opazili. Odzivi so bili naslednji: ''u tale je pa majhna'', ''lepa, všeč mi je, ker je tako majhna in nima tistega loka za okoli ušesa''. In prav ti atributi so bili tudi meni najbolj všeč. Slušalka je zelo kompaktna, saj je dolga slabih 5 cm, skoraj 3 cm široka in 2 cm visoka, ter nima loka za okoli ušea. Vendar ima le gumiran vložek z malim lokom, ki se odlično usede v uho. Sprava sem sicer mislil, da bo slušalka kar hitro zlezla ven iz ušesa, a se to ni zgodilo niti enkrat. Tudi zelo udobno sedi v ušesu, saj me tudi po več urni uporabi, uho ni čisto nič bolelo. Če ne bi rahlo izolirala zunanjega zvoka niti ne bi vedel, da jo imam še vedno v ušesu, kar se mi je enkrat tudi zgodilo.

Uporaba...
Slušalko vklopimo preko drsnega stikala na spodnji strani slušalke. To drsno stikalo je bilo za moj okus kar premehko, saj se mi je včasih zgodilo, da sem slušalko izklopil, ko sem jo vstavljal na svoje delovno mesto (beri... uho). Na zgornji strani so še tipke za nastavljanje glasnosti in za sprejem klica. Ko slušalko prvič povezujemo z mobilnim telefonom moramo držati tipko za klic in za par sekund počakati, da začne utripati modra lučka, ki pomeni, da slušalka čaka na naš mobilnik. Ko se povezovanje z našim mobilnikm začne moramo na mobilniku vpisati le še štiri ničle in povezava je vzpostavljena. Slušalko je možno tudi povezati z dvema napravama hkrati tako, da aktiviramo funkcijo ''multi point'' z držanjem tipk za sprejem klica in dvigovanje glasnosti. Tipke za uravnavanje glasnosti sem v bistvu uporabljal le samo takrat, ko sem slušako moral v kaj prepričati (ponastavitev, multipoint,...), saj slušalka res tako, kot trdi proizvajalec samodejno prilagaja glasnost. To sem preizkusil tako, da sem povečeval glasnost radia v avtu. In res je slušalka zvezno povečevala glasnost. Sogovorinika sem tako vedno izvrstno slišal. Po mojem mnenju celo boljše kot na samem mobilniku. Torej polovico svoje osnovne naloge slušalka opravi z odliko. Ostalo polovico, kako sogovornik sliši nas, pa prav tako. Nihče me ni opozoril, da bi se nerazločno slišalo oziroma moji sogovorniki niti niso opazili razlike, da se z njimi pogovarjam preko slušalke. Tudi, ko sem bil v bolj hrupnem okolju so me sogovorniki slišali čisto razločno. Bose-ova slušalka svojo osnovo poslanstvo torej opravi z odliko, a ima nekaj ključnih pomanjkljivosti, katere to slušalko, sploh glede na ceno, oddaljijo od konkurence, ki ponuja veliko več za manj ali pa celo isti denar. Slušalka ne podpira A2DP bluetooth profila in tako ni možno poslušati glasbe s svojega mobilnega telefona. Sicer sam tega niti nisem pogrešal in verjamem, da večina uporabnikov bluetooth slušalk prav tako ne, saj v avtu, kjer je njihova ''delavnica'', glasbo poslušamo prek avtoradia. Obenem slušalka ne prikazuje stanja baterije na mobilniku. A to so vse stvari, ki dejansko ne zmanjšujejo funkcionalnosti te odlične slušalke, le ko nas sprašujejo koliko smo odprli svojo denarnico za slušalko in kaj nam za ta znesek ponuja, lahko pride do rahle zadrege, saj je prodajna cena opisane slušalke kar visoka - 150 €. Za ta denar dobimo tri različne velikosti vložkov za v uho, polnilec z adapterji (UK in USA) ter lično torbico, v katero shranimo slušalko, ko je ne uporabljamo.

Posodil na test:
Lorex d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Lorex d.o.o.
Cena na dan testa:
149,00
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji