marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
15 g
Čas uporabe:
6 ur
Čas pripravljenosti:
300 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Morebitne kupce bo pritegnila majhnost in lahkost, ter preprostost uporabe slušalke. Tudi nagrada Reddot design award winner 2006 nekaj pove.

Proti

Pri klicu se poleg prednastavljene melodije pojavlja še dodatno zvonjenje, kar zna marsikoga precej motiti.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
BenQ-Siemens

Majhna, lahka in učinkovita

BenQ-Siemens HHB-700


BenQ-Siemens HHB-700

14.07.2006
Objavil: Klemen Sterle

Siemensova slušalka je res tako majhna, da bi jo človek lahko povsem preprosto kje pozabil - tudi na ušesu. Temu primerno tudi lahka in lepih oblik. Ne smemo pa pozabiti tudi na samo uporabnost. Preverimo …
Slušalka je vsekakor nekaj posebnega. Je namreč izredno majhna in tudi lahka, saj tehta le 15 gramov. Upravičeno bi se lahko ustrašili, da se nam bo hitro izgubila, in da niti čutili ne bomo kdaj, vendar se strahovi razblinijo takoj, ko si slušalko damo na uho. Kljub tresenju, hitri hoji, teku in majanju z glavo, slušalka ostane na mestu in se jo lepo čuti tudi zato, ker imamo delček slušalke v ušesu samem. Ne razumite me narobe - čuti se jo toliko, da se nekje v daljni podzavesti na vsake toliko zavemo, da imamo nekaj na/v ušesu.

Tudi velikost je praktično zanemarljiva, saj se jo komaj opazi. Dobro je tudi to, da je slušalka lahko nosljiva tudi po več urah nošnje, brez da te žuli ali boli. Edini malce večji del je nosilec za slušalko, ki se ga da prilagoditi v smer nošnje. V kompletu dobimo nosilec za levo in desno uho. Nosilec je lahek in tudi, če nosite očala, vas pri nošnji ne bo oviral. Velja pa omeniti tudi to, da sta slušalka in nosilec lepo povezana, tako da se slušalka ne premika ali vrti na nosilcu, če je mi sami ne premaknemo v želeno smer.

Parjenje slušalke z mobilnikom je enostavno in se izvede hitro, edino, na kar je potrebno biti pozoren, je to, da držite gumb za parjenje kakšno sekundo ali dve dlje, kot pa piše v navodilih. V nasprotnem primeru vam zna slušalka povzročiti sive lase, ker je vaš mobilnik enostavno ne bo našel.

O stanju pripravljenosti nas obvešča rdeča LED dioda, ki je locirana na spodnji strani slušalke. Z različnimi utripi, mirovanjem ali sploh ničemer nam jasno daje vedeti v kakšnem stanju je slušalka sama.

Oblikovalci tudi niso pretiravali z gumbi na sami slušalki. Tako imamo samo tri gumbe. Zgoraj sta združena gumb za vklop in izklop ter parjenje in pa za sprejem ali zavrnitev klica, ostala dva gumba pa služita za povečanje ali zmanjšanje glasnosti med samim pogovorom in sta locirana na zunanji strani slušalke - na površju. Omeniti je potrebno tudi to, da je gumb za zmanjšanje hitrosti zgoraj in ne spodaj, kar zna rutiniranega človeka na začetku presenetiti. Gumbi sami ne povzročajo preglavic pri pritiskanju in se hitro odzovejo, lahko pa bi zgornji gumb, namenjen vklopu/izklopu, parjenju ter sprejemanju klicev malenkost izbočili, da bi ga lažje našli in pritisnili. Označuje ga le majhna bunkica na sredini gumba, kar pa ljudem z večjimi prsti ne bo v takojšnjo pomoč.

Ko prejmemo klic, se po vzpostavitvi med slušalko in telefonom najprej zasliši izbrana melodija, nato pa v ozadju začne se posebej zvoniti. Mene osebno je to zmotilo, saj zgleda, kot da nam zvonita dva telefona v enem ušesu, pa še vam ljube melodije ne morete nemoteno poslušati. Ko koga kličemo, se normalno sliši zvonenje, po možnosti uvertura in nato glas klicanega. Če se ravno ne postavimo v živalski vrt ali železniško postajo, se sogovornika razume dobro, prav tako pa tudi sogovornik vas, ne glede na to, da velikost slušalke praktično ne preseže ušesnega predela in je precej daleč od ust. Tudi ni nobenih šumov ali prekinjanj, ki bi motila pogovor.

Posodil na test:
BenQ Mobile CEE
Prodajalec/Uvoznik:
BenQ Mobile CEE
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji