marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
do 5 ur
Teža:
24 gramov
Čas uporabe:
do 100 ur
Za in proti

Motorolina HS810 bluetooth slušalka je zagotovo ena izmed boljših na tržišču pri nas. Je majhna, lahko se pohvali z zelo dobro baterijo, odlično lego na ušesu, enostavnim ravnanjem in še čim. Edina opazna slabost so že omenjene tipke, a še to za marsikoga, ki jo bo držal v rokah, sploh ne bo nikakršna pomanjkljivost. Torej z nakupom te slušalke ne morete veliko zgrešiti.

dodatna oprema
arhiv test
Motorola

Motorola HS810


17.01.2005
Objavil: Aleš Tomšič

Motorola se je končna nekoliko z večjo vnemo podala v vode bluetooth tehnologije. Tako je na prodajne police prišla nova motorolina bluetooth slušalka, HS810. V prodajnem paketu poleg same slušalke in polnilca najdemo še knjižico z navodili, vrvico za nošenje slušalke okoli vratu ter žametno vrečko za shranjevanje le-te.
Slušalka je prijetno elegantnega videza in je res dovolj majhna, da jo lahko spravimo praktično v katerikoli žep. V poklopljnem stanju je slušalka ugasnjena, ko pa jo odpremo, pa je praktično pripravljena za svoja opravila. Seveda je slušalko poprej potrebno spariti s telefonom, ki podpira bluetooth tehnologijo. Na testu smo uporabljali Sony Ericsson P800 ter z Motorolo A835, ki je UMTS telefon. Parjenje je z obema aparatoma uspelo v prvem poskusu, še prej je bilo potrebno prebrati napotke, kako pripravimo slušalko do tega, da jo telefon tudi dejansko zazna.

Slušalko lahko nosimo tako na levem kot tudi desnem ušesu, nošenje pa ne predstavlja nobene obremenitve. Slušalka se zelo lepo prilega ušesu, tako da ni nobenih bojazni pri nekoliko bolj aktivnem gibanju z njo, da bi nam padla na tla ali pa poskakovala sem ter tja. Na njej najdemo tri gumbe (za sprejem oz. zavrnitev klica ter nastavljanje glasnosti slušalke). Same tipke bi bile lahko nekoliko bolj izbočene in nudile malenkostno več povratnih informacij. Tudi baterija je med bolj vzdržljivimi. Tovarniški podatki govorijo o 5 urah pogovorov oz. 100 urah stanja pripravljenosti. Realno ti podatki ponavadi nikoli ne držijo v celoti, enako je v tem primeru, vendar pa dosti ne zaostajajo.

Ko imamo slušalko sparjeno s telefonom, jo lahko mirno izklopimo oz. zapremo del z mikrofonom. Ko prejmemo klic, jo vklopimo, počakamo dobri dve sekundi, da se zvok prenese na slušalko in že lahko klepetamo. Povejmo še, da s Sony Ericssonom denimo delujejo vse glasovne funkcije (glasovno klicanje, glasovni ukazi, sprejem in zavrnitev klica), glede glasovnih funkcij pa se za popolnoma delujoče izkaže tudi "sodelovanje" z Motorolo A835.

S strani sogovornikov nismo slišali niti ene pritožbe okoli stanja zveze, pa tudi sami nimamo glede tega nobenih pritožb. Slišnost sogovornikov je na visoki ravni, morda gre delna zahvala za to tudi zelo dobri legi slušalke na ušesu. Občasno je seveda moč slišati tudi kakšen šum, kar pa je pogost pojav pri vseh bluetooth slušalkah danes.

Slušalko je za test posodilo podjetje RAM2 d.o.o..

albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji