marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
23g
Čas uporabe:
5 ur
Čas pripravljenosti:
120 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Kaj lahko rečem o slušalki na koncu? Osebno mi oblika nove slušalke ter položaj za ušesom ugajata, prav tako pa sem navdušen nad dobro avtonomijo ter slišnostjo. Glede na to, da sama slušalka ni predraga (stane le dobrih 16 tisočakov) ter da prihaja od proizvajalca, ki ima ogromno izkušenj na področju naglavnih slušalk, jo lahko le priporočam kot dober nakup.

dodatna oprema
arhiv test
Plantronics

Plantronics M2500


Plantronics M2500

15.09.2004
Objavil: Dare Gliha

Tokrat sem na test dobil novo Plantronicsovo slušalko M2500, katero sem pričakoval z velikim veseljem, saj je že njihova slušalka M3000 odlično obnesla, vsaj kar se tiče avtonomije. Pa si novo slušalko oglejmo malenkost podrobneje.
Plantronics M2500 je po obliki zelo podobna že testiranemu Jabrinemu modelu BT250, saj se tudi ta za razliko od ostalih slušalk na trgu namesti za uho, kar pripomore k boljšemu občutku, saj slušalka, ko je nameščena, stoji trdno na svojem mestu. Čeprav teža slušalke ni med najnižjimi in znaša 23 g, me ravno zaradi svoje oblike in namestitve le-ta ni preveč motila. M2500 je udobna za uporabo, le namestitve na uho se je potrebno privaditi. Slušalko sem testiral na mobilnem telefonu Nokia 6230, kot prvo pa je bilo potrebno obe napravi spariti med seboj. Najprej slušalko vklopimo z daljšim pritiskom na funkcijsko stikalo. Če imate debelejše prste, bo potrebno le-to storiti s konicami prstov. Za parjenje s telefonom nato za dve sekundi pritisnemo tipko za sprejem oz. zavrnitev klica (ta se nahaja pri mokrofonu in je zato lahko dostopna, tudi če imamo slušalko že nameščeno) ter na koncu še vpišemo štirimestno kodo (privzeta vrednost je 0000). Naj dodam, da je slušalka kompatibilna z vsemi buetooth 1.1 napravami, ki podpirajo headset in/ali hands free profile.

Tako smo prišli do preizkusa delovanja same slušalke. Za sprejem klica je potrebno na kratko pritisniti tipko za sprejem/zavrnitev klica. Pri dohodnem klicu v slušalki slišimo melodijo, ki jo imamo nastavljeno za zvonjenje, žal pa ne slišimo imena klicočega, četudi ga imamo shranjenega v pomnilniku telefona (vendar pa je to verjetno problem samega mobilnega telefona). Če želimo nekoga govorno poklicati, samo za dve sekundi držimo tipko za sprejem/zavrnitev klica, če pa želimo poklicati zadnjo klicano številko, pa isto tipko le dvakrat na hitro pritisnemo. Za utišanje mikrofona (mute) med klicem pritisnemo funkcijsko tipko, da pa ne pozabimo na to, skrbi zvočni signal (zapiska vsakih 30 sekund). Za spreminjanje glasnosti v slušalki pa ravno tako pritisnemo funkcijsko tipko, vendar navzgor za zvišanje glasnosti in navzdol za zmanjšanje glasnosti.

Zvok v slušalki je dober, prav tako pa se sogovorniki niso pritoževali nad slabo slišnostjo, ne glede na okolje uporabe (doma, pisarna, avto …). Kar se tiče dometa, je navedenih 10 metrov bolj kot ne utvara, saj je zvok brez popačenj le do nekje petih metrov. Dobro se je odrezala tudi avtonomija baterije, saj sem jo med testom polnil le enkrat (kar sem tudi pričakoval, saj je bila dobra avtonomija že pri modelu M3000). V samem prodajnem kompletu dobimo poleg slušalke še 220 V polnilec ter tri dodatne ušesne nastavke, ki so jih pri Plantronicsu poimenovali Soundguide.

Prodajalec/Uvoznik:
impulz, d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji