marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
18,5 gramov
Čas uporabe:
do 5 ur
Čas pripravljenosti:
do 128 ur
Za in proti

Za konec lahko napišem, da me je slušalka prijetno presenetila, predvsem s svojo lego in občutkom, ko jo imam na uhlju, velikost in cena pa sta še dva dodatna faktorja, zaradi katerih nakupa le-te ne morem odsvetovati.

dodatna oprema
arhiv test
Typhoon

Typhoon Micro Bluetooth Headset


18.07.2004
Objavil: Aleš Tomšič

Zadnje čase opažam, da na naše tržišče prihaja vedno več novih bluetooth slušalk, predvsem iz nižjega cenovnega razreda, kar je pri nas precej pomemben podatek. Proizvajalci so različni – nekateri bolj, nekateri manj znani. Tokrat sem imel priložnost preizkusiti bluetooth slušalko proizvajalca Typhoon, ki je pri nas bolj poznan po računalniški periferiji (miške, tipkovnice, …).
Slušalka je presenetljivo majhna, kar se meni in morda še komu zdi kar malo pretirano, a kot kaže, gre tudi tehnologija toliko naprej, da ni večjih težav. Slušalka sama je po proporcu velika nekje kot en normalen oreh, zraven pa seveda sodi še ušesni lok, v katerem se nahaja baterija za napajanje. Ušesni lok je prilagodljiv, a bi se kdo z manjšimi uhlji uspel pritožiti nad ne ravno najboljšo lego. Manjše uhlje imajo ponavadi predstavnice nežnejšega spola. Sam nisem imel nobenih težav z nošjo slušalke, celo nasprotno – nad njeno lego sem bil navdušen. Glede na sam izgled slušalke sem pričakoval mnogo manj. Tako pa me slušalka ni nikjer tiščala ali kako drugače ovirala, je precej lahka in je skoraj ne čutiš, obenem pa zelo dobro stoji na uhlju in tudi ob sunkovitem premikanju glave trdno ostane na svojem mestu. Slušalko je seveda možno nositi na levem ali desnem uhlju.

Slušalko sem preizkušal s telefonom Sony Ericsson P800. Ko je bila slušalka oz. baterija napolnjena, sem zadevo po krajšem branju navodil sparil s telefonom. Vse je šlo popolnoma brez problemov. Enako je bilo z njeno uporabo. Glasovno klicanje ji ne predstavlja nobenih težav, je pa res, da zadeva ne deluje, če se vozimo po avtocesti z veliko hitrostjo, obenem nam pa igra še radio. In kaj še zna ta slušalka? Zna celo predvajati zvočni posnetek klicočega, če imamo le-tega shranjenega v telefonu. Ko dobimo klic, zvoni telefon in v slušalki, klic pa lahko sprejmemo bodisi na telefonu ali pa slušalki. Gumb za prevzem klica je dovolj velik in se hitro zazna s prstom, malce bolj nerodna sta le gumba za spreminjanje glasnosti slušalke, saj sta majhna in precej približana tipki za prevzem klica.

In kako se slušalka obnese v uporabi? Zelo dobro, celo bolje, kot sem sprva pričakoval. Sam sem sogovornike slišal dovolj glasno in jasno, oni pa mene prav tako. Tudi nobenih večjih šumov nisem zaznal. Morda se je kateri izmed sogovornikov prvič pritožil nad tem, da me sliši nekako bolj oddaljeno, kar jaz pripisujem kar precejšnji oddaljenosti mikrofona od usta. Vse skupaj je posledica njene velikosti. Baterija mi je na testu zdržala nekje dva dni uporabe. Podatek je seveda precej subjektiven, saj ljudje različno veliko telefoniramo. Tovarniški podatki pa pravijo, da naj bi bilo z njo moč opraviti 4 do 5 ur pogovorov oz. za do 128 ur stanja pripravljenosti. Praksa se kasneje skoraj vedno izkaže za malo drugačno, a to je že druga zgodba.

Slušalko je na testiranje posodilo podjetje Ram2 d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Ram 2 d.o.o.
fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji